phpmail kérdés

 ( spikes | 2016. november 26., szombat - 12:22 )

Sziasztok!

Szeretnék ötletet kérni az alábbi megoldásra. Van 2 szerverem, egyiket webszervernek a másikat mail szervernek használom. Ennek megfelelően vannak beállítva DNS-ek is. Viszont így mikor a webszerver phpmail küldeni szeretne egy olyan domainre levelet aminek A rekordja ezen a szerveren van de MX a másikon, akkor van gondom. (loops back to myself)

Az ötleteket előre is köszi.

Spikes

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Valószínűleg a levelezőszerverek vannak rosszul beállítva. A levél normális SMTP routing szerint oda megy, ahová az MX mutat, annak a gépnek pedig tudnia kell magáról, hogy azt a levelet be kell fogadnia helyi kézbesítésre. (A helyi, jelen esetben webszervernek pedig tudnia kell magáról, hogy azt a levelet nem őneki kell helyben kézbesítenie.) Ekkor hurok nem alakulhat ki.

Mi az a "phpmail"? Valami levélküldő class? Google most hirtelen nem adott releváns találatot. (Főként a PHPMailer class-t hozza találatként) Vagy a PHP saját mail() függvényére gondolsz?

az lesz a baja, hogy a webszerveren localdomainkent fel van veve a celzott cim/domain.

tegyuk fel, hogy a webszerveren postfix fut,ezesetben a legegyszerubb megoldasa, ha a webszerveren a transportba beirsz valami ilyesmit :

domain smtp:mx.domain.hu:25

Ne írjon a transportba semmit, simán vegye ki a mydestination-ből, virtual_mailbox_domains-ből, vagy amiben éppen van azt a domaint, ami nem helyben kézbesítendő, és kész. A többit a normális SMTP routing majd megoldja. (Elmegy a levél az MX-re.)

Köszi a hozzászólásokat. Webszerveren Virtualmin van, (de minek:( mert anno ez egyszerűbb volt) gondolom postfix/virtual.db-ben vannak domainek. Gondoltam kiveszem egész db-t de ez nem segített. Azért útmutatásnak köszi a hozzászólásokat, próbálom használatra bírni, vagy megválok virtualmintől...

Spikes

Mail relay pluginnal megoldottam, de ez nem szép megoldás, mert azt szeretném, hogy ez a szerver küldje ezeket a mailokat.

Spikes

amit fentebb említettek, az azt jelentené, hogy a postfix/main.cf-ben található "mydestination" opcióban ne legyen benne az A rekordod, vagyis ahova nem szeretnél, hogy loopbackeljen. és akkor szépen el fogja küldeni az MX alapján.