Internetes ülősztrájk az APEH honlapján

 ( Gael | 2005. február 10., csütörtök - 21:39 )

Internetes ülősztrájk az APEH honlapján

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

[quote:3a98577945="Szab"]Sziasztok!

Szerintem nem ez a jó megoldás. Legalábbis semmikép nem bevallási időszakban. Mi például most hétvégén akarjuk megcsinálni a feb. 15-ig esedékes bevallást, és sztem nem mi vagyunk az egyetlen cég. Túlterheléssel, az amúgy is lassú (legalábbis gyakran van gond a www.apeh.hu -val) oldal tönkretételével sok cég, és sok ember munkáját lehetne megakadályozni. Viszont ez az APEH-et nem érdekli, és ismerve a büntetési stratégiájukat (a lehető legtöbbet a legkissebb hibáért), sok embert (céget) kevernétek sz@rba. Szóval ez nem az APEH munkáját befolyásolná, hanem a sok vállalkozást, és szerintem nem Ők tehetnek róla, h. az APEH nem hajlandó semmit tenni.
Magánvélemény.

KSz.[/quote:3a98577945]
Igazad van, de ha a bevallások az APEH nem müködő honlapja miatt késnek ,késnek a befizetések is és ezt a hibát nem lehet az adófizetők nyakába varrni. Ha megették a koncát, igyák meg a levét is. Különben meg ha ez megtörénik, az informatikai igazgató holtbiztos, hogy maga alá székel mert ezt számon kérik rajta. Az adófitetők is bedühödnek egy olyan az APEH által bevezetett rendszer ellen ami nem müködik és meg lehet egyszerüen zavarni. Egyszóval az is a cél,hogy ne csak elektronikus úton , hanem bevallási íven is be lehessen vallani az adót. Továbbá az is cél, hogy
a bevalláshoz szükséges programot biztosítsák más OS alá is. Ezzel a lépésével az APEH a saját munkájat fölös teherként az adózókra sózza. Ez az ülősztrájk MINDENKI érdekét képvilseli.

[quote:195aeb214b="supageo"]Talán annak lenne értelme, ha valami progi lenne itt(script...), ami kalandozik azon a honlapon, hogy jelezzük vágyunkat a nyílt forrású szoftverek elismeréséért nem kéne a fél országnak load gyártó scripten dolgoznia.
Az ötlet nem rossz, de azért van mit rajta javítani...[/quote:195aeb214b]
Erre vártam, én nem tudok load gyártó scriptet csinálni. Ha te igen akkor ,közöld hogyan kell és fönn lesz a honalpon.

ez azert tobb mint vicces, feltunt mar nektek, hogy nyilvanos forumon szerveztek DoS-t egy allami intezmeny website-ja ellen?
gratulalok az otletgazdanak es a lelkes script kiddie-knek is.

Gael: eszednél vagy? :evil:
[quote:61c1677210]Igazad van, de ha a bevallások az APEH nem müködő honlapja miatt késnek ,késnek a befizetések is és ezt a hibát nem lehet az adófizetők nyakába varrni. Ha megették a koncát, igyák meg a levét is. Különben meg ha ez megtörénik, az informatikai igazgató holtbiztos, hogy maga alá székel mert ezt számon kérik rajta.[/quote:61c1677210]
1. Ha nem az előfizetők nyakába, akkor a te és hasonszőrú infantilis komád nyakába varrják.
2. Informatikai igazgató? Ő tehet szerinted itt bármiről is? Ha pedig valakit elővesznek az nem az informatikai igazgató lesz. Majd előveszik az aktuális rendszergazdát, hogy miért nem védekezett egy ilyen támadás ellen(hogyan védekezett volna? ez nem érdekli a gazdasági vezetőket).

Az egész unixos közösséget járatjátok le az ilyen viselkedéssel. Ha hírértéke is lesz ennek az idióta akciónak, akkor szerinted a média, hogyan fogja közölni a hírekben? Talán így: "_Hackerek_ támadták meg az APEH oldalát azt követelve, hogy legyen linuxos program is az adóbevallás elkészítéséhez." Ezt akarjátok? Gratulálok.

Aki itt load scripteket emleget, az minek tartja magát? Gondolkozzatok már el egy picit.

[quote:368a591786="aty"]Gael: eszednél vagy? :evil:
[quote:368a591786]Igazad van, de ha a bevallások az APEH nem müködő honlapja miatt késnek ,késnek a befizetések is és ezt a hibát nem lehet az adófizetők nyakába varrni. Ha megették a koncát, igyák meg a levét is. Különben meg ha ez megtörénik, az informatikai igazgató holtbiztos, hogy maga alá székel mert ezt számon kérik rajta.[/quote:368a591786]
1. Ha nem az előfizetők nyakába, akkor a te és hasonszőrú infantilis komád nyakába varrják.
2. Informatikai igazgató? Ő tehet szerinted itt bármiről is? Ha pedig valakit elővesznek az nem az informatikai igazgató lesz. Majd előveszik az aktuális rendszergazdát, hogy miért nem védekezett egy ilyen támadás ellen(hogyan védekezett volna? ez nem érdekli a gazdasági vezetőket).

Az egész unixos közösséget járatjátok le az ilyen viselkedéssel. Ha hírértéke is lesz ennek az idióta akciónak, akkor szerinted a média, hogyan fogja közölni a hírekben? Talán így: "_Hackerek_ támadták meg az APEH oldalát azt követelve, hogy legyen linuxos program is az adóbevallás elkészítéséhez." Ezt akarjátok? Gratulálok.

Aki itt load scripteket emleget, az minek tartja magát? Gondolkozzatok már el egy picit.[/quote:368a591786]
Ki mondta, hogy linuxos vagyok illetve láttál-e olyan felhívást, hogy Linuxosok figyelem?
Mert én nem.Itt MINDENKI számít ATTÓL FÜGGETLENÜL ,HOGY MILYEN RENDSZERT HASZNÁL!!!!!!!!
Továbbá NEM MINŐSÜL HACKELÉSNEK AZ INTERNET "RENDELTETÉSSZERŰ" használata. A HACKES MÓDSZEREKET ÉN IS ELÍTÉLEM!!!!!!!!!!!!!TOVÁBBÁ MINDEN ILYEN MÓDSZER HASZNÁLATÁTÓL ÓVA INTEK MINDENKIT!!!! A loadt script heckelésnek minősül? AKKOR MINT NEM JÁRHATÓ ÚT KILŐVE!!!

(en egyre jobban szorakozom)

[quote:ddf95f4aa6="zsirfeka"]ez azert tobb mint vicces, feltunt mar nektek, hogy nyilvanos forumon szerveztek DoS-t egy allami intezmeny website-ja ellen?
gratulalok az otletgazdanak es a lelkes script kiddie-knek is.[/quote:ddf95f4aa6]
Láttál , olyan felhívást ,hogy TÁMADJUNK? Mert én nem. CSAK EGY OLYAT, HOGY EGY ADOTT IDŐBEN MINDENKI LEGYEN EGY HONLAPON! EZ NEM SZÁMÍT TÁMADÁSNAK CSAK SOK EMBER EGY HELYRE VALÓ HÍVÁSÁNAK! ÉS HA NEM BÍRJA A SZERVER ? SZÁMOLNIUK KELL AZZAL IS , HOGY SOKAN EGY IDŐBEN JELENTKEZNEK BE A HONLAPRA!!! MINT FELELŐS ADÓFIZETŐ KIJELENTEHETEM A KÖTELESSÉGEMET MINT ÁLLAMPOLGÁR TELJESÍTEM, ÉS ÉLHETEK AZON JOGOMMAL, HOGY TILTAKOZÁSOMNAK HANGOT ADJAK ILLETVE CSELEKEDJEK A TÖRVÉNY MESSZEMENŐ BETARTÁSÁVAL!!!!!!!!! Ez még nem törvénysértés, illetve bűncselekményre sem bujtok fel senkit.

[quote:75e5b93c29="Gael"][quote:75e5b93c29="zsirfeka"]ez azert tobb mint vicces, feltunt mar nektek, hogy nyilvanos forumon szerveztek DoS-t egy allami intezmeny website-ja ellen?
gratulalok az otletgazdanak es a lelkes script kiddie-knek is.[/quote:75e5b93c29]
Láttál , olyan felhívást ,hogy TÁMADJUNK? Mert én nem. CSAK EGY OLYAT, HOGY EGY ADOTT IDŐBEN MINDENKI LEGYEN EGY HONLAPON! EZ NEM SZÁMÍT TÁMADÁSNAK CSAK SOK EMBER EGY HELYRE VALÓ HÍVÁSÁNAK! ÉS HA NEM BÍRJA A SZERVER ? SZÁMOLNIUK KELL AZZAL IS , HOGY SOKAN EGY IDŐBEN JELENTKEZNEK BE A HONLAPRA!!! MINT FELELŐS ADÓFIZETŐ KIJELENTEHETEM A KÖTELESSÉGEMET MINT ÁLLAMPOLGÁR TELJESÍTEM, ÉS ÉLHETEK AZON JOGOMMAL, HOGY TILTAKOZÁSOMNAK HANGOT ADJAK ILLETVE CSELEKEDJEK A TÖRVÉNY MESSZEMENŐ BETARTÁSÁVAL!!!!!!!!! Ez még nem törvénysértés, illetve bűncselekményre sem bujtok fel senkit.[/quote:75e5b93c29]
(valami baj lehet a caps lock billentyuddel, tudod, ott a bal szelen, kozeptajon)

A honlapomon az Üzenet tartalmát megváltoztattam.
Olvassa el mindenki, tanulságos. Mea,Mea Culpa.

[quote:dd91b97f97="Gael"]A honlapomon az Üzenet tartalmát megváltoztattam.
Olvassa el mindenki, tanulságos.[/quote:dd91b97f97]

inkabb rohejes

Gael: észrevetted azt, hogy a támogatóid rögtön ilyen-olyan hiperszuper http kérés generátor scripteket ajánlgattak?

A polkolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.
Mivel nem értek semmi ilyesmihez, könnyű ajánlgatni. Egyszerű vidéki gyerek vagyok egyszerű gondolatokkal.
NEM akarok balhét. Ez pedig arrafelé csorog. Aki szelet vet vihart arat. Igaz a mondás. Nem akarok vihart.
Nincs értelme az egésznek. Visszaülök a traktorra és megyek szántani. Az emberek sokfélék és az egyik hangosan éljenez a másik paradicsomat dobál, főleg itt szép hazánkban. Szégyellem magam, hogy egyeltalán ilyesmibe belefogtam. De hát aki nem tud úszni ne maásszon fára mert elüti a villamos.Nem teszek közzé a honlapon semmi ilyesmi programot, nem vagyok hacker és még a közelébe se akarok kerülni ennek.Nem hirdertek semmit ezentúl.
Nézem a békésen legelésző teheneket. Meg virágot szedek. A számítógép közelébe se ülök, mert kettéhasítanám. Elhallgatok.Sziasztok!

Az ilyen cégeket befolyásolni sajnos csak akkor tudjuk, ha megfelelően magas pozicíóban vagyunk. Érdemesebb és eredményesebb lenne felvenni a kapcsolatot mondjuk a webszerverük karbantartójával(ugyebár Linux van a webszerverükön, ez meglepő számomra), hogy beszéljen a vezetőséggel is a problémákról.

A részleteket elolvashatod itt: http://gael.srv.hu/Üzenet

hi!

Hnap ott leszek a super perl scriptemmel:))

Hmm ahogy latom axeleros Webhosting ....

Linux Apache/1.3.33 (Unix) mod_ssl/2.8.22 OpenSSL/0.9.7e 28-Dec-2004 195.228.249.190 Axelero Adatpark Web Hosting

bye dozen

hm....ötletes, de akkor is csak egy distributed DOS tamadas kétséges eredménnyel...
...nos én meg egy virus vagyok, csak készítőmnek gőze sincs a programozásról...légyszi küldjél tovább 1000 címre aztán formázd meg a hdd-det:P...ugye ismerős:)

Ez egy ötlet volt, úgy látszik halvaszületett. A honalpon levő üzenet fájl tartalmát megváltoztattam.
Elnézést kérek mindenkitől. További jó fórumozást!

Jol van no, azért várhattál volna 2-3 napot:)...egy biztos...szivtam en is az APEH oldalaval, szal nem art a kezdemenyezes....

Igazad van nem, vagyok informatikus. De ezt a módszert az USA-ban több szervezet alkalmazta sikeresen.
És ami sikert hoz azt át kell venni és itt is alkalmazni. Ez a célom. Lehet, hogy a felhívásom hevenyészett volt, de közel 100 ember nézte meg 1 óra alatt. Tehát a tiltakozás eme formája érdekli őket csak még nem hallottak róla (nem is verték nagy dobra nehogy elterjedjen).Ha van utána érdeklődés és igény , esetleg építő jellegű javaslat, mindet szívesen várom. Cselekedni kell, nem beszélni róla. A szép szóból nem értenek odafönn, ha arcul csapod őket és rálépsz a cipőjükre akkor fognak rád odafigyelni.

[quote:8e6a5d0590="Gael"]Igazad van nem, vagyok informatikus. De ezt a módszert az USA-ban több szervezet alkalmazta sikeresen.
És ami sikert hoz azt át kell venni és itt is alkalmazni. Ez a célom. [/quote:8e6a5d0590]

"This is _not_ America..."
Dawid Bowie

:(

[quote="Toma_"][quote:1db93dd7af="Gael"]Igazad van nem, vagyok informatikus. De ezt a módszert az USA-ban több szervezet alkalmazta sikeresen.
És ami sikert hoz azt át kell venni és itt is alkalmazni. Ez a célom. [/quote:1db93dd7af]

"This is _not_ America..."
Dawid Bowie

:(

(David)

[quote="Toma_"][quote:b52b741d9d="Toma_"][quote:b52b741d9d="Gael"]Igazad van nem, vagyok informatikus. De ezt a módszert az USA-ban több szervezet alkalmazta sikeresen.
És ami sikert hoz azt át kell venni és itt is alkalmazni. Ez a célom. [/quote:b52b741d9d]

"This is _not_ America..."
Dawid Bowie

:(

(David)[/quote:b52b741d9d]
"Ellenfeled ne lenézd, hanem tanuld el tőle amihez ért, és alkalmazd" (Nagy Sándor)

[quote:aa44c38533="Gael"]
"Ellenfeled ne lenézd, hanem tanuld el tőle amihez ért, és alkalmazd" (Nagy Sándor)[/quote:aa44c38533]

"Az elet nem habostorta..."
(Virag elvtars)

;)

Ez egy ötlet volt. Most fel akarom mérni a támogatottságot. A honalpon levő üzenet fájl tartalmát megváltoztattam.

Aki nem tud uszni, ne masszon a fara mert eluti a vonat!

[i:aa7841ac55]Seres Arpad[/i:aa7841ac55]

az ellen nem véd.

(c) Árpi

:wink:

Jelzem.

ne nézzetek hülyének, de nem tudom, hogy mit is jelent az "Internetes ülösztájk"...

Most akkor mikor lenne??? Marc. 11?? Hopp felreneztem az idopontot..jajjj
:o

En jovok + a http-req hadseregem :)

bye dozen

Talán annak lenne értelme, ha valami progi lenne itt(script...), ami kalandozik azon a honlapon, hogy jelezzük vágyunkat a nyílt forrású szoftverek elismeréséért nem kéne a fél országnak load gyártó scripten dolgoznia.
Az ötlet nem rossz, de azért van mit rajta javítani...

egy jól szervezett(időzített) közös httrack/wget mirrorozas, asszonynak vittem már haza cirka 600 MByte-nyi több 10000 file...szóval.... :)

biztos többre menne vele az ember mint kattingatni az oldalon...

Az oldal meg 404.

Sziasztok!

Szerintem nem ez a jó megoldás. Legalábbis semmikép nem bevallási időszakban. Mi például most hétvégén akarjuk megcsinálni a feb. 15-ig esedékes bevallást, és sztem nem mi vagyunk az egyetlen cég. Túlterheléssel, az amúgy is lassú (legalábbis gyakran van gond a www.apeh.hu -val) oldal tönkretételével sok cég, és sok ember munkáját lehetne megakadályozni. Viszont ez az APEH-et nem érdekli, és ismerve a büntetési stratégiájukat (a lehető legtöbbet a legkissebb hibáért), sok embert (céget) kevernétek sz@rba. Szóval ez nem az APEH munkáját befolyásolná, hanem a sok vállalkozást, és szerintem nem Ők tehetnek róla, h. az APEH nem hajlandó semmit tenni.
Magánvélemény.

KSz.