Hajnali munka

 ( lajos22 | 2017. augusztus 12., szombat - 4:15 )

SSD 79°C + proci 110°C = kernel panic = btrfs crash. Mentem volna berúgni...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez történik, ha leáll a klima :D
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Tartalék légkondin kívűl van valami értelmes és olcsó megoldás ilyen esetre? Vagy csak a vészleállás? Van valakinek ilyen scriptje windows-ra? :D
Lassan aktuális lesz nálunk.

Igen. A szerverszoba kialakításakor épületgépészt hívni és vele megterveztetni a légtechnikai kialakítást, beleértve a rackszekrények, polcok, hőfüggönyök elhelyezését. A jó légtechnikai kialakítás az ami sima szellőztetéssel, teljes üzemnél tartani tudja a bemenő és kimenő ág között a 8-10 fokos hőmérséklet különbséget.
Jah, és nem utolsó sorban, ablakkeretbe, ajtókeretbe pattintható, nagy teljesítményű (>100m^3/óra) ventilátorok, plusz a hozzájuk tarozó flexibilis légtechnikai spirálcsövek.
A szerverek többsége stabilan elmegy magasabb környezeti hőmérsékleten is, de ehhez folyamatos légáramlás kell. Ha hőzug alakul ki a szobában, vagy akár a szekrényen belül, akkor áll meg minden.
Tipikus hiba még a légszűrők cseréjének/tisztításának az elmaradása, így hiába pörög a ventillátor lófaszt, vagy épp csak valami nem szív. Vészhelyzetben, ki lehet venni a szűrőket, ez is -3-4 fokot jelenthet a dobozban.
Aztán érdemes pl. a rackszekrényeket mérni. Ha túl nagy a hőmérséklet különbség a be kimeneti oldalon, akkor érdemesebb nagyobb ventillátort venni, vagy szétcsapni a a cuccot két szekrénybe. Azt is érdemes megnézni, hogy a nem-e egy vagy két unit ami igazán melegszik. Ennek lehet az oka,hogy hiányzik egy vagy két rack az adott gép fölött vagy alatt és a levegő szimplán a lyuk felé megy. Ilyenkor érdemes berakni egy vakpanel.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Én örültem, hogy egyáltalán lett külön légkondis szoba annak a 3 szervernek a folyosói szekrény helyett

Egyes helyeken innovativ szolgaltatokent volt hogy a fal volt kibontva veszhelyzetben :D

Amúgy ez a laptopom volt, amin egy nyomorult css-t matattam geditben. (most se megy a venti, pedig a háttérben hd videó megy.)

--
openSUSE 42.1 x86_64

És ehhez milyen hőmérséklet tartozik? Megy egyáltalán a hűtés?

Most 40 fokos és megy a hűtés. Amikor leállt, akkor is ment, de nem tekerte fel maxra. Azóta meg jól hűt megint.

--
openSUSE 42.1 x86_64