Telefon mint NFC-s kulcstartó

Fórumok

Sziasztok

Egyre több NFC-s ajtónyitóm van (Mifare Classic) különböző helyekre és arra gondoltam hogy ezeket a tag-eket rögzítem a telómon (OnePlus One) és így nem kell magamnál hordani a sok kis kártyát elég lesz a telefonon elindítani a megfelelő appot és odaérinteni az ajtónyitóhoz.
Na ezt eddig sehogyan sem sikerült megoldanom.
Több app is úgy tesz mintha rögzítené a kártyák adatait, de amikor vissza kellene sugározni az ajtó melletti readerre már nem jó egyikkel sem.
Tehát olyasmi kellene mint a beam a bankkártyák esetében, bár nekem az se megy mivel gyárilag root-olt a teló :S
Meg lehet ezt egyáltalán oldani valahogy?

Hozzászólások

Szia!

Szerintem nem oldható meg, mivel az ajtó nyitók valószínűleg használják a kártya titkos kulcsát, amit nem lehet kiolvasni (legalábbis normál módszerrel).
A megoldás az lehetne hogy a telefon előállít egy ilyen virtuális kártyát a privát kulcsával, és ez kerül rögzítésre a beléptetőrendszerben. Ehhez a HCE nevű funkció támogatására lesz szükség.

Nekem is az a véleményem, hogy ez nem egy sima ID, mint a 315/433MHz-en sugárzó távirányítókban. Itt inkább a párosítás a jó szó: "A legfontosabb tudnivaló, hogy az NFC chipekről adatot letölteni nem lehet, csak egy string kap helyet a tárolón, amit a megfelelő eszköz párosításával ki lehet olvasni." (Forrás HWSW)

"bár nekem az se megy mivel gyárilag root-olt a teló :S"

RootCloak-ot probaltad?

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám