(megoldva) :-))Illegal instruction ubiquiti rlite

 ( anthony_ | 2017. június 26., hétfő - 21:59 )

Sziasztok!

Sikerült a jól belőtt rendszerem kicsit megkutyulni.Ubiquiti lite változatát birtoklom.A napokban kijött a debian új verziója gondoltam frissítem a security tárolót wheezy-ről-stretch-re hát vesztemre libc6:mips csomag frissitésnél elhasal

dpkg:error processing libc6:mips (--configure)subprocess installed post-installation script was killed by signal$
Errors were encountered while processing libc6:mips
apt-get upgrade
Upgrade multiarch-support:mips (2.13-36+deb7u11,2.24-11+debu1)
Error:sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code 1

Ezek látszatnak a logok-ból.Viszont javítani nem hagyja mert minden sudo-s ténykedésemre illegal instruction-t kapom.Gondoltam vissza írom az eredeti sources.list-et de azt se engedi.Szóval szívesen vennék minden iránymutatást.A deb tárolók azért vannak felvéve hogy kicsit több progi legyen használható a routeren.Egyébként a 1.9.0 Edgemax szoft fut rajta 270 napos uptime-mal
Nem szívesen rebootolnám csak ha nincs más.;-)Köszi a segítséget!

Üdv:anthony_

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem hiába nincsenek a debian tárolók az edgemax firmwareben, ubnt gondolom nem így javasolja az upgrade-t.
Reboot után valószínűleg már le se fog indulni.

Úgyhogy gondolom van valami failsafe mód ahol a gyári fw visszatölthető, és maradj lehetőleg azoknál a programoknál amit a fw szállít. Főleg ne dist-upgradelgess.

Fedora 25, Thinkpad x220

Ven.Lehet hogy igazad van de azért wheezy repóból nagyon sok progi elérhető és eddig minden gond nélkül futottak.:-).Nem létezik hogy csak gyaluval lehet orvosolni.

Sok sikert a más módszerhez.

Csak megjegyzésképpen mondom, hogy nagyon sok éve építek rendszereket openwrt-vel, és tudom hogyha trunk változatot tolok valamire akkor vagy ráteszem ami akkor oda kell, vagy mondjuk fél év után már mondjuk nem fogom külső repoból leszedni, mert addig változik valami a glibcben és borul minden.

Gondolom hasonló ez is. Fogták a wheezy egyik (még azt se tudni melyik buildjét), hozzábuildelték a saját cuccukat, addig faragták míg ez üzembiztosan nem megy. Erre te ezt felülcsaptad egy olyan repoval aminek semmi köze az eredeti környezethez. Ezért mondtam, hogy meg lehet próbálni, de gondolom van backup és hamarabb megvan az újraflashelés + backup visszatöltése.

Fedora 25, Thinkpad x220

Ja. 1.6 után használj vizit.
De most 1.9.1 van és még mindig használj vizit.
És igen, elvileg simán telepíthetsz más repo-ból pl mc-t, vatever, de hogy a rendszert upgrade-del nem célszerű frissíteni, az is biztos.

> gondoltam frissítem a security tárolót wheezy-ről-stretch-re

Raadasul a wheezy (deb 7) es a stretch (deb 9) kozott volt egy jessie (deb 8), egyszerre kettot ugrani meg sosem volt tamogatott...

Természetesen van backup sőt egy tartalék is készenlétben vár ha bajvan.Akkor most már úgy is aktuális a firmware csere úgy is 1 éves már.A dupla verzió ugrás a architektúra támogatás megszünése miatt volt.Egyébként soha nemsikerült úgy debiant hazavágni hogy nem bírtam volna visszahozni valamilyen módon pedig potato óta kísérletezem dehát öregszik az ember. :-)

config.boot-ból gondolom van mentés.
(A másikat frissíted legújabbra.) Mind2 routert szétszeded, kiveszed a két flash drive-ot, és az első 2GB-ot át dd-zed (a jóról az agyoncsapottra:) egy PC-n.
config.boot vissza.

Sziasztok!

Hát szeretem engem ez az ubi azt hiszem :-)!
backup vissza upgrade 1.9.1.1-re és minden működik.Már csak a konfigolás
maradt hátra.
Kössz mindenkinek!

Üdv:anthony_