Ügyfélkapu regisztráció

Nyilván én vagyok a béna, de...
szeretnék ügyfélkaput regisztrálni, ezért ellátogattam a az https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/ honlapra. Rányomtam hogy regisztráció.
Kiválasztom a kormányablakot és az ügyet majd hogy tovább az időpont foglalásra. Erre visszadob az ügyfélkapu belépési felületére, hogy akkor most az időpont regisztrációhoz lépjek be az ügyfélkapuba (ami persze nincs mert épp az szeretnék regisztrálni!!!). Agyrém...

Hozzászólások

Nekem annak idején sikerült, de ennek már sok éve. Időpontot kell foglalni, de értelemszerűen tovább nem enged, hiszen személyesen kell majd azonosítanod magad az okmányirodában. Mondjuk az szívás, ha már az időpont foglalása sem sikerül, de lehet, hogy menne az úgy is, mintha bármilyen más ügyhöz kérnéd Ügyfélkapu nélkül. A személyes jelenlétet nem úszod meg, mert különben bárkinek ellophatnák az identitását.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

„A regisztrációt személyesen a regisztrációs szervnél (bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán, külképviseleten) vagy elektronikusan indíthatja el 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában.”

Továbbá: https://segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/ugyfelkapu/regisztracio/aktiv…

Kiegészítés: Kolléga mondja, hogy ebbe már ő is belefutott, és végül a időpontfoglalás nélküli személyes megjelenés mellett döntött.

Időpont foglalása nélkül személyesen elmentem, megmondtam mit akarok, max 15 perc után kész is volt.

Persze értem én, meg lehet oldani személyeseni is. Meg a NAV-nal is lehet ügyfélkaput igényelni, és ott időpontot is lehet foglalni ügyfélkapu nélkül :)
Attól még szerintem az emberek nagy része kb. úgy állna neki mint én (amennyiben időpontot is akar foglalni), és akkor ahelyett hogy működne mint korábban egy végtelen ciklusba kerül...

Már az eleve agyrém, hogy egy online regisztrációt offline kell intézni.

ok, kérlek vázold az elképzelésedet, hogy hogyan azonositod egyértelműen a honpolgárokat személyes megjelenés nélkül?

Vágom én, hogy kurvajó hőbörögni meg fikázni valamit, de próbálj meg érveket hozni.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

A kérdés jó. Van néhány ötletem de nyilván nem nekem kell kitalálni. De annál biztosan lehetséges lenne biztonságosabb azonosítást csinálni, mint amikor bementem az önkorihoz bejelentkezni a lakcímemre, és bármiféle azonosítás nélkül befogadták a papírt, kaptam az új lakcím kártyát. :) Kvázi bárki nevében bejelentkezhettem volna bárhova.

Az e-szemelyihez meg (2016 januar ota) nem jottek meg a kartyaolvasok, nem tudtak meg a kozponti okmanyirodaban sem aktivalni az "e" reszet. Anelkul meg ugyanazt tudja, mint a regi.

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames

Az új személyivel lehet regisztrálni ügyfélkaput. A mellé kapott "Személyazonosító igazolvány kód kártya", illetve az azon szereplő regisztrációs kód, és a beállított PIN kód kell. Működik, kb. egy hónapja regisztráltam, nem kell hozzá az "e" rész (kártyaolvasó, stb.). Ne terjessz baromságot légy szíves.
--
ne terelj

Fentebb már megelőztek, hogy nem kell hozzá kártyaolvasó, én még azzal egészíteném ki, hogy itt van előttem a KEKKH által hivatalosan támogatott ReinerSCT olvasó, amit a KEKKH által szerződött, hivatalos terjesztőnél (gyk. Magyar Posta) vettem, első próbálkozásra, és csak kicsit kellett győzködni a hölgyet, hogy de, igen, a posta árulja és de, igen, itt a városban az ő fiókjuk a kijelölt árusítóhely, de szerencsére a postamester már tudott róla és azonnal hozta...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Bármelyik kormányablakban csinálnak neked, szinte várni sem kell mert van rá külön queue. Kb 10 perc az adategyeztetés meg hogy kinyomtassa a néni a lapot amivel majd ténylegesen regelsz a weblapon.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Én szerencsére 8 évvel ezelőtt előrelátó voltam, bementem az okmányirodába csak úgy időpont nélkül és regisztráltam magam. ☺

Én 6 éve csináltam meg, amikor az útlevelemet hosszabbittattam akkor kérdeztem a hölgyet hogy mi kell hozzá, aki erre rávágta hogy azonnal nyomtatja a papirt, irjam alá és kész, mailben küldik a reg linket 24 órán belül. Mire hazaértem ott volta postafiókomban a levél.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház