The Lord Inquisitor - Prologue [UHD]

Ilyen amikor a megszállottság találkozik a hozzáértéssel és a tehetséggel.
https://www.youtube.com/watch?v=cZc6cr6G2E4
A háttér, a környezet, a modellek kidolgozottsága, már-már tökéletes. Ami érezhetően hiányzik egy jó mocap felszerelés, és egy, a WH40k világát kellően ismerő, profi rendező. Plusz a pénzszivattyú Games Workshop áldása.
Igen, és még egy apróság. Határozottan, és pozitív módon, meglepett Marcus karakterének a személyisége. Az eggyel korábbi techdemoban már megvillant, hogy milyennek is képzelik el, és nagyon eltalált. Igen, nagyképű, öntelt, már-már szociopata seggfej. Pont olyan, mint egy zöldfülű, a hatalmát épp megízlelő, a pályáján épp elinduló inkvizítornak lennie kell. Ugyanis, ennek a hiánya ami az összes mai sci-fiben irritál. Mikor egy ember mindenek felett álló, kvázi élet-halál ura, egy élő istenség jobbkeze, akkor bizony nem lesz olyan mint mondjuk a Star Wars köldöknéző jedijei. Nem, az emberi természet nem ilyen, kapjon bármilyen nevelést is. A hatalom korrupttá és seggfejjé tesz. Ahhoz, hogy igazán érezze valakinek a hatalma súlyát és értékét, párszor meg kell égetnie magát és kapnia kell pár taslit az élettől.

Hozzászólások

Azert en nem szeretem a sztereotipikus gonoszt se. Hogy valakinek ne legyen mas vagya az eletben, minthogy elpusztitson minden eletet a foldon/a galaxisban/az univerzumban, az szamomra felfoghatatlan. Jo, neha en is atmegyek aggressziv kismalacba (o, hogy valna mindenki ko:dde', o ez a rohadt ko:d), de hogy ebbe penzt, idot es energiat fecsereljek... raadasul celtalan a dolog, mert oke, egyedul lesz a foldon... es utana? Mi a tetut csinal egy ures bolygoval? Belole is csak egy szo"ro:s hulla lesz, mint a tobbibol.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

A WH40k-tól elvonatkoztatva.
Miért ne lehetne a célja, hogy ő legyen az utolsó élő? Miért ne okozhatna neki fizikai vagy lelki fájdalmat, más értelmes lény létezése? Miért ne okozhatna neki enyhe izgalmat minden értelmes élet elpusztítása?
A WH40K-ban elég szépen ki van dolgozva majd minden frakciónál (káosz, necron, tyranids ), hogy miért is akarnak bedarálni minden élőt. Van amelyiknek kaja és génállomány kell. Van amelyiknek csak beakadt a program. Van amelyik pusztán csak azért, mert sikerült átjutnia egy másik térsíkból és azt mondta a főnök.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Varj, azert vannak szintek. Azt a fajta gonoszt megertem, aki mondjuk mas bolygorol jott, es kolonizalnak a Foldet, de zavarja oket az itteni letforma, annak van ertelme. Az is okes, ha valamifele nyersanyagkent tekint a biomasszara. Meg azt is megertem, ha bizonyos nepcsoportokkal van baja.

De szamomra az az ambivalens, hogy adott egy ember, akkora vilagfajdalommal, hogy kepes erte elpusztitani egy komplett bolygo elovilagat (vagy egyuttal a bolygot is), ezzel parhuzamosan van annyira racionalis, hogy egyebkent meg tud szervezni es le tud vezenyelni egy tamadast. En ezt valahol disszonansnak erzem. Ugyanis ha valaki ennyire racionalis, muszaj, hogy eszebe jusson az, hogy mi lesz a tamadas utan. Marmint, oke, elpusztitotta a lakossagot, de ennek ketfele vege lehet, vagy a hadserege ellene fordul utana, vagy lazadasokkal kell szamolni, mert az, hogy neki ez oromet/fajdalmat okoz, meg nem biztos, hogy mindenki igy van vele. Es minel nagyobb a sereg, annal nagyobb problema ez az egesz.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Pont ezzel a felvetéssel indul Ian Wattson Inkvizitorja is. Ott is egyetlen utasításra irtanak ki egy komplett bolygót. Aztán picit bele is rogy a főhős. Amúgy meg a pusztításhoz elég csak egy kellőképp fanatizált katonaság, és megfelelő ideológia. Még tkatonailag nagyon képzettnek sem kell lenniük.. Lásd, ISIS-t. Óvatos becslések szerint 34-35000 fő volt a hadereje és ennek töredéke néptelenített el falvakat és városokat. Ehhez csak annyi kell, hogy a katonák elhiggyék, hogy amit tesznek azért soha nem vonják őket felelősségre. Erről szól a fanatizálás. Mikor elhiteted valakivel, hogy érinthetetlenné válik, ha a te eszméidet követi. És legyél bármekkora seggfej, vakon követni fog míg azt hiszi, hogy nyerésben van. Minél nagyobb a sereg, minél könnyebbek a győzelmek, annál nagyobb a morális hatása.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ez így önmagában élvezhetőbb - és a karakteranimációt leszámítva kidolgozottabb - eddig, mint a legutolsó WH40K-s animációs film...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™