[Egyelőre napolva] IT területen állást keresek

Fórumok

Frissítés (2016. 02. 20): ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki itt, vagy privát e-mailben küldött álláshirdetéseket, és kérek elnézést, amiért eddig nem reagáltam azokra, rövidesen erre is sort kerítek majd. A kollégák - és részben az egyik álláshirdetés videóban elhangzó szavak - meggyőztek, hogy egyelőre maradjak, és menjek bele a felesleges vitákba (ezzel telt az elmúlt hetem nagy része). Meglátjuk, hogy mi lesz a végkimenetele, mindenesetre jó tudni, hogy vannak lehetőségeim és akár a munkáltató oldali egyoldali szerződésbontásig is védhetem a véleményem.

--

Erősen gondolkodom, hogy a jelenlegi munkahelyemtől záros határidőn belül könnyes búcsút kéne vennem. Gondoltam egy próbát megér, hátha valahol kerestek új kollegát és kölcsönösen szimpatikusak lennénk egymásnak.

Egy programtervező informatikus (BSc) diplomám van, már az egyetem alatt és azóta is (ha jól számolom) 6 éve a felsőoktatásban dolgoztam "rendszergazdaként" (ez a szokásos toner-cserés, nem-nyomtat, nem-enged-be-mert-be-van-nyomva-a-caps-lock supporttól kezdve a rendszertervezésen/üzemeltetésen keresztül a szoftverfejlesztésig [többnyire belső használatú kisebb alkalmazások] mindent beleértve pozíció). Semmiben nem specializálódtam, úgyhogy junior pozíciónál feljebb tiszta lelkiismerettel semmire nem jelentkeznék, még ha van, amiben afölött vagyok is.

Program- és scriptnyelvek ismerete (erősségi sorrendben, csak azok, amiket productionbe helyezett rendszereknél használtam):
* PHP
* Java (legnagyobb részt SE, szinte nulla EE)
* JavaScript (kliens oldali)
* bash
* nagyon-nagyon minimális C# [triviális wrapper programok, még arra se vitt rá a lélek, hogy egy Visual Studio-t feltegyek, simán MonoDevelopben, _nem_ túlzás a nagyon-nagyon minimális]

Ebből gondolom látszik, hogy főként webes és ritkábban asztali fejlesztésekkel foglalkoztam.

Üzemeltetői és felhasználói ismeretek:
* Active Directory adminisztráció (Windows Server és Samba környezetben egyaránt)
* Linux szerverek (CentOS és Debian) üzemeltetése
* Windows desktop felhasználók támogatásában szerzett tapasztalat
* Windows adminisztrálás automatizálási tapasztalatok
* Linux desktop felhasználó (korábban Debian, az utóbbi években openSUSE)
* IPv4 hálózati és hálózati biztonsági (PKI, VPN, alkalmazás-rétegbeni authN/authZ megoldások stb.) ismeretek
* MySQL és PostgreSQL adatbáziskezelők használata/alapszintű üzemeltetési tapasztalatok

Egyéb skillek:
* (egyesek szerint néhol túlzásba vitt) szakmai igényesség és következetességre való törekvés
* csapatjátékos
* állandó fejlődési igény (~ rengeteget olvasok, úgyhogy még ha gyakorlati [különösen production-képes gyakorlati] tapasztalatom nincs is egy-egy technológiával, elég nagy a valószínűsége, hogy azért legalább felszínes elméleti ismeretekkel rendelkezem)
* a felhasználókkal általában szót értek, a problémafelvetéseikből fel tudom mérni az igényeiket és azokat kielégítő megoldásokat tudok adni

Elsősorban Csongrád megyében vagy Pesten keresek állást, ha tudtok helyet, ahova ilyesmi skillekkel keresnek IT pozícióba embert (mind az üzemeltetéssel, mind a fejlesztéssel le tudom kötni magam, úgyhogy igazából mindegy), kérlek szóljatok (akár itt, akár privátban)

BlackY
Szerk.: Kivettem egy mondatot, ami rossz fényt vethet a mostani munkahelyemre.

Hozzászólások

EPAM-ot nezd meg, hatha van valami opcio. Javasokat eleg sokat szoktak keresni, meg ahogy lattam, most C# is megy. Van iroda Szegeden is, meg Pesten is.

(vannak belso, szintrehozo-atkepzo trainingek, attol fuggoen, hogy mennyi tapasztalatod van)

A kérdés, hogy inkább rendszergarázda/üzemeltető/support irányba szeretnél menni, vagy inkább programozó/fejlesztő irányba, mert innen még akármelyiket választhatod, de ettől függően más-más cégeknél/állások iránt érdemes nézelődni.

milyen jellegű cégre lőnél? kicsi, nagy, multi, startup, enterspájz, bank, oktatás, whatever?

A kicsi és a start-up lenne az ideális, azoknál esélyesebb, hogy közvetlenül a végfelhasználóval (aki használja, vagy akinek a munkáját egyszerűsítem vele) tudok közvetlenül kommunikálni.

Multi környékén pl. egy Red Hatnál szívesen dolgoznék, annál esélyes, hogy látom, hogy volt-e értelme pár havi munkámnak - csak Brno egyelőre messze van. A másik oldal (megrendelésre, projekten dolgozó multi, ahol ha kész a projekt-specifikációban szereplő szoftver, leszállítjuk, és legközelebb akkor nézünk rá, ha egy másik projektet indított a megrendelő) nekem kevésbé szimpatikus (bár tény, hogy változatosabb).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Esetleg ha érdekel valakit, Sopronba keresünk Linux admint, aki tud angolul.

Egyfelől több dologtól is függ (pl. milyen munka, mekkora felelősség, kell-e hozzá költöznöm stb.), másrészt ugye eddig is nagyjából a bértábla szerint voltam, úgyhogy nem elsődleges szempont.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Külföldre költöznél vagy mindenféleképpen itthon szeretnél maradni?

Ez bennem is felmerült (mondjuk a szlovák rész nélkül, az már régen volt :) ). Ha jól tudom valamivel jobb az angol nyelvet ismerők aránya, mint itthon, de félek, hogy azért az még mindig nagyon kelet-európa.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ha rendszergarázda területen nézelődsz, akkor szóba jöhet az IT-Services Hungary (ITSH) Kft. is. Van Szegeden és Pesten is iroda.
Nézz körül az oldalukon és LinkedIn-en is építs profilt, ha ezt még nem tetted volna meg. Érdemes minél több HR-eshez csatlkozn, mert akkor ők is tudnak segíteni melót találni.

Ha még aktuális itt olvastam, ( Itech Rendszerház ) hogy keresnek munkaerőt, szerintem érdemes dobni ide is egy önéletrajzot, már nem tudom melyik weboldalukon olvastam, de ez az egyik: http://laptopszerviz.org/

Mi keresünk fejlesztőt: Java (mobil és modern szerver oldal, pl. Play Framework), JavaScript, C++, Objective-C / Swift, Assembly (ARM, MIPS, x86), kevesebb Python és Ruby -- persze nem mindent egyszerre. :)

DevOps irányultság előny.
Windows fejlesztői tapasztalat előny.

Munkavégzés helye: távmunka

Részleteket magánban.

Üdv,
Gergely