DSC Riasztó - Envisa Link4 Connect2go

 ( hendrick | 2017. október 4., szerda - 19:55 )

Riasztóközpontomhoz csatolható az Envisa Link4 modul (ld. http://www.eyezon.com/?page_id=176 & http://www.eyezon.com/?page_id=469). Ez az egyetlen ahhoz hasonló amit keresek.

Ami tetszik: IP hálózaton a gyártó szerveréről riasztás értesítést küld a user android appjára
Ami nem tetszik: arm/disarm through the internet

Igazából a terv a GSM modul backuppá degradálása arra az esetre, ha IP alapon nem tud kommunikálni a központ. De nem szeretném IoT thinggé felminősíteni a riasztót (kivéve az értesítések kiküldését).

Jó/rossz tapasztalata bárkinek?

Ha ez a legjobb amit találok, akkor lehet marad a GSM.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Paradox központokhoz is van ilyen (ip150), többféle androidos app is kezeli, arming/disarming, pgm-ek, zóna ki/be, email-es és popup értesítések, stb. Ssl-t tud.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

- csak INSITE GOLD és BabyWare v4.0.8 - v4.2.1. szoftverekkel (ez desktop app programozáshoz) használható. Internet modul Paradox központokhoz
- távoli rendszerfelügyeletet tesz lehetővé web böngészőn, vagy INSITE GOLD szoftveren keresztül és az eseményeket IPR512 távfelügyeleti vevőre és / vagy IPRS7 (ez a end-user desktop app) szoftverre képes jelenteni.
- Telepítés során, amikor internetkapcsolatot ér az IP modul összerendeli magát a riasztóközponttal, innentől kezdve ez az IP modul csak a hozzárendelt központtal lesz használható.

Fentiek egy riasztó webshop állításai, ha megguglizom látom, hogy van egy halom alternatív app. Az insite gold play store értékelései elég vegyesek, hogy szépen fogalmazzak. Nem tudom mi az oka, felhasználói hiba/ telepítői/ szoftver/ infrastruktúra.

Milyen jó androidos app van? Az összes minősítése max közepes. Az iParadox appnál azt írják néhányan, hogy a kapcsolat a riasztó modullal legkésőbb fél perc múlva szakad elég sok értékelőnél. A hiba forrása itt is változatos lehet. Jó lenne valaki hozzáértőt hallani ezekről a megoldásokról.

Abban egy fokkal jobban bíznék ha valamelyik nagy központgyártó adná a nevét ezekhez az appokhoz, akkor talán elhinném, hogy valamennyire biztonságos és üzembiztos.

Van kis rálátásom a dolgokra, valszeg nem lesz ilyen amíg Alphabet, vagy Alma vagy valami hasonló be nem teszi a lábát a piacra és generál egy kis versenyt. De remélem, hogy a user experience javítása nem fog a biztonság rovására menni, mert ebben a szektorban az nem érné meg.

Az insite gold egy előfizetéses szolgáltatása a paradoxnak, amihez az ip150-ben firmwaret (1.3x-ről 4.x-re) kell cserélni és a csere után nincs visszalepesi lehetőség. Ha nem akarsz ilyet magadnak, akkor alapból tudja a rendszer azt, amit fent leírtam. Az iParadox app-on kívül van egy alternatív app (Alarmin), ami jobb és több lehetőséget nyújt, mint a gyári - nekem egyébként a gyarival sem volt soha semmi bajom (azon kívül hogy 2e valahanyszaz Ft). Az Alarmin-t használom, abban van push notification és saját mailbox-on keresztüli email report is. Szvsz jó kis rendszer.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy természetesen webes felületről is hozzáférhető, a Paradox oldalán keresztül pedig (ha beregisztrálod), akkor egy kvázi free ddns-t is kapsz hozzá, valamint az oldal figyeli a modul meglétét és ha nem éri el, akkor küld egy emailt róla.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Egy kicsit fapados a web interface, viszont a modulnak van egy TPI interface is:

http://forum.eyez-on.com/FORUM/download/file.php?id=223&sid=c112967b723dd17f00599142255b3c9f
http://forum.eyez-on.com/FORUM/download/file.php?id=224&sid=c112967b723dd17f00599142255b3c9f

Ezen keresztül lehet vezérleni és/vagy állapotát lekérdezni vagy saját fejlesztéssel vagy valami szimpatikus megoldást személyre szabni.