Adobe After Effects és Premier Pro kiváltása

Sziasztok!

A címben említett programokra keresnék alternatívát vagy alternatívákat. Továbbá, ha lenne olyan funkciója, hogy maga a renderelés ne azon a gépen fusson, ahol összeállítom magát a projektet annak pluszban örülnék. :) Azon a gépen amin összeállítom a projektet windows 10 fut, a szerveren amin futna a renderelés Linux vagy esetleg windows server 2016. Arra hogy szerveren fusson a renderelés csak azért van szükségem, hogy ha utazom, akkor nyilván nem a notebookomon szeretném ezt végrehajtani. Szóval nem a nagyobb erőforrás érdekében gondolkodom ilyen konstrukcióban. Bár gondolom ettől még ugyan úgy plusz licence költségekkel jár.

Milyen megoldásokat javasoltok? Illetve mik a tapasztalatok?

Hozzászólások

Milyen szempontok alapjan szeretned lecserelni a ket programot? Tul olcso/draga, keves/sok funkcio kompatibilitas? Csak azert kerdezem mert bar jo magam nem ezeken dolgozom, de nem rossz parositas a ket sw. Es most havi dijas konstrukcioban nem is draga.
Ha mindenkeppen windows akkor esetleg Edius, de inkabb nezz korul AVID (Media Composer) es Autdesk (Smoke, 3Dmax stb haza tajan. Mindekettonek vannak nagyon jo megoldasai, AVID-nek sajat render ill. MAM servere is.
Ha azt szeretned, hogy egy server szamoljon akkor a szerkeszto gepeden is gondolod tarloni a fileokat ill a serveren is? Vagy csak Proxy fileokkal dolgoznal? Itt a szuk keresztmetszet a savszelessege is lehet. Mondjuk lerenderel vmit a szerver ProRes422-ben az 1 ora 63GB. Milyen vonalon jut el a laptopodik? MIlyen hosszu anyagokkal dolgozol. Ha rovidebbek, akkor lehet egyszerubb/olcsobb egy izmosabb laptop. Ha hosszu akkor mar savszelesseg...
Ha esetleg MAM (Media Asset Managment) erdekel, nezd meg Asperat es Cantemo-t. De ha jol tudom Sony-nak is van vmi egyszerubb valtozata.
--
vati

Egyenlőre csak nézelődom milyen más lehetőségeim vannak. Eddig egy PC-n végeztem ezeket a munkákat. Viszont a pc-tol nemrég megváltani. És mint irtam nem az erőforrás miatt akarok szerveren számolni, hanem mert a notebookot sokszor kel magammal rangatnom így olyankor kénytelen vagyok szüneteltetni amit nem mindig szeret az Adobe media encoder. A fájlokat a munkálatok idelyere mindkét helyen tartanám. De a proxy fájlok sem okoznának nagy problémát a sávszélesség megvan hozza.

A végeredmény általában egy órás videó fájl. A nyersanyag 2-3 óra de gyakran ennél is több.

Köszönöm az ötleteket. Utánuk nézek.