Suse nem megy UHU igen?

 ( Inkvisitor | 2004. november 17., szerda - 10:41 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A tegnapi nap folyamán telepítettem először a gépemre linux-ot. Már jó pár hónappal korábban beszereztem egy 1.1-es UHU és egy 8.2-es Suse verziót. Tegnap próbáltam telepíteni a SUSE-t, de a kernel betöltése után a képernyő elsötétült, a dvd-rom olvasott még egy darabig, majd az is leállt. A billentyűzet nem fagyott, de semmit sem volt hajlandó csinálni a program. Egyedüli változás akkor volt, amikor 640X480-as felbontással indítottam a telepítést, ekkor a képernyő tetején pár szétesett csíkkal állt le a folyamat. Ezzel szemben az UHU telepítésekor csak egy pillanatra villantak be a szétesett csíkok, majd gond nélkül folytatódott a telepítés. Viszont az feltűnt, hogy a RADEON 9600-as kártyát VESA-ként ismerte fel és használta.
A gép felépítése: AthlonXP 2500+, 768 MB DDRAM, ATI Radeon 9600 videokártya, LG DVD-RAM, Belinea 19"-os monitor.
Mi lehet a gond a Suse-vel?

suse kernele igancsak különbözik a vanillától. az uhué jóval kevésbé :wink:

[quote:4f6c0fc4aa="vmiklos"]suse kernele igancsak különbözik a vanillától. az uhué jóval kevésbé :wink:[/quote:4f6c0fc4aa]

Ez egyreszt valoszinuleg nem kernel problema, masreszt lassan jo lenne ha megertenek az emberek, hogy nem viccbol vagy a sajat maguk szorakoztatasara patchelik a disztrok a kernelt es egyeb programokat, hanem azert hogy _jobb_ legyen.

A SUSE 8.2 nem egy mai gyerek. Mellesleg próbáltál videomódot váltani?

Igen, próbáltam vidó módot váltani, és csak a 640X480-asnál jelentek meg a szétesett csíkok, a többinél még annyi sem. Viszont az első két képernyő a kernel betöltéséig hibátlan volt.