Crashplan home helyett merre van az előre?

Fórumok

Jó ideje elégedetten használom a Crashplan home-ot. Ám ez a termék, szolgáltatás meg fog szűnni: https://www.reddit.com/r/DataHoarder/comments/6vbcok/crashplan_for_home…

Működőképes és hasonló árú alternatívá(ka)t keresek. A feltételek:
- Linux (Debian) kliens (headless, ha lehet)
- ha nem is végtelen tárhely, de a mostani 700G-t lehessen menteni (és mondjuk 2T-ig)
- hasonló áron

Itt pl. van pár, de egyiket sem ismerem: https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2288745,00.asp

Ha valaki talált már megoldást, akkor az nagyon érdekelne. Ha nem... hát, itt a hétvége, keresgélek :(

Hozzászólások

Hasonló cipőben járok (nálam CentOS-en megy, mondjuk nem headless), én a Backblaze B2-re váltottam, Cloudberryvel megspékelve (most szeptemberben jár le a Crashplan előfizetésem).

Most merült fel az iOS gép fizikai tönkremenetele kapcsán, hogy legyen online mentésünk. Esteénként megy az iOS valami helyi timemachine-be, de a napon belüli mentés is jó lenne.

Nem is érint az ingyenesség kérdése, nem azért keresek megoldást, mert megszűnik a personal account.

Viszont ha már itt vagyok, hadd kérdezzem meg, hogy mi a mentési megoldás (online/azonnali) esetben arra, ha van 3db nagy fájl is: iOS alatti Windows7 image 40GB, egy fejlesztői adatbázis 75GB (mdf+ldf mssql). Ezeket a fájlokat is érdemes menteni online módon, amikor változott? (Windows 7 változik minden indításnál, de lehet, hogy csak 10MB változik meg benne).

iOS alatt futó Parallels használ egy Windows 7 image-et. Ennek triviális mentése, ha az image-et mentjük. De az 40-60GB, közben csak 10MB változott. Célszerű lenne a diff-et menteni.

Visszaállításkor azonban jó lenne egy komplett win7-et nem felinstallálni újra és belerakni a fájlokat. Komplett image előnyben. :) :(