Mean Well PSC-35A alternatíva

Sziasztok!

Keresek 230V AC -> 12V DC körüli tápot, akkutöltő/szünetmentes funkcióval, kb. 20-25W teljesítményre.
Amit eddig találtam, az a címben szereplő típus. Ismer közületek valaki hasonló eszközt esetleg kicsit jobb (>84%) hatásfokkal?

Köszi!

Hozzászólások

Ez teljesen jó hatásfok. Senki nem fogja leírni az adatlapban, hogy konkrétan mekkora bemenő feszültségnél milyen hatásfokot tud, erről információt maximum részletes tesztekben találhatsz.
Viszont az univerzális tápok mindig sokkal jobb hatásfokkal mennek mifelénk 220-ról, mint alacsonyabb bemenő feszültségről. Emiatt egyben vigyázni kell, ha több tápot hasonlítgatsz össze, mert ha a másik táp 220-only (tehát nem működik Amerikában), akkor ők erre a feszültségre fogják megadni a hatásfokot - ami csak látszólag lesz magasabb.

Egyébként a Mean Well nem rossz gyártó, bár ahogy a többi távol-keletinek, nekik is volt rossz szériájuk. Viszont legalább számíthatsz rá, hogy nem tojják le nagyívben az érintésvédelmi szabályokat. Random ebayes cuccoknál erre is számíthatsz (van olyan tápom, amibe belenéztem, gyanús lett, szétszedtem, és azóta nem vagyok hajlandó használni; majd valamikor gyártok hozzá egy rendes panelt, amin nem 1mm van a 220 és a szekunder oldal között).