postfix virtuser cc?

Fórumok

olyat szeretnek, h adott user minden bejovo cuccat cc-zze egymasik dobozra is. mint a transport, de kozben tartsa meg lokalban is. Hogyan csinaljam? Nem ilyenolyan trukk erdekel, h procmail meg ilyesmi, pusztan postfixbol kivanom ezt letudni. Otlet?

Hozzászólások

recipient_bcc_maps es sender_bcc_maps?

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Olyat a postfix nem tud hogy egy levelet, egy címzett e-mail címnek egyszerre több transzporton keresztül kézbesít.

Ha a másolatok boríték címzettjét megváltoztatod (rcpt to) akkor meg tudod oldani, erre az említett bcc_maps való. A legtöbb esetben a belső címzett mezők egyike (to, cc) tartalmazza a valódi címzetet, a fejlécekből pedig kinyerhető hogy eredetileg kinek vette át a postfix.

Ha az címzettet nem vagy hajlandó megváltozatni akkor postfixen belül nem lehet megoldani. Ki kell vinni valamilyen külső transzportra, ahonnan egy visszajön, a másolattal meg azt csinál a transzport amit akar.

Ha a címzett A
akkor a forwardba A > A, B -t kell írni.
vagy 1x felveszed A -> A és új sorban A -> B formában.
Találkoztam már így is, úgy is. Nem tudom perpill hogy szereti.
A virtual_alias_maps-ban szokták megadni, pl. egy sql táblában.

A-nak küldött minden levél landol A-ban + B-re is tovább megy, a fejlécet nem átírva, tehát B azt látja, hogy a címzett A.
B lehet gmail, személyes címed, bármi.

Értem, köszi.
Akkor sanszos, hogy a bcc marad, ahogy a többiek korábban említették.
"postfix relay and local delivery" kifejezésre keresve valamennyi találat ezt ajánlja.
Pl. Itt.

Bocs a vargabetűért. Korábban az nem jött át, hogy h1 h2 hoston ugyanazon domain alatt lévő címet akarod használni. Így bukik a klasszikus forward+local copy.

Bocs, de fogalom zavarba kerültem. A Postfix MTA Te viszont összemosod a MDA, LDA-val...
Ha mind a két helyen a Te kezedben van a Postfix akkor a fentebbi alias-os játékkal meg lehet csinálni, de elegáns az nem lesz és transzformálni kell a címet (ezt lehet oda-vissza is). Vagy az MDA oldalon, de valami e-mail cím átalakítás akkor is kell a 2 host között.