vmware-s gép elérése vpn -en

 ( fajitas | 2016. december 16., péntek - 20:56 )

Üdv!

Röviden leírom mire szeretnék választ. A munkahelyemen a belső hálózaton van egy win 10 -en futó vmware-s ubuntu szerver.
Ez az ubuntu két virtuális hálókártyát tartalmaz. A Publikus címet azt dhcp-n keresztül osztja ki a vmware. Magyarul ez egy virtuális publikus cím. Az intézményünk publikus címe egyénként 195.199.39.26.
Meg lehet oldani azt, hogy vpn-n én elérjem otthonról az ubuntu szervert ssh-n?

Üdv: M. Gábor

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Eh, mit is szerettél volna mondani?
A munkahelyed belső hálózatát eléred VPN-en? A belső hálózatból eléred a virtuális gépet? A publikus cím milyen eszközközhöz tartozik? Sulinet router?

A publikus cîm a sulinethez tartozik.
Egyébként a virtuális gép nem elérhetõ a belsö hálòròl mert teljesen rejtve van inet belsö csatolóval .Egy hálózat a hálózaton belül.

A VPN-ed mar megvan? Mukodik pl. a host iranyaban?

Ha igen akkor a virtualis gepnek kellene adni egy olyan halozati csatolot, aminek van kapcsolata a kulvilaggal (NAT + beallitott portforward, vagy inkabb bridge). Ha van a host gepben felesleges halokartya, akkor egyet akar dedikaltan is hasznalhatsz a virtualis gephez.

Ha meg nincs VPN, akkor ki kellene talalni, hogy min akarod futtatni, majd a sulinetadmin feluleten beallitani hozza a tuzfalat.

Hát jah..kb csak sejteni lehet mit szeretne. Végül kiderült hogy nem is vmware hanem virtualbox...

Kérdezőnek:
Amúgy igen, ha vpnen belső háló megvan, akkor virtualboxban van rdp elérés hálózattól függően. Függetlenül attól hogy NAT-olt háló van vm-nek. ("teljesen rejtve van inet belsö csatolóval" gondolom ez lenne, vagy mi?!)

Ez egy sulinetes IP ha jól látom ;). Gondolom tűzfal védi és nem fognak neked portokat nyitogatni rajta. Ha tudsz neki e-mailt küldeni akkor szerintem megoldható hogy a gép kapcsolódik a teáltalad megadott ipre SSHval vagy OpenVPNnel, mondjuk az otthoni gépedre. Van root jogod a szerverre?

Ez gondolom egy VMware Workstation egyébként ugye?

Elnézést virtualbox -os Nem vmware.

Üdv!

Vpn -en akarom elérni a hálózatom belüli hálózatomat. Ezt meg lehet csinálni?
Le fogom tesztelni teamviewer -el ha azzal megy akkor menni fog?

Van valami online felülete a Sulinetnek, ahol lehet portforwardot kérni.

SulinetAdmin Dashboard az ő becsületes neve.

https://sulinetadmin.niif.hu/login

Dokumentáció:

http://sulinet.niif.hu/dashboard