Samsung Galaxy S5 android reflash

Első cyanogenmod flashelésemre készülök.
A célpont:
SM-G9006V aka Samsung galaxy s5 china lte
állapota: használt, kórtörténete ismeretlen

Szeretnék egy google play store-os androidot varázsolni rá, és minden olyan részét kiflashelni, ahol kártevő lehet, mindeközben a telefon funkcionalitását megtartani.

A) a gyári bootloadernek tűnő dolog van rajta, és úgy tűnik a samsung által szállított eredeti android, így ujjlenyomatolvasótól kezdve minden extra szolgáltatás megy per pillanat. Érdemes erre play store-t gányolni?

B) cyanogenmod, de pár funkcionalitásnak búcsút kell intsek majd ...

Tapasztalt android flashelők visszajelzését várva

Hozzászólások

Ha semmi extra igényed sincs, akkor körbekérdeznék az XDA-n, hogy sima eu hogy rakható fel rá...
Abban meg lesz play.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

De akkor miért nem vettél már egy rendes telefont? Félre ne értsd, jó a vas, de ha már felmerül, hogy ROM kellene rá...

A "minden olyan reszt kiflashelni ahol kartevo lehet" az rootolatlan keszulek eseteben egy factory resetet jelent, ha van valamilyen ismert root sebezhetosege, akkor pedig a "flashboot wipe" parancsok futtatasat (a bootloader es a recovery image kivetelevel, ezeket majd felulirod flasheleskor, de addig akarmilyen virusos, kellenek, hogy elerd vhogy a telot).

A Play store elvben - ahogy fentebb is irtak - az OpenGApps csomaggal kiviheto.

Kulonben en Cyanogen eseteben is felflashelnem a megfeleo Samsung ROM-ot, van csomo olyan kod, amihez a Cyanogen onerobol nem szallit ROM-ot, gyari defaulton hagyja.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik