levél megkapásának ellenőrzése

Sziasztok.

Görögországból próbálok levelet küldeni egy magyar cégnek, de folyamatosan azt mondják, hogy nem kaptak semmit. A gmail-ről kel küldenem, mert ez itt az univerzális.
Sajnos ezen a szutykon nem látom,hol lehet tértivevényt beállítani, szerver semmi információt nem dob vissza arról, hogy téves a cím, vagy hogy spamszűrőn vagyok-e.

Kérdésem:
gmailes címről indított levé sorsáról hogyan tudhatok meg információkat?
Vagy törődjek bele, hogy a cég "remek" informatikai tudással rendelkező emberei a képembe hazudnak?

Hozzászólások

ezen a szutykon nem látom,hol lehet tértivevényt beállítani,
mert nem lehet. Talán, ha thunderbirdben belövöd a gmailt, akkor kérhetsz.. de még sosem próbáltam.

Gondolom igen (az outlook.com-on be van kapcsolva), de egyébként nem a fogadó fél dönti el.
Értsd ha a túloldal nem támogatja (kikapcsolod) de az SMTP amin kiküldik a levelet igen akkor az szól vissza, ha a távoli szerver átvette kézbesítésre. Ez persze nem jelenti, hogy meg is érkezett csak, hogy onnantól ott keressék. :P

"The main reason is that some email clients (e.g. Outlook, Thunderbird, Hotmail, Yahoo...) and/or smartphones (Android, Blackberry) might block images from showing on emails by default, and this is a limiting feature for email marketing softwares because we track emails by including a small pixel in your message."

csakhogy az email kliensek nagy része ilyen, innentől kezdve totál megbízhatatlan :)

Ebben teljesen igazad van, de egy kétségbeesett embernek a szalmaszál is több :)
Lehet, tennék bele több képet is, mert ha engedélyezik a letöltését, akkor már ez is működik. Printscreen-t vagy ilyesmit, nem tudom mi lehet a tartalom.

Még ötlet:
Faxon elküldeni az elküldött email kinyomtatott példányát.

Thunderbirdben az "Értesítés a kézbesítésről" opciót érdemes bekapcsolni, így a fogadó mail szerveről kapsz üzenetet, hogy befogadta.

Postfix ilyesmit ír:

Your message was successfully delivered to the destination(s)
listed below. If the message was delivered to mailbox you will
receive no further notifications. Otherwise you may still receive
notifications of mail delivery errors from other systems.

Magyar kisvállalkozásoknál (de adott esetben nagyobbaknál is láttam már) hogy free blacklistekre vannak ész nélkül feliratkozva. A SORBS pl. ilyen és már fél éve biztosan blacklisteli a google minden formáját. Ilyenkor "okosan" beállított szerver esetén se hű se bá hogy mi lett a levéllel max. valamelyik log-mélyén... Tudom ez nem segít. De az se ha visszaigazolást kérsz...

https://m.reddit.com/r/sysadmin/comments/4acuqf/sorbs_blacklisting_gmai…

Egyszerűen nézd meg a mailszervered logjában.

--
ohwait

Tudtommal nincs tértivevény az email szabványban. Azt lehet, hogy egy követő pixel van a kiküldött emailben, amit ha letölt a címzett, akkor látod, hogy megnyitotta a levelet. De ha le van tiltva a képletöltés, akkor ez sem működik. Vagy ha követő link van az emailben, ha arra kattint, akkor azt látni fogod. Persze ha nem kattint, akkor nem látod. Ha a címzett azt akarja, akkor sosem fogod megtudni, hogy megnyitotta-e a levelet vagy sem.

Sima email ~ nyílt postai levelezőlap.
Nem tud tértivevényt.
Ehhez más csatornát/protokollt kell válassz.

Üdv,
Marci