Pascal fordító túladagolás

Mindenki máshogy cseszi el a szabadidejét, ha túl sok van belőle. Én a szokásos Pascal mániámban szintet léptem és intravénás túladagolást tartottam az ünnepek alatt. Illusztrálom.


Free Pascal 3.1.1 vs. Think Pascal 4.0.2 (Mac verzió), Amigán

Az utóbbi időben "bizonyos" körökben úgy emlegettek lesajnálóan, mint a csávót, aki egész tehetséges lenne, csak ne lenne ez a paszkál izé mániája, LOL. Látták a HUP-on is, hogy ilyeneket mondtam.

Vajon a lesajnálók közül hányan írtak már fordítót (akármilyet) a kedvenc nyelvükhöz, a kedvenc nyelvükben, a kedvenc OS-ükhöz, a kedvenc processzorukra? Csak mert én megtettem. Kellemes 2016-ot mindenkinek.

Hozzászólások

+1

respect!!

freepascal alatt mukodik az a turbo vision klon?
hu, csak nosztalgiabol nyomkodnam egy kicsit, TP7.0+TVision-ban mennyit alkottam, istenem... :)

(amugy en is irtam mar compilert, sajat virtualis gepemhez, sajat nyelvhez. ;-) )

"Vajon a lesajnálók közül hányan írtak már fordítót (akármilyet) a kedvenc nyelvükhöz, a kedvenc nyelvükben, a kedvenc OS-ükhöz, a kedvenc processzorukra?"
Ize.. Poliverzum? Sot, o meg nyelvet is kitalalt hozza. (mar ha jol emlekszem)

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

konnybe labad a szemem az ide lattan, a foiskolan (turbo) pascal-t nyomtunk. (Meg a diplomamunkam is abban irtam)

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Hehe a Shapeshifter ablak szürke háttere mozog mozgónak hat a VGA kábelre kötött monitoron :D.

> írtak már fordítót (akármilyet) a kedvenc nyelvükhöz, a kedvenc nyelvükben, a kedvenc OS-ükhöz, a kedvenc processzorukra

Azért ez pici csúsztatás, mert a linkelt rész "csak" portolás, ha jól sejtem :-).
Illetve überelném: benevezek saját magam által írt processzorra saját assemblyvel.

Amúgy egy optimalizálás nélküli fordítót írni annyira nem drámaian nehéz, mint azt átlagban hiszik.

Azért ez pici csúsztatás, mert a linkelt rész "csak" portolás, ha jól sejtem :-)

Amennyiben egy majdnem teljes 68k kodgenerator implementacio "portolas", akkor igen. ;) Nyilvan az utobbi idoben inkabb library support munka volt, miota elkezdett sacc/kb. mukodni... Bar meg kodgenerator kozeli munka is lesz boven.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Gratulálok! (Mennyire típusidegen ez a karakteres UI egy olyan OS alatt, ami eredetileg egy olyan vasra készült, ami nem tud hardverből karakteres képernyőt megjeleníteni... :) )

Ugyan én is sajnálom, hogy anno Pascal-t tanultam C helyett, de azért párszor így is kihúzott a "bajból" a FreePascal, utoljára pont a hétvégén. :-D Persze ez most a Linux-os FP volt, de párszor használtam már a 68K-s AmigaOS-es verziót is. Volt egy olyan feladat, hogy egy fájlba bele akartam rakni - többek között - ugyanazon fájl létrehozási idejét is. A fájl létrehozási idejét lekérdező függvény(ek) végeredménye viszont mindig marhaság lett (ilyen 15. hónap az évben és társai...), így workaround gyanánt az aktuális dátumot írtam be, de mindenesetre mókás volt. Bugriport nem lett belőle, a 68K-s verzió akkor éppen a "már nem fejlesztett" státuszban volt. (Verzióra meg az 1.0.10a, most nézem... A fordító 2004-es, a kódom meg 2007-es. Ne má'... ;) )

Apropó, ez most milyen arch? PPC vagy 68K? :-D

Szerk.: A linket nézve 68K is? Hogy mi vannak...

LOL bizony, csak te vagy helikopter.