Gratulálok.

 ( salaud | 2016. május 12., csütörtök - 10:33 )

A Microsoft Update és a Windows Update a nem telepített Office-programokhoz is ajánl frissítéseket

A jelenség
Amikor a Microsoft Update webhelyen vagy a Windows Update alkalmazásban frissítéseket keres a Microsoft Office-programokhoz, a Microsoft Update vagy a Windows Update olyan programokhoz is ajánlhat frissítéseket, amelyek nincsenek telepítve a számítógépen.

Előfordulhat például, hogy egy olyan Office-termékhez kapcsolódó frissítést ajánl fel a rendszer, amelyik nincs telepítve a számítógépén.

Emellett annak ellenére is megjelenhetnek az Office egyes biztonsági frissítései, hogy az azt taglaló biztonsági közlemény szerint a számítógépen telepített Office-termék nem érintett a javított problémában.

Oka
1. eset

A probléma egyik lehetséges oka a Microsoft Office-programok verziófrissítése.
.....

2. eset

Ebben az esetben egy nem telepített összetevőhöz jelennek meg frissítések. Emellett a probléma akkor is felléphet, ha a felhasználók bizonyos összetevők telepítésének mellőzését választják.

A Microsoft Update vagy a Windows Update észlelőprogramja ellenőrzi a telepített termékeket. A program a telepített Office-termékek összes részéhez ajánl fel frissítéseket. Példa: a Microsoft Office angol nyelvű verziója például csak az angol nyelvi ellenőrző eszközöket telepíti, hacsak nem szabja testre a telepítést.

Amikor azonban ellátogat a Microsoft Update webhelyre vagy megnyitja a Windows Update alkalmazást, és frissítéseket keres, a rendszer a francia nyelvi ellenőrző eszközökhöz is ajánl frissítést (ha érhető el frissítés). Ez független attól, hogy a francia nyelvi ellenőrző eszközök telepítve vannak-e.

3. eset

Ez az eset akkor fordulhat elő, ha megosztott (közös) összetevőket használó Microsoft Office-termékeket telepít.
.....

A megoldás

Az 1. eset megoldása
.....

A 2. és a 3. eset megoldása

A 2. és a 3. esetben vázolt problémára kétféle megoldás közül választhat.

1. módszer: Az ajánlott frissítés telepítése

Telepítse az ajánlott frissítést, még ha az érintett szolgáltatást nem is használja.

2. módszer: Csak a kívánt frissítések telepítése

A nemkívánatos frissítés telepítésének mellőzéséhez törölje a frissítés jelölőnégyzetét a Microsoft Update webhely vagy a Windows Update alkalmazás ajánlott frissítéseket tartalmazó listájában. Ezután telepítse csak a kívánt frissítéseket. A Microsoft Update webhely vagy a Windows Update alkalmazás következő használatakor a frissítést, amelynek mellőzését választotta, ismét felajánlja a rendszer.

Megjegyzés: Ha egy olyan összetevőhöz telepít biztonsági frissítést, mely ugyan nincs telepítve, de a Microsoft Office csomag vagy valamelyik Microsoft Office-termék részét képezi, azzal nem csökkenti a számítógép biztonságát és teljesítményét.

Cikkazonosító: 830335 - Utolsó ellenőrzés: 09/17/2011

Forrás: https://support.microsoft.com/hu-hu/kb/830335

2016 05.12.

A Windows Update ugyanígy működik. Fejlődés szintje nemhogy nulla, még rosszabb lett, hisz' meg sem mondhatod, települjön-e a felesleges frissítés, felrántva magával adott esetben a programot is. Ahogy használom a Windows 10-es rendszert, egyre inkább azt veszem észre, hogy a Szögletes Üveggolyó - Ez egy Fa című nagybecsű slágere szó a fejemben, csak a fa szó helyett a szar szerepel.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tegyük hozzá, hogy a cikk által érintett termékek közül a legeslegújabb is kilenc éves és 2012 óta már nem kap funkcionális javításokat.

Üdv,
Marci

Az office 2010 utáni verzióival is így működik. Csak a 2016-ot nem próbáltam, a többivel ugyanez a történet.

Kicsit bővítem hogy értsd.

Ügyfelem, akinek szakmája fordító, van egy laptopja, munkaeszköz. Van hozzá egy windows 7 Pro, és egy Office kisirodai verziós licence. Az ügyfélnek az egészből a Word kell csak és kizárólag, mert mást nem használ belőle. A laptopban van egy 80 Gb-os ssd, ezen win7 pro, word, fordítástámogató programok. A 80 giga majdnem tele is van, mert ugye van még lapozófájl, hibernációs tárterület. És akkor a windows update feltolja neki a teljes office csomagot biztonsági frissítés címszóval. Szerencsétlen nő zokogva hívott fel, hogy nem tudja elmenteni a munkáját, mert nincs annyi hely a gépen,és határidős munka, le kéne adja. Én meg taxival mehettem ki Zuglóba, hogy gyorsan csináljak valamit. És ez egy megtörtént eset, reális élethelyzet. És szerencsétlen nő nem állhat át másik operációs rendszerre, mert a célszoftverei csak windows-on futnak. A vegyen nagyobb ssd-t opciót meg kérlek fel se ajánld, csak ha fizeted neki.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Én a következő lehetőségeket látom a helyzet megoldására:
1, Operációs rendszer leváltása
2, Tárhely bővítése valamilyen formán (nagyobb ssd, hdd, felhő alapú megoldások)
3, Microsoft megrendszabályozása, azonnali intézkedés kikényszerítése

Én ezekből az első kettőt látom reálisan kivitelezhetőnek. Ha az OS csere nem lehetséges, akkor marad a második. Minden más csak picsogás!

En szeretek picsogni ilyen dolgokon. Foleg ha a valtozasok nem az altalam kivant iranyba mutatnak.

Elegendo picsogo ember eleg lehet, hogy megvaltoztasson valamit.

Ha ezt a picsogást hibajegyek beküldésének formájában teszed, akkor még haszna is lehet.

Egy fecske nem csinal nyarat, ossze kell fogni!

Tehát, van egy intel ssd-je, ami hibátlan, cserélje le. Pénzért.
Vegyen hdd-t. Pénzért.
Béreljen felhőben tárhelyet. Pénzért.
Operációs rendszert nem tud cserélni, max frissíthet windows 10-re, ami talán majd helyesen támogatja a laptop hardvereit. Vagy nem. És futnak vele a több százezerért megvett programok is. Vagy nem.
A probléma a WU hibás működése, ez generálja a problémát. De vegyen valamit, nehogy már a hibás szoftver legyen javítva, ugye?

És melyiket szeretnéd fizetni? Más pénzét könnyű költeni ám.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Ertem a problemad es megertem a felhaborodasod.
De lapozzunk vissza oda, hogy 80 gigas merevlemez manapsag mar nevetseges. Nem tudom hany eves a laptop es nem tudom mikor allitottad neki hadrendbe, lehet akkor a 80 giga csucs volt. Vagy nem. Viszont van olyan erzesem, hogy ingyen adtad neki.
Azt mar meg sem merem emliteni, hogy mivan akkor, ha ez az SSD bemondja a csutortokot? Vagy a laptop ugy konkretan? Ingyen adsz neki masikat?
Nezz korul a 120 es a 240 gigas ssd arak korul. Nem olyan katasztrofalis. Aki irtozik attol, hogy upgradelje a munkaeszkozet, mert egyszeruen muszaj, hat, mit mondjak. Igenytelenseg?

Ha jól emlékszem, Hofi mondta: "Mindent meg lehet magyarázni. Mindent meg is szoktak!"

Eljutottunk a szarul megírt, szarul működő, optimalizálatlan szoftver miatt elfogyó helytől odáig, hogy a felhasználó igénytelen!

Neked is gratulálok.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

+1

(nem feltetlenul erre a problemara, hanem altalanossagban)

Mint emlitettem, teljesen ertem a felhaborodasod, viszont mas oldalrol kozelitettem meg a dolgot. A kerdeseimre nem valaszoltal. Mindegy.
Tovabba nem a felhasznalo igenytelen, kotve hiszem hogy ennyire ertene dolgokhoz, azert vagy neki Te. Ha azt mondod neki, hogy 80 giga manapsag boven eleg, raadasul a munkaeszkozen, akkor ne haragudj, de az igenytelenseg rad illik.
Tovabba leirtad, hogy mas oprendszerre nem valthat, igy egy logikus megoldas maradt: nagyobb SDD. Amennyi idot ezzel el fogsz b@szkodni, azalatt mar egy 120-as sdd-t be lehet szerezni es pofonegyszeruen atmigralni.

Értem én, nem a zsemle kicsi, a pofám nagy. És igénytelen is vagyok.

Amúgy ha észrevetted volna, egyfelől tanácsot nem kértem. Természetesen meg lett oldva a helyzet, akkor és ott.

Viszont. Szerinted 80 Gb tárhelyen nem kéne elférjen egy operációs rendszer, és 6 db szoftver? Amiből 1 a vírusvédelem, 1 a Firefox böngésző, 1 a Flashplayer, ezenkívül Word és két fordítástámogató szoftver?
Szerinted, normális az, hogy annyira elhíznak a microsoft szoftver termékek, hogy elfoglalják az egészet?
Hogy takarítani, pucolgatni, optimalizálgatni kell állandóan?

Ha igen a válasz, akkor veled befejezném a beszélgetést, köszönöm. Meg amúgy is. Csak úgy igénytelen módon.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Orok klasszikus:

http://hup.hu/node/101236

Persze hogy el kene hogy ferjen 80 gigan az alatald felsorolt dolgok. Elfernek? Nem. Tehetsz ez ellen valamit? Igen, faraghatod a tarhelyet, hogy mindig legyen hely, ergo szivatod magad egy 80 gigas taroloval, vagy egyszeruen veszel neki egy nagyobbat, es megsporolosz rengeteg idegeskedest. Amint latom nem sikerult levonni a tanulsagot ebbol az esetbol es tovabb fogod magad szivatni. Sok sikert, hajra. En inkabb az egyszerubb megoldasok embere vagyok. Es igen, igenytelensegre vall, aki itt sirankozik azmiatt, hogy erre meg arra kell penz. Enni minek eszel, azt ugyis kisz@rod, meg aztan ehes leszel par ora mulva? Benzin minek az autoba, kozlekedhetnel gyalog, vagy biciklivel is. Ezekert a dolgokert nem adsz penzt, szinte naponta? Egy merevlemez upradegre meg sajnalod a kb. 15 ezer forintot, ami kibir eveket jobb esetben.
Nem megsertodni kell baratom minden hozzaszolason.
Az oprendszer es MS frissitesek meg olyan iranyba tartanak, ami nekem sem tetszik, de nem fogok besertodni azon, ha valaki azt tanacsolja, hogy csereljem le a 80 gigas tarolomat valami nagyobbra.

Szerintem a 'cseréld ki a komponenst, mert mert egy cég trehány módon áll a frissítés témához' az igénytelen, nem törődöm hozzáállás.
A lehet biciklivel is járni szöveg is egy elég demagóg szöveg. Tudsz róla, hogy sokan vannak akik azzal járnak és nemcsak tehetősek, de az alattuk lévő kétkerekű értéke bőven van egy autó ára?

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Akkor Te is az "inkabb szivok, mint egy ertelmes befektetest csinalok" kategoria vagy. Es igen, igenytelenseg nem felvilagositani az ugyfelet, hogy hat figyu, jo lenne egy nagyobb sdd-be invesztalni, mert en sem, maga sem, de talan a Joisten sem tud semmit tenni a Microsoft frissitesi modszerei ellen es tobb mint valoszinu, hogy a jovoben ez a problema ismet elo fog fordulni.
Az meg hogy mi demagog meg mi nem, kit erdekel? Epp a bicikli jott az eszembe.

Pedig a specifikáció szerint annak a HW-nek elégnek kéne lennie:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/system-requirements

If you want to run Windows 7 on your PC, here's what it takes:
1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor*
1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)
16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)
DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver

____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Nem. 640k eleg mindenre :P :P

A 'kit érdekel, meg 'az épp ez jutott eszembe pont az a hozzáállás amit kifogásolunk itt többen. Ha tényleg értelmes befektetésről beszélnénk, mert mondjuk a videórendereléshez kevés a háttértár/memória, használhatatlanul lassú a gép stb, akkor ok. De itt arról van szó, hogy mikróék sorozatosan és felháborító módon szarul prezentálják ezt a frissítés dolgot. Nincs olyan hét, hogy itt a HUPon ne jönne elő legalább kettő ilyesmi.
A fenti téma -ami egyébkén valszeg különösennagy szopás nélkül, igényesen (ugye) probléma nélkül lett megoldva- az arról szól, hogy van egy rendszer, plusz néhány normál, átlagos program és szövegfile-ok amik munka során ezekből kijönnek bemennek. Ez a legrosszabb esetben maximum negyven giga lehet. Erre jön egy olyan totálisan fölösleges rendszerfrissítés, aminek az égvilágon semmi értelme, mert olyanokat frissít, amik nincsenek a gépen. És erre felhasznál még legalább duplaannyi helyet mint a rendszer+programok+saját file-ok. Csak jelzem, egy kismillió képi és hangfile-lal rendelkező játék is csak ritkán foglal el ennyit.
Erre szerinted az ...igényes... megoldás pedig; Azért kell nagyobb tudású hardver egy kvázi minimálcélfeladathoz, mert egy abszolút fullfölösleges nem kívánt, használt folyamat megy végbe a háttérben, ordenáré helyigénnyel.
Kontextus ugye. Ilyenre nem lehet felkészülni. Nekem pl. három partíció van a gépemen. Egyiken a rendszer, ami úgy ötven giga, a többin más van. Bekarcolna ha egyik napról a másikra elfogyna valami ostoba frissítés után. Eleve túl van méretezve. Van rajta videóvágótól kezdve rengeteg grafikai, diagnosztikai, anyámkínja program, és elfér. Persze nem windowsról van szó.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Korrekt. Mint emlitettem, nekem sem tetszik az MS frissitesi politikaja.
A nagyobb merevlemezt pedig nemcsak ezmiatt ajanlatos beszerezni, szerintem egy 240, de akar egy 128 gigas ssd is teljesen alap manapsag.
En pedig azt kifogasoltam, hogy a kerdezo egy lyukas garast sem akar ebbe a gepbe fektetni, holott azt nem indokolta meg miert. Lehet elkanyarodtam az eredeti tematol, ami a frissitesekkel kapcsolatos, csak kicsit furcsalltam, hogy ha ennyire fontos munkaeszkoz ez a gep, miert a nehezebb utat valasztja.
Summa summarum, szerintem egy ssd csere is raferne a gepre.

Ha így nézném, végülis a telefonomban van most összesen nyolcvan giga hely. Sorozatévadok, raklapnyi zene, miegymás van rajta. Tehát nem releváns arra nézve, hogy pár szövegfile készítéséhez mi a kevés. Kollégám telefonja erősebb mint a laptopja, pedig egyidős a két eszköz, otthon mégis a gépéhez ül le. Mondom, kontextus.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Azért azt most te is érzed nem, hogy jelen esetben nem az a probléma, hogy a normális működéshez kevés a tárhely, hanem a felesleges dolgok tárolásához kevés. Ha már nagyon hasonlítani akarod ezt valamihez, akkor vedd az Apple-t, aki -ha jól rémlik- A U2-s "kötelező frissítéssel" megoldotta, hogy a valid rendszer frissítés ne férjen fel az általa kiadott (és amúgy méretezett) eszközre.
De amúgy felmerül bennem még1 kérdés: Honnan tudjuk, hogy mennyi az amitől a Windows Update számára is elérhető mennyiségről beszélünk? Elég egy 120 GB-os SSD, vagy mindenképpen a 240 GB-osra kell hajtani azonnal?
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Értem én a problémát, de én a megoldások embere vagyok, nem a rinyálásé.
Ha valaki használ egy munkaeszközt, az pénzbe kerül. Az autó is elavul, néha le kell cserélni. Az m$-nek van egy üzletpolitikája, aki használja a termékeit, annak ezt el kell fogadni, vagy lehet hőbörögni, kinek mi szimpatikus. Viszont a hőbörgésből kevesen élnek meg, ezért inkább a megoldást javaslom.
Én sosem etetem olyannal az ügyfeleimet, hogy örökké fog működni a gépe. Igenis van egy tervezett avulás, ezt vagy elfogadod (akár kényszerből), és folyamatosan költesz, vagy nem és használsz alternatív rendszereket.

Én nem azt mondom, hogy ez jó így, de ez van. Én nem is használok m$ szoftvereket.

Érdemes azt is megfigyelni, hogy pl. Office 2016-nál, hiába nem telepítettél egy adott komponenst, attól még jön hozzá frissítés.. ezért izgalmas látni, hogy épp frissül a spype for business, mikor nincs se telepítve, se licenc hozzá..

Vicc az egész.

Igazából ki tudja milyen függőségek vannak bizonyos komponensek között, lehet a frissítéseket egyszerűbb így egyben lenyomni, mint csak adott komponenshez csonkítani.

Jaa, hát biztos nagyon drága lenne ezzel foglalkozni a microsoftnál, merthogy a pénz elment fűtésre. Ugye kb. százdollárosokkal fűtenek...

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

A MS ma nalam is kiverte a biztositekot.

van ket mini-PCI WiFi kartyam, eg Broadcom BCM943225HMB chipes, és egy Intel Centrino N 1000.
Mindkettőhöz szállít a Microsoft drivert Windows 10 alá.
Azonban a Broadcom eszköz időnként leáll. Az Intel Centrino el sem indul.
Az Intel nem támogatja már az eszközt, mondván a MS már szállít drivert hozzá.
A Broadcomhoz meg csak céges support szerződéssel lehet belépni és kérdezni bármit is.

Felvettem a kapcsolatot a MS tech supporttal. Azt sikerült kihámozni, hogy a MS által szállított driverek szarok. És hogy a Windows 10 még túl új.
Nice job, Microsoft!

Centrino N1000-re tipp: Páromnál arra jutottunk, hogy a latest driver vacak, viszont az Intel oldalán volt elérhető régebbi verzió ami meg hiba nélkül ment. Give it a try
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Not supported Windows 10 alatt eszerint:
http://www.intel.com/content/www/us/en/support/network-and-i-o/wireless-networking/000006024.html

Szerk:
A 15.4.0.1 driver van alapértelmezetten telepítve.
Az Inteltől letöltött 15.11.0.9 nem működik.
15.11.0.8 nem működik.
15.11.0.7 nem működik.
15.9.2.2 nem működik.

Más pedig nincs.
Szóval nem tudom elhinni, hogy te működésre tudtad bírni az eszközt.

Szerk: A Ms support chat szívesen segített volna paid supportért. Miközben ők azok, akik a bugos drivert szállítják, mindkét eszközhöz. BRAVÓ!

Jogos, benéztem. Win7 volt nálunk a ludas, nem Win10. És ott jött elő, hogy a latest driver random BSOD-ket nyomott amikor S3 suspendből visszahoztad a gépet. Driver downgrade oldotta csak meg.
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..