Woody telepito + naplozo fajlrendszer

 ( rigidus | 2004. december 13., hétfő - 0:23 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sziasztok!

Gondoltam feldobom a woodyt a laptopomra is, viszont bootolas utan a billentyuzet nem reagal semmire ha 2.4-re bootolok ra. A fenti dolog ugyan mar orvosolva lett a kesobbi kernelekben, a 3.0r3-ba viszont pont meg egy bugos kernel van a telepitobe. Ha viszont rabootolok a telepito CD-n a 2.2 kernelre akkor meg naplozo fajlrendszerem nincs. A masik problema az volt, h bootfloppy megoldas nem jon be, mivel nincs floppymeghajtom. :evil:

Szoval kuzdottem masfel napot, mar 40. oraja nem aludtam, de nem adom fel! 8)

Most ott vagyok, h van egy lefordult 2.4.28-as kernelem, az ext3 fajlrendszer adott, rajta vannak az alaprendszer cuccai, van sh, de minden alkalommal az fsck fogad indulaskor, h sz@r az ext2-es fs-em, holott ext3 van. Bootolaskor is az ext3fs-t ext2-kent mountolja. Az fstab-ban is megadtam neki, hogy a / legyen ext3, megis mindig ext2-kent huzza be. A kernelbe is be van forgatva az ext3. initrd-t nem hasznalok.

A kerdesem az lenne, hogy mitol fugg meg, hogy a gyoker filerendszert milyen fs-kent mountolja bootolaskor?

A segiseget elore is koszonom :)

Tudom, hogy nem igazan a feltett kerdesedre a valasz, de en maskepp kozelitettem meg a dolgot. Hatha segit.

Fogtam, s leszedtem a http://www.debian.org/CD/netinst/ cimrol az egyik netinstall CD-t, amiben mar frissebb kernel van, s azzal mukodott tokeletesen a boot + ext3 -ra telepites.

A problemat anno meg ugy oldottam meg, hogy minimalis rendszer fel mondjuk hda3 -ra, utana bebootoltam. Forditottam egy 2.4 , vagy 2.6-os kernelt. ext3 a hda1 -re, s az egesz hda3-mat atmasoltam. lilo , vagy grub atiras. Proba boot hda1 -re ext3 -mal. Ha siker, akkor oda mar mehetett a tobbi csomag telepitese. Ha nem, akkor az egesz ujra.

[quote:5a42276b11="kobak"]Tudom, hogy nem igazan a feltett kerdesedre a valasz, de en maskepp kozelitettem meg a dolgot. Hatha segit.

Fogtam, s leszedtem a http://www.debian.org/CD/netinst/ cimrol az egyik netinstall CD-t, amiben mar frissebb kernel van, s azzal mukodott tokeletesen a boot + ext3 -ra telepites.

A problemat anno meg ugy oldottam meg, hogy minimalis rendszer fel mondjuk hda3 -ra, utana bebootoltam. Forditottam egy 2.4 , vagy 2.6-os kernelt. ext3 a hda1 -re, s az egesz hda3-mat atmasoltam. lilo , vagy grub atiras. Proba boot hda1 -re ext3 -mal. Ha siker, akkor oda mar mehetett a tobbi csomag telepitese. Ha nem, akkor az egesz ujra.[/quote:5a42276b11]

Lehet, hogy igazad van, ujbol neki kene ugrani egy netinst-tel. :)

Az igazsag az, h szervernek szoktam felrakni woody-t. Ha CD-rol rakom gyorsabban szokott menni. Kivetel mikor nem. :mrgreen:

A helyzet az, hogy tul sokat makenyoltam ezt a telepitest es most mar az a baj h sajnalnam kiadni az mkfs-t. Szal gurul a szeker, de lassan. De, mindig nem adom fel, pedig lassan el kell mennem venni kavet, mar a keszlet a veget jarja, a szemeim meg mar ragadnak a klaviaturara. :cry:

Mukodik a kicsike. :) Osszejott.
Az init scriptbe rangatta be az ext2-t allandoan. Atirtam, most ketyeg.

Koszi a segitseget. Na, vagtatok alukalni. :|