[hagyjuk] BC 1.2 USB töltőt keresek

Fórumok

A téma elég bonyolult a rengeteg egymásra épülő szabvány miatt, de úgy gondolom, kb. képbe kerültem. Van egy Nexus 6P (C-s dugó, C-s töltő) és sok régi eszközöm (micro B-s dugó, A-s töltő). Mindegyikhez van gyári töltő, de csak 1-1 darab, én pedig olyan megoldást keresek, hogy 1 töltővel tudjak tölteni mindent a lehető leggyorsabban (adapter kábellel természetesen, ahol az kell). Eleve gond az adapter kábelekkel, hogy sok nem szabványos kapható, ami itt-ott füstöt okozhat, de ezt most ugorjuk át.

A telefon kemény 3A-t szeretne felvenni. Azt olvastam, hogy elvileg tudja a BC 1.2 szabványt, ami enged 1.5A-t A-C adapteren keresztül is, hordozható megoldásnak ez nekem elég lenne. Na de ilyen töltőt találni nem könnyű. Gyorstöltőre keresve 2-3A-es cuccokat találok, ami tuti nem szabványos. Összesen egyféle 1.5A-s töltőt találtam eddig (Sony UCH20), de arról se tudni, hogy BC 1.2 vagy sem.

A másik út az lenne, ha C-s, 3A-es töltővel szaladgálnék, ehhez vennék micro B-s adapter kábelt a régi eszközökhöz. Elvileg ebben az esetben is a BC 1.2-vel lehetne a maximumot kihozni, elvileg az ilyen irányú adapteren keresztül is menne, de itt se tudom, hogy a töltő az BC 1.2 vagy sem. Hacsak nincs olyan, hogy a szabvány szerint USB C töltőnek ezt kötelező támogatnia.

Szar az ilyen, amíg ki nem kopnak a nem C-s eszközök, lesz egy pár kemény évünk :). Tehát a kérdés, tud-e ajánlani valaki olyan USB fali töltőt, ami tuti tudja a BC 1.2-t és 1.5A-t? És méretre nem sokkal nagyobb, mint a fent írt Sony.

Hozzászólások

Simán azt hittem, kell valami 5 V, 3 A-es táp neked, aztán egy laza 166 oldalas doksi szól erről az egészről. Jaj!

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem spilázod kicsit túl a kérdést?
Van itthon egy rakat töltőm, 400 mA-től 2,1 A-ig, mind teszi a dolgát, soha nem foglalkoztatott, hogy milyen szabványnak felel meg (sőt meglepődtem, hogy a Logitech H800 milyen korrektül megy 2A-ről). Amelyik meghal, azt bedobom egy gyűjtőbe, és ha kell, veszek helyette egy másikat 2-3e Ft-ért.
Vígan töltöm a telefonjaimat, headseteimet. (Igaz, USB C-s nincs közöttük, de nehogy már a csatlakozótól függjön…)

Vegyél egy BlitzWolf töltőt.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.