FreeBSD-11.1-RC2

 ( Zahy | 2017. július 9., vasárnap - 8:45 )

Már majd másfél napja ott van, hogy 7-én megjelent, ( https://www.freebsd.org/releases/11.1R/schedule.html ), ezzel együtt is tegnap este kb 10-ig még mindig nem lehetett rá frissíteni. (Pontosítok, nekem nem sikerült.) Mindenesetre ma reggel elindult a freebsd-update. A játék kedvéért egyszerre indult el a netbookon, és a netbook egyik bhyve VM-jében (amiben tegnap délután frissítettem RC1-re). Gond nélkül lefutott mind a kettő, működik is. Mondjuk hogy mi változott, azt még nem láttam. Még 2 hét, és frissülhetnek a fő gépek is.
Jav: no megtaláltam ezt is: https://lists.freebsd.org/pipermail/freebsd-stable/2017-July/087369.html

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Lazán kapcsolódik: hogy muzsikál most a FreeBSD notin? ACPI dolgok, suspend igényel-e hegesztést/mennyi hegesztést igényel? Úgy két éve futottam vele egy kört, akkor nem nyűgözött le...

Nekem jól. Igaz, sosem használtam suspendet - nem érdekelt igazán. Mit értesz ACPI dolgok alatt? Mondanál pár gyakorlati példát?

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Valahogy évek óta azt a választ kapom, ha erre rákérdezek, hogy nem használják a suspendet. Tudom, nem desktop OS-nek lett kiatalálva...
ACPI: lásd az említett radeon-os példát, illetve minden olyasmire gondolok itt ami akkuidőt növel. Ezekkel régebben futottam pár kört, de akkor arra jutottam, hogy FreeBSD notira nem való még, csak ha kb asztali PC-ként használom.

Azért egy példa alapján nem feltétlen érdemes általánosítani. Vess inkább egy pillantást a [url=https://www.freebsd.org/cgi/man.cgi?acpi(4)]man acpi[/url]-ra, szerintem megvan ott minden, ami kellhet.
A suspend-et meg próbáld meg, lehet, hogy nulla reszeléssel megy. Nem azért nem használom, mert nincs meg a lehetőség rá, hanem azért, mert igényem nincs rá.

Laptopon használom, lassan négy éve. Suspend, hibernálást nem használok, az akksi pár perces (kb. annyi ideig megy, amig kihúzom, átmegyek egy másik helyiségbe, és ott visszadugom).
A wiki-oldalt megtekintésre javaslom :) https://wiki.freebsd.org/SuspendResume
Amúgy panaszra egyáltalán nincs okom, max. annyi a szívfájdalmam, hogy a radeon kártyákhoz nincs (már/még) energiagazdálkodás, ami miatt a venti folyamatosan ki-be kapcsol (kicsit zavaró), így még egy régi xserver-t használok, amivel még a régi video-radeon driver kompatibilis. Meg persze ezért nincs KVM se, de kibírom azt a 20-30 másodpercet.

Azt a fránya USB passthrough-t csinálnák már meg bhyve-ban. Már lecseréltem volna én is FreeBSD-re a rendszeremet.