Zsarolás

A W10 múltkori akciója után ma este újra villantott.
Sebaj, csak egy virtuális gépet, egy komplett fejlesztőkörnyezetet és más egyéb teljesen haszontalan/felesleges apróságot kell leállítanom majd újraindítanom.

Amúgy. Egy OS-nek nem az lenne a feladata, hogy megléte/működése annyira kifinomult legyen, hogy gyakorlatilag észre se vedd a meglétét?

Hozzászólások

nem, nem az a feladata - de amugy elerheto amit szeretnel, csak a geped bekapcsolt allapota mellett nem kell annyit hasznalni es neha hagyni kell veszni amit csinalsz. piti ugy :)

mondjuk ezek betartasa meg neked nem feladatod, szoval ha vigasztal akkor elviekben 1:1. bar gyakorlatilag 2:0 oda es ismet nem te tamadsz muhhhahaha.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mert havonta egyszer, amikor épp nem használod a géped (mert ugye értelmesen beállítottad az aktív időszakot), akkor aztán tényleg kibírhatatlan, hogy újra kell indítani. A virtuális gépet le lehet hibernálni (még guest OS support se kell hozzá), az IDE (látom JetBrains termék) meg majd onnan folytatja, ahol bezártad. Ugyanez igaz a böngésződre és nagyjából bármilyen más értelmes szoftverre.

done.

én értékelem a letsencrypt üzleti sikereit, de nem kívánom támogatni ("védelmi pénz" néven futó stratégia egy változata, amiben a befektetők pénzének lenyúlása azzal van megindokolva hogy mesterségesen generált igényt keltenek a 90 napos szaros certjeikkel)

akinek a HSTS nevű trójai van beépítve a brózerébe, plusz meglátogatta a siteot amikor az éppen teszt célra eme vírust szolgáltatta, az most IJB

Az semmi! Múltkor az apt-get upgrade felrakott egy új kernelt a vállalati ubuntumra, és szólt, hogy újra kell indítanom!

Skandallum!
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

ahelyett hogy itt hisztizel, miért nem kapcsolod ki az automatikus frissítést inkább?

nem tudom, de pl értelmesebb ismerőseim (akik nem is feltétlenül INFORMATIKUSok) nem panaszkodnak erre, beállították hogy csak akkor nézzen updateket ha rákeresnek, nekem is így van, melóhelyen is van ilyen gép, soha 1x nem indult újra még magától úgy hogy elvesszen bármi is. de itt hupon az advanced mega unix masterek nem tudnak ezzel a feladattal megbírkózni

megoldást sem hajlandóak keresni, inkább vergődnek blog bejegyzésben hónapokon át, meg néha ide blogolnak egy jajdevicceskékhaláltláttamnyilvánoshelyen képet is

nem értem mi a bajod, ha játékgép oprendszerét használod munkára, az ezzel jár.

majd ha lesz működő megoldás az enterspájzon minden új frissítéssnél felkúszó kandikrussra, akkor komolyan foglak venni. talán. Mármint evone-t.

Mondjuk, ha tartósan 4-10% volt a terhelés az elmúlt 10 percben, akkor kirakhat egy 60 másodperces visszaszámlálót, amin van egy mégsem gomb, ha az lejár, újraindulhat. Magától azonban soha, ez egyszerűen elfogadhatatlan. Még mindig a gép van énértem, és nem én a gépért. A gép baromira egy eszköz, amit használok, és legfeljebb csak kérhet, de önálló döntési joga nincsen, zéró, nada. Olyan, mintha a kalapácsom sztrájkolhatna. Ne már.

Egyébként pedig, ha a processzorgyártók meg tudják állapítani, mikor kapcsolhat le a processzor energiatakarékossági okokból, akkor egy OS is képes lehet rá. Nem atomtudomány ez.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Sajnos ez mozgó cél, nem tudjuk pontosan, melyik verzió volt, milyen patch-struktúrával, beállításokkal. Nálam a beállitásaim ellenére, ha mégis frissített, csak várta a jóváhagyást az újraindításra. De ez is, még az 1511-es verziónál volt. (Vannak gépek amelyek még "tegnap" is így működtek, - nem hágta át egyik sem a halasztás-beállítást újraindítással. (ISO-t nem telepített automatikusan nálam soha, csak ha szándékosan "megteremtettem" ennek feltételeit.) Amióta 1607-es a legtöbb W10, tiszteletben tartja a halasztást, úgy kell "noszogatni" a patchkeddi esedékes letöltést és telepítést. (Legalább is a halasztási idő alatt.) Ezen túl meg nem szoktam bekapcsolva tartani a gépeket. (Vagy ha lenne ilyen, azonnal átállítanám az időintervallum kezdő és végpontját.) - A "Creative"-t, meg még nem ismerem. - Majd megvárom az első hónapok üzemeltetési tapasztalatait, javításait és utána "engedek" neki.

Ja, és soha nem tweak-al dolgoztam, a telemetria mint fontos, a fejlesztőknek szánt adatmennyiség, mindig "full" engedélyezve van. (Más sem!)

Nálam ez a telepítés, vagy ISO-felültelepítés után egyszer fordul elő, meg, - esetleg az eltávolítása után, - rögtön, userprofilonként még egyszer. - De azóta soha. Először eltávolítom, utána stabilan távol tartja magát a rendszer adott userprofiljától. - candy crush - (És ez csak Pro 10-es. - Nem lehet, hogy itt "félig sem kész", "insider" v. torrent-build-ek kavartak be?)