3 drive, 3 partíció, 0 adat

Helló, egy régi egyetemi szerver drive-jai fekszenek előttem, állítólag Linux volt rajtuk, és nekem nagyon kellene róla pár le nem mentett mysql adatbázis.
2 winyó egyforma (2,3), az 1-esnek számozott méretben is más; az az azonosakon a partíció mérete azonos, az 1-esen nagyobb (290GB vs 280GB).
Bármivel nézem (Windows 10 + Diskinternals Linux reader vagy Lubuntu alól) én bizony semmi olvashatót nem látok, a Diskinternals Fat12-nek látja (nyilvánvaló hülyeség), a Lubuntu UFS-nek, de ha felmountolja, akkor is üres.

Beraktam egy Raid kártyát a gépembe, az sem látja Raidnek se 1+2, se 2+3 kombinációban.
Mit próbáljak még szerintetek?

Hozzászólások

Ha már minden hülyeséggel összecseszted az egyetlen példány eredeti disk-eket, akkor már semmit :/

Komolyra fordítva: A gyanúsan mdadm softraid-el lesz dolgod (az 1 nagyobb partíció ellenére is - valószínűleg azt a disk-et egyszer cserélték és "biztos ami biztos" alapon a szükségesnél nagyobb partíciót adtak a raid alá). A valaha volt raid (jó eséllyel RAID5) pontos összetételét a disk-ek elejének dump-jából ki lehet bogarászni, de ez nem triviális feladat.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Ha már minden hülyeséggel összecseszted az egyetlen példány eredeti disk-eket, akkor már semmit :/

+1

Kedves posztoló... a data recovery első lépése az image készítés kell legyen. Nem "fájlrendszer mountolgatás". Most, hogy már beleírtál a lemezekbe, nem biztos, hogy vissza fogod tudni állítani.

Fel is dughatod (szerintem most már oda ahova szeretnéd) lubuntu-ba, de én azt javasolnám hogy bútolj sysresc-et. Itt először dd-zd le a teljes merevlemezeket. Majd szedd ki a vinyókat, és újra bútolva bűvészkedhetsz az image-ok !másolatával!. Jó sok meló lesz, de így jártál.
Egyébként csatlakozom az előttem íróhoz: ez jó eséllyel soft-raid5 lesz.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

debian live -ról bebootolsz

apt-get install mdadm lvm2

van-e látható softraid:
cat /proc/mdstat

van-e látható lvm:
pvs

talán szerencséd lesz ...

Már ne is haragudj, de miért tanácsolsz ilyet, bármiféle image készítése nélkül? Az image készítés kell a _legelső_ dolog legyen adatmentésnél. Ha az image-ek elkészülnek, már több lehetséges út is van; az adatmentő szoftverek tudnak image-ből is dolgozni, és biztosan nem írnak bele.