Scanteam ST 3700 vonalkódolvasó

Üdv!

Szert tettem két Scanteam 3700 vonalkódolvasóra, mely soros porton keresztül küldi az adatokat (tehát nem billentyűzetemulációval).

Neten történő kutakodás eredményeképpen találtam 2 db PDF-et, egyik az ST3700 CCD modellhez (soros port), a másik az ST3700 Wedge modellhez (billentyűzetemulációs) tartozó használati és programozási utasítás.

A készüléken egyik megkülönböztető jelzés (CCD / Wedge) sem szerepel, viszont mivel soros porton (9600,e,7,1) beállításokkal küldi az olvasott kódokat, feltételezem, hogy az elsővel van dolgom.

Konfigurálni szeretném, amit a leírás alapján soros porti parancsokkal kellene, viszont ezekre nem reagál egyik készülék sem, de a valószínűbb, hogy én nem csinálok jól valamit.

A készülékek előző tulaja azt mondta, volt hozzá egy paksaméta a vonalkódokkal, amivel konfigurálni lehetett, viszont a Wedge modell neten talált kódjaival nem igazán sikerült állítani rajtuk semmit.

Ötletek? Mit hol rontok el?

donatus

Hozzászólások

valami nem kerek ezzel a válasszal, mert (mint a dokumentációban is le van írva) ilyet kellett volna, kapnod hogy pl.: 1bABC123, na most az eleje lehet más, mivel nem biztos, hogy a 1 ID-re van beállítva, és az sem, hogy CODE39-re, de ha a 4 paragrafusban lévő valamelyik parancsot egy soros terminálon elküldöd neki, akkor válaszol rá ? Pl.: -> ? <- (kérdőjel) karakterre mit ad vissza ?

Egyébként milyen programmal ajánlott Windows 7 alól ilyen soros porti dolgokat csinálni?

Donatus

Szerezz egy soros>PS2 átalakító dugót, régi egerekhez létezett ilyen, és próbáld meg PS2 aljzatra csatlakoztatva megetetni vele a beállító vonalkódokat. (bajt nem tud okozni, maximum nem sikerül)
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

A soros egér más adatot küld. A PS2-es egér megint más adatot küld. Amelyikhez volt ilyen átalakító az úgy működött, hogy az egér szoftvere tudta ezt kezelni. Nem a gépen lévő driverre gondolok, hanem az egérben lévő programra a mikrovezérlőjében.
Az alábbi kép nagyon jól illusztrálja mire gondolok, persze egy péklapáttal arcon is csap. Természetesen nem működik.
http://static.fjcdn.com/pictures/Yes_2f3238_4479401.jpg

A vonalkódok beolvasása 9600,e,7,1, ill, 9600,n,8,1 beállításokkal is működik, ugyanazon formátumban jönnek az olvasott adatok. Minden más beállítással krixkraxokat ad.

Donatus