to: Anders Behring Breivik

Tesókám, neheztelek rád. Rossz Szigetet választottál!

Hozzászólások

Parancsolsz?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ön nyert!

Eddig vonyított a robiviliems. És most vagy belecsapott a villám, ahogy kívántam, vagy a műsor végére ért, minden esetre, most csak tompa dum-dum verődik vissza arról a házról, ami elvileg a mi házunk által van takarva a zaj felől. Ha a másik oldalt nyitom ki az ablakot akkor direktbe kapom.

Ez viccnek nagyon rossz volt. Minden másnak pedig még rosszabb.
Felháborít a hozzászólásod, remélem, nem gondoltad végig teljesen.
Kérlek, gondold át jobban. Akkor is, ha tényleg hangos a muzzik.
Ami miatt együttérzek Veled.
Kérlek, ha lehet, vonjad vissza. Ilyet egyszerűen nem mondunk, szerintem.

Üdv,
Marci

Provokatív voltam mert frusztrál ez a rendezvény, tehetetlen vagyok vele szemben. Miközben arról cikkeznek, h minden rendben a hangerővel, szeretnék tanúbizonyságot tenni, h ez nem igaz. Hangos, és dühítő, h ennek teszik ki az embert.
És egyébként sem szimpatizálok a "fesztiválozó" népséggel.

A ertem, evente a Sziget az szar, de amugy Budapesten elni kiralysag, annak minden elonyevel. Ne tegyunk mar ugy, hogy mindig csak az elonyt varjuk el egy varostol (mert Budapestnek sok elonye van), de az ezzel jaro kenyelmetlensegek, es hatranyok pedig nem leteznek. Ilyen nincs.
Mondjuk Pragaban is jo dolog elni, de el kell viselni, hogy tele van a varos japan turistaval, akik csak foglaljak a helyet, es miattuk jarhatatlan a belvaros. Csak ezt eppen az ott lakok tudjak kezelni.
Aki meg nem tud egyutt elni 1 hetig a Szigettel, az koltozzon ki Szentendrere. Persze, az kenyelmetlenebb mint Pesten lakni.

Ez aztán az érv, már vizionálok is három kiürült kerületet és négyszeresére duzzadt Szentendrét! Bravó! Hát misem reálisabb, mint a lakhelyváltoztatást felajánlani annak aki oly' maradi h szeretne aludni v. csak szimplán csendben lenni. Mindezt miért? Hogy a tetves gerendai pénztárcája hízzon, meg a sok köcsög az okádékában hemperegjen miközben üvölt a "zene".
Van elég kellemetlenség enélkül a fertő nélkül is, ami bőven kompenzálja azt a sok-sok vélelmezett előnyt.

Egyébként volt alkalmam egyszer közvetlenül e nagyszerű rendezvény után kilátogatni a Hajógyári szigetre - amit épp takarítottak. A látottak alapján én ideális helyszínnek tartanám a jövőre nézve a Dunakeszi melletti szeméttelepet. Az alapból pont úgy néz ki.

Kedves Zoltán, ha ennyire rühelled Gerendait és a Szigetet, akkor miért nem tartasz éves állandó tüntetést, hogy tiltsák be? Vagy ha éppen elég sok pesti ezt gondolja, miért nem tartanak tüntetést, petíciót stb?
Ha ennyire szar a Sziget, akkor simán lehet kerületi polgármesteri széket nyerni azzal, hogy 1 kampánypontod van: betiltod a Sziget fesztivált. Miért nem tette még meg senki? Miért nem tetted meg te?

"Egyébként volt alkalmam egyszer közvetlenül e nagyszerű rendezvény után kilátogatni a Hajógyári szigetre - amit épp takarítottak. A látottak alapján én ideális helyszínnek tartanám a jövőre nézve a Dunakeszi melletti szeméttelepet. Az alapból pont úgy néz ki."
Én meg laktam a hatodik kerületben, és bizony egy jól sikerült szombat esti buli után a fél került úgy néz ki, mint egy szeméttelep. Az utca húgyszagú, hányásfoltok mindenütt, eldobált szemét stb. Mégis élnek Pesten emberek. Milyen érdekes.

"aki oly' maradi h szeretne aludni v. csak szimplán csendben lenni."
Aki a Pesten élést választja, az azt is választja, hogy 1 évben 1 hétig Sziget van. Meg azt is választja, hogy magasabbak a munkabérek. Meg azt is választja, hogy szmogriadó szokott lenni. Tetszik-nem tetszik, Pestnek nem csak szép oldala van, árnyoldala is van. Gondolom, amikor eldöntötted, hogy inkább mégis Pesten élsz, és nem máshol, számításba vetted, hogy el kell tűrni a Szigetet évente egyszer. Vagy nem?

Laktam én is Pesten, két évet, majd rájöttem, nekem köszönöm, ebből elég. Igaz, hogy Pesten sokkal jobbak a szórakozási, kulturális, vásárlási meg egyéb lehetőségek, de nem kérek belőle. Túl kevés az az előny, amit Pest nyújt, azokhoz a hátrányokhoz képest, amit el kell viselni ott.

Most ne kelljen már sorolnom, h hányan nekimentek a Szigetnek. Derce Tamás újpesti polgármester, Tarlós is. Azonban úgy tűnik ez a rendezvény valamiért érinthetetlen. De Breivik elintézhette volna! Nem így alakult.
Az év minden napján van pontosan egy nap, ami alkalom a zajkeltésre. 1 hét Sziget, 52 hét más alkalom. Mindig lehet mondani, h csak egy óra, vagy csak egy este, vagy csak egy nap, vagy csak egy hét. Igen az adott rendezvény lehet addig tart, de a zajkeltés folyamatos.
A Pesten [vagy bárhol való] élés választásnak történő beállítása csúsztatás a részedről. Kevesen vannak azok akiknek módjukban állna lakhelyet változtatni. Még ha akarnának sem tudnának. Másfelől teljesen irreális az az elképzelésed, h az emberek adják fel otthonukat ahelyett h az őket zavaró rendezvények ellen tiltakoznak. Súlyos aránytalanság ezt a két dolgot összemérhetőnek beállítani. Nem az emberek laknak rossz helyen, hanem ezt rendezvényt tartják rossz helyen.
A csendhez való jognak erősebbnek kell lennie a hangos(másokat zavaró) zenéhez való jognál, mivel az előbbi az egészséges élethez nélkülözhetetlen feltétel, az utóbbi pedig csak nélkülözhető[endő] gátlástalan bugrisság. Vagyis amikor arra gondolunk, hogy mindent szabad, ami másnak nem árt, akkor be kell látnunk, h a csend ennek minden körülmények között megfelel, míg a hangos zene csak addig, amíg nem zavar valakit.

"Igen az adott rendezvény lehet addig tart, de a zajkeltés folyamatos. "
Mondom, ha ennyire zavar a folyamatos zaj, költözz el. Döntsd el, hogy téged a Sziget zavar, vagy a folyamatos zaj.

"Kevesen vannak azok akiknek módjukban állna lakhelyet változtatni."
Ez baromság. Nézd meg a sok ki/bevándorlót. Nézd meg a sok egyetemistát, aki nem a lakhelyén tanul, hanem elköltözik egy másik városba. Nézd meg azokat, akik munka miatt változtatnak állást. Mindent csak akarni kell.

"A csendhez való jognak erősebbnek kell lennie a hangos(másokat zavaró) zenéhez való jognál, mivel az előbbi az egészséges élethez nélkülözhetetlen feltétel, az utóbbi pedig csak nélkülözhető[endő] gátlástalan bugrisság." Az a helyzet, hogy a szórakozás és a játék is szükséges az egészséges élethez. Létfontosságú, hogy néha olyat csináljunk, ami látszólag nem létfontosságú.

" a csend ennek minden körülmények között megfelel,"
Ez sem igaz. A folyamatos csendbe bele lehet őrülni. Az ingerszegény környezet eléggé ártalmas dolog.

Én úgy látom, téged nem zavar nagyon a zaj, csak jólesik egy kicsit picsogni a Szigetről, mert divat fikázni a Szigetet. Ha valóban zavarna nagyon a zaj, már rég nem ott élnél, ahol folyamatos a zajkeltés.

"Én úgy látom, téged nem zavar nagyon a zaj, csak jólesik egy kicsit picsogni a Szigetről, mert divat fikázni a Szigetet. Ha valóban zavarna nagyon a zaj, már rég nem ott élnél, ahol folyamatos a zajkeltés."

Attól függetlenül, hogy engem is zavar a filatorigáti hering party (kénytelen vagyok, Castlefesten egy picit elintéztem a lábam :), +1.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ki mondtad, hogy "nem teszem"? Normál esetben elkerülöm biciklivel vagy megyek a 160-assal/34-essel kerülőúton, ha már nagyon unom.

Megjegyzem, a belvárosban a 923-mason is szokott lenni hétvégén este hering party. Ne tegyünk már úgy, mintha a Sziget az egyetlen csúnya gonosz megoldatlan probléma a városban.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Péntek - szombat este a 105-ös is partyjárat. De nyugodtan szálljatok fel a 914-re vagy a 950-re és megtapasztaljátok mi az hogy tömeg :D Még kapaszkodni sem kell, mert annyira tömve vannak szinte mindig, hogy még ha akarnék se tudnék elesni.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Azon elmeregtem már párszor, hogy a 923-ast miért nem sűrítik egy kicsit jobban. Vagy netán péntek-szombat éjszaka végig járna a HÉV...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Na igen. Éjjel néha amúgy is látni egy-egy HÉV-et közlekedni (hogy a lopások miatti fantomjárat vagy csak sima mozgatás, azt nem tudom), de egy-egy rövid szerelvény igazán jöhetne mondjuk fél kettőkor meg háromkor legalább kifele legalább pénteken-szombaton.

Egyébként a 923-mast szerintem azért nem sűrítik jobban, mert (emlékeim szerint) a korábbiakhoz képest már így is elég sűrű, a körúton ott a 4/6, Békásmegyerre meg most már jár a 934 és a 960 is.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Valóban, a múltkor ki is fogtam egy 934-est és a legutóbbi pár 923-ason sem voltak olyan sokan. Mindig is díjaztam az átszállást a Kolosy-nál. Hogy megáll egymás mögött a 960-as és a 923/934-es. Ez kifejezetten előnyére válik a rendszernek.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Kevesen vannak azok akiknek módjukban állna lakhelyet változtatni. Még ha akarnának sem tudnának.

Azért minden évben elég sok embernek sikerül. Nehogy már olyan nagy kihívás legyen elköltözni egy lakásból egy másikba!

Másfelől teljesen irreális az az elképzelésed, h az emberek adják fel otthonukat ahelyett h az őket zavaró rendezvények ellen tiltakoznak. Súlyos aránytalanság ezt a két dolgot összemérhetőnek beállítani. Nem az emberek laknak rossz helyen, hanem ezt rendezvényt tartják rossz helyen.

Nem értek ezzel sem egyet. Ez olyan mint aki vesz egy házat a repülőtér közelében, a zaj miatt olcsón, aztán elkezd kampányolni, hogy zárják be a repteret, mert őt zavarja a zaj, az utasok menjenek inkább gyalog!

Van egy csomó ember, akit nem zavarna ennyire a Sziget hangja, mint téged. Hát nem jobb lenne mindenkinek, ha ilyen emberek laknának ott, ahol a Szigetet ennyire lehet hallani, te meg egy olyan helyen laknál, ami csendes?

Na azert ne tevedjunk, egy repter nem szokott a semmibol ott teremni, de egy ilyen fesztival-szeruseg az gyakorlatilag par nap alatt ott tud teremni barki hatso kertjeben. Azt velelmezem, hogy valoszinuleg a varosnak azon a reszen tobben ott laktak mar akkor is, amikor a Sziget fesztival meg csak alkoholgozos otletkent se fogalmazodott meg senkiben.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

A Szigettel kapcsolatban igazad van, de olyan repteres esetet konkrétan hallottam, mint amit írtam.

Meg olyan esetet is, ami az USA-ban volt, hogy új repteret terveztek valahová. Teleraktak mindent táblákkal, az ingatlanügynökök meg gondosan leszedték a táblákat, hogy a piac továbbra is pörögjön. Aztán az új lakók meg jól megdöbbentek.

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy simán el lehet adni egy Sziget fesztiváltól hallótávolságban lévő lakást normális áron legalább 51 héten át egy évből. A reptér melletti lakás esetén viszont más a helyzet, ott csak nyomott áron menne el, ugyanis ott folyamatos a zaj, nem csak évente pár nap.

"ugyanis ott folyamatos a zaj, nem csak évente pár nap."
Budapesttől 30km-re lakunk (a reptértől még többre), és csak azért nem zavarnak a fejünk felett folyamatosan elszálló repülők, mert 10 évet a XIII. kerületben laktunk, ahol szintén a fejünk felett szálldostak a repülők, csak jóval alacsonyabban. :)
Persze nyilván, aki a futópálya végén lakik, annak még szarabb.
--
zsebHUP-ot használok!

a sziget okozta velt vagy valos problemakat nem a szonyeg ala soporve, de a te (nedves almaidban levo) 'megoldasod' jelolt teged a legfrusztraltabb (tehetetlen) balfasz cimere. Mert lehet rugozni azon, hogy melyik jog az erosebb (es abban igazad van, hogy a zavartalan piheneshez valo jog erosebb), de azt kivanni, hogy egy deformalt agyu pszichopata gyilkos lemeszarolja akiknek nem tetszik a kepe resztvevoket, nos az csak azt mutatja, hogy te is egy deformalt agyu pszichopata vagy, csak te a tapsifules fajtabol...

--
"Egy fekete farmer szvsz [...] sokkal kenyelmesebb nagy melegben." (hrgy84)

"Kedves Zoltán, ha ennyire rühelled Gerendait és a Szigetet, akkor miért nem tartasz éves állandó tüntetést, hogy tiltsák be? Vagy ha éppen elég sok pesti ezt gondolja, miért nem tartanak tüntetést, petíciót stb?"
Némileg párhuzamos élményeimet megosztanám veled az átlagos honpolgár működésével kapcsolatban.
Társasházban laktunk, az alattunk lévő szinten négy lakás, amelyből az egyiket egy folyton vidám egyetemista társaság lakta.
Ez a társaság szinte kivétel nélkül minden hétköznap éjszakát végigbulizta, ami abból állt, hogy üvöltöztek, teljes hangerőn hallgatak zenét, ráadásul nyáron mindezt nyitott ablaknál/erkélyen, ami a ház akusztikája miatt (két ház áll egymással szemben kb. 5 méter távolságra) mindenkihez eljutott, illetve felerősödött.
Hajnali 2-nél sosem hagyták hamarabb abba, de volt, hogy 4-5-ig is tolták.

Nekem konkrétan volt egy másfél évem, amíg képtelen voltam munkaidőben a munkámra koncentrálni, hulla voltam, a hétvégéim abból álltak, hogy délig aludtam.

Mi mindent megpróbáltunk, először szóltunk (sokszor!), aztán rendőrt hívtunk, írtunk a közös képviseletnek, a gyerek szüleit próbáltuk elérni stb. Semmi sem hatott.

És amiért ez kapcsolódik a te felvetéseddel: a házból rajtunk kívül SENKI nem tett semmit. Megkérdeztük a szintszomszédjait, hogy őket nem zavarja, amire volt pld. olyan válasz is, hogy a gyerek miattuk a nagyszülőknél van, mert nem bír a zajban aludni, de SEMMIT sem tettek.

Na ilyen az átlagember. Az ott lakók nagy része vsz. atombombát dobna az egészre, de a négy fal közti füstölgésen nem jut túl.
--
zsebHUP-ot használok!

felenk is volt egy hasonlo problema, szinten fiatalok, nyitott ablak, nyar, k. nagy hangero. Ejjel fel 1-2 korul leballagtam hozzajuk, hogy dafuq? mire bocsi-bocsi, es elhalkultak. Aztan amikor (sokkal) kesobb megint elfeledtek, hogy egy tarsashazban tekintettel vagyunk masokra is, ertem? akkor megint leballagtam, egy alapos lebaszas, es kilatasba helyezve, hogy k. nagy balhe lesz, ha megint talalkoznunk kell. Azota nem volt ujabb incidens. Bar, lehet, hogy ezek szerint nem vagyok atlagember...

--
"Egy fekete farmer szvsz [...] sokkal kenyelmesebb nagy melegben." (hrgy84)

"Ha ennyire szar a Sziget, akkor simán lehet kerületi polgármesteri széket nyerni azzal, hogy 1 kampánypontod van: betiltod a Sziget fesztivált. Miért nem tette még meg senki? Miért nem tetted meg te?"

Az a vicces, hogy a keruletek folyamatosan tamadjak is a Szigetet emiatt, viszont maga a rendezveny tul sok lovet hoz a keruleteknek, hogy ne adjak meg a rendezes jogat. Szoval ez egy loss-loss szituacio, nincs igazan nyertes egyik kimenetelnel se.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Mondjuk az oké, h az F1 hoz valami pénzt az országnak. Mert azt egy háromnegyed részben állami tulajdonú cég szervezi, az ide érkezők pedig szállodai szobákat vesznek ki stb. (Ennek ellenére korábban nagyon is jellemző volt, h azon sírtak, h veszteségesek és állami támogatásra tartottak igényt.) De a Sziget egy magánvállalkozás, a vendégek eleve kispénzű fiatalok, akik sátrakban laknak és hát leginkább ott helyben generálnak forgalmat az árusoknak v. a sziget melletti madaras-tesconak. Persze itt is nagy hagyománya van a maroktartásnak az állam felé, miközben szintén azon sírnak, h veszteségesek [utóbb már kimutattak valami kicsi nyereséget, h na hát mégis ne lehessen mondani h adót sem fizetnek]. És még azt is elérték h az ő rendezvényükhöz igazítsak a zajhatárokat (így lett kitolva este 10-ről 11-ig a nagyobb hangerő). Azóta hírverést csapnak a zajmérésnek minden alkalommal, mintha ők tekintettel lennének bármire is a bevételükön kívül.
Tarlóst egyébként bírom, értelmes ember - és tényleg felcsillant a remény pár éve, amikor úgy tűnt h most aztán keresztbe tesz a Szigetnek. De aztán mégis engedett - nagyon haragszom ezért.
Talán majd a Jobbik kormány! Vagy egy Breivik!

Mondjuk tök egyszerű lenne kicsinálni. A zajhatárt kell úgy meghatározni, h azt már ne tudja teljesíteni - és ezzel kész is. Elhúzhat innen Horvátországba vagy ahova akar.

Egyrészt devizát hoznak be, ezt mondta saxus. S teljesen mindegy, hol költi el, mert forintot vesz belőle.

Másrészt, néhány éve, a Jászai Mari téri McDonald'sban is eléggé megéreztük a Szigetet (s a mai napig érzik is, rendesen) - tehát azok a „kispénzú fiatalok” eléggé bemennek a városba.
--
blogom

F1 vs Sziget: az ugye megvan, hogy a magyar állam számára masszívan veszteséges az F1? Rengeteg milliárd forint a jogdíja a versenynek, és nem jön be a jegyekből.
http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/nyeli_az_allami_penzt_a_magyar_for…
A jegyeket amúgy is a Ostermann Forma-1 Kft. értékesíti, amelynek a tulajdonosi szerkezete:
A vállalkozás tulajdonosa(i): GERSTL UND FRANK GMBH
A tulajdonosok által jegyzett tőke aránya: 100%

Semmi köze a magyar államnak hozzá. A Hungaroring mint pálya a Hungaroring Sport Zrt. tulajdonában van, ennek 75%-ban tulajdonosa a magyar állam.
http://hungaroring.hu/hu/hasznosinfo

Szóval azért ne írj hülyeségeket a Formula-1-ről légyszíves.

A Sziget is magánvállalkozás, mint a Formula-1, de ott nem az az állam évi tízmilliárdokat jogdíjként Ecclestone bácsinak :D
És a Szigetre kilátogató külföldiek jelentős mennyiségű ÁFA-t fizetnek, ezt sose feledd.

Magyarán: a bevétel jelentős része NEM az államnál csapódik le, érted már? Az Ostermann, az őrző-védő, a takarító magáncég szépen keres rajta, cserébe szolgáltatást is nyújt. Ugyanúgy, mint a Szigeten. Nem csak az keres rajta, aki szervezi, hanem aki a szolgálatásokat nyújtja. Az, hogy egy 75%-ban magyar cég a szervező, nem jelent semmit. Ő max a profitból részesül, de csak hogy tudd: 2013-ban 60 millió profitja volt a teljes Hungaroring Sport Zrt.-nek (nem csak az F1-ből), 2014-ben pedig 70 millió forint vesztesége (adózott üzemi eredmény). Ennyire éri meg az államnak :)

Valamint: ugye nyugtass meg, voltál már nagydíjon, és láttad, hogy a látogatók nagy többsége NEM hotelben lakik? Egyrészt a magyar közönség nem hotelben lakik, és ugye láttad a sok külföldi lakókocsit is a kempingekben mondjuk a Silver tribün bejáratnál :) Szerinted reális, hogy Budapesten és környékén 200 ezer szállodai szoba van ilyenkor kiadva? :) hint: az egész országban 50 ezer szállodai szoba van összesen.

Nos, h mennyire volt találó az F1 -es összevetés, íme mai cikk zsindexről, ahol a Hungaroring-en rendezett versenyek által keltett zaj miatt háborognak a környékbeliek: http://index.hu/sport/2015/08/24/hungaroring_zaj_lakossag_tiltakozas/
A kormányzat nemzetgazdasági érdekre hivatkozva kívánja felemelni a zajhatárt a lakosság kárára.
Én szeretem és követem is valamennyire az F1-t, de teljes mértékben a panaszosoknak adok igazat. Amikor elrajtolnak Hungaroringen akkor azt jó 20 km-rel arrébb is hallom - szerencsére ezen túl nem hallatszik ide verseny zaja, illetve még az ilyenkor szokásos helikopterforgalom is a házunk fölött történik. És nem csak F1 van, hanem rendszeresek a hétvégenkénti kisebb-nagyobb versenyek amik szintén zajt jelentenek az ott élőknek. Bár önmagában a zajterhelés is elég indok lehet panaszra, de még az is ott van, h az érintettek ingatlana elértéktelenedik emiatt.

Ha ennyire zavar, csak azt tudom mondani, hogy nem jó helyre költöztél.

Feltételezem, hogy cselekvőképes felnőtt vagy, aki a saját életével kapcsolatban tud döntéseket hozni.
Akár tulajdonos vagy akár bérled, van lehetőséged máshová költözni, ha tényleg akarsz.
Ha ebben a lakásban maradsz a 2016-os Sziget fesztiválig, akkor kijelenthetjük, hogy igazából nem zavar az téged annyira, mint amennyire a neked fontos előnyöket kedveled. Szóval ez egy kompromisszum, amit vagy meghozol vagy nem. A te döntésed.

Csak mondom:

Én pl. az Örs Vezér tere mellett lakom, egy olyan részen, ahol napközben van ugyan folyamatos autóforgalom, de éjjel szinte semmi. Persze lehet hallani a 4-5 utca távolságban néha elhaladó mentő szirénáját, stb. de azért más nem nagyon zavar Sziget alatt sem.
Cserébe a metró 5 perc gyalog, otthonról 15 perc alatt a Blahán vagyok. Éjszakai járatok kb. 4 utcára állnak meg, tehát akár nappal akár éjjel simán haza lehet jutni, vagy el lehet jutni akárhová.

Nem azt mondom, hogy ez az ideális lakhely, hiszen mindenkinek más dolgok fontosak. Pl. egyik haverom a XVI. kerületben lakik, az Örstől kifelé kell menni busszal vagy hévvel egy kicsit. Neki a metróhoz eljutni kerül 15-20 percbe. Cserébe baromi nagy a ház kertje és az udvaron megterem a cseresznye.

Korábban a VII. kerületben laktam egy régi körfolyosós házban, a Városligethez legközelebb eső blokkban. Kinti zaj egyáltalán nem szűrődött be a lakásba az utcáról. Persze ha valaki az udvaron hangoskodott, az igen, de ez nem volt nagyon gyakori, szerencsére.

Mondhatnék még egy csomó példát. Ezek egyike sem átlagon felüli árú luxuslakás. Nem igaz az, hogy nem lehet elköltözni, mert nincs hová, vagy csak baromi drágán.

Még egy ötlet: vegyél ki Szabadságot a sziget idejére, és menj el a Szigetközbe kenuzni egy hétre! Vagy a Magas Tátrába kirándulni egy hétre! Vagy ahova akarsz.

Addig meg füldugó, csukott ablak, és vágd a centit!

Ha ebben a lakásban maradsz a 2016-os Sziget fesztiválig, akkor kijelenthetjük, hogy igazából nem zavar az téged annyira, mint amennyire a neked fontos előnyöket kedveled

+1

Még egy ötlet: vegyél ki Szabadságot a sziget idejére, és menj el a Szigetközbe kenuzni egy hétre! Vagy a Magas Tátrába kirándulni egy hétre! Vagy ahova akarsz.

vagy akar idozithetne arra a hetre az alban bringasturajat is...

--
"Egy fekete farmer szvsz [...] sokkal kenyelmesebb nagy melegben." (hrgy84)

"napközben van ugyan folyamatos autóforgalom, de éjjel szinte semmi"

Szoval, mi itt az osszehasonlitasi alap?

Valoszinu, hogy neki inkabb az a baja, hogy nem alszik ejjel, es - szellemi foglalkozast vegzokent - neki ez egy fontos szempont lenne. Gyanitom, hogy te - mint minden normalis ember - napkozben amugy is dolgozol, vagyis a nap nagy reszeben vagy nem vagy otthon, vagy van annyi mas elfoglaltsagod, hogy nem zavar az autozaj. De ejjel az ember - mily meglepo - aludna. Erted, az agyban fekve pihenne. Na ezt teszi lehetetlenne az ejszakai folyamatos zaj.

"Addig meg füldugó, csukott ablak, és vágd a centit!"

Azert ezt olyankor elsutni, amikor meg ejjel se esik 26 fok ala a homerseklet, nem picit vicces. Vagyis emberunk fulladjon meg a melegtol, de viselje el a Szigetet?

Egyebkent nem ertem ezt az egesz vitat. Pontosan tudom, milyen az, amikor ejjel nem alszol, mert megy a ricsaj folyamatosan, laktam egy ideig a 8. keruletben, rendszeres volt a bulizas, meg a... hat szoval a kisebbsegiek is eleg nagy hangerovel kommunikaltak a gangon, athallatszott az utcara nezo nagyszobaba is. Nekem annyibol szerencsem van, hogy ha par ejszakat nem alszok, akkor utana annyira kifaradok, hogy hangosan szolo teve mellett is elalszok, de a tobbieken lattam, hogy minden nyarat kb. az idegosszeomlas hataran toltak vegig.

Amit ebbol ki akarok hozni: nem minden szituacio ellen lehet tenni, de azert a nagy szolasszabadsagban engedtessek mar meg a morgas joga, plane egy ember ~privat blogjan, es jo lenne nem elitelni a masikat azert, mert ki van borulva. Konnyu itelkezni, hogy akkor miert nem koltozik el, de nem ismered se ot, se a korulmenyeit, raadasul azt azert mindenki vegye szamitasba, hogy nem minden lakast lehet eladni par heten belul, van, aki evekig kuzd azert, hogy eladja a lakasat. Nem lehet minden problemat csettintesre megoldani, de van, akinek jol esik, ha ki tudja magabol irni a duhot/fajdalmat/akarmit. Kar ezert rogton kardot rantani.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

"napközben van ugyan folyamatos autóforgalom, de éjjel szinte semmi"

Szoval, mi itt az osszehasonlitasi alap?

Valoszinu, hogy neki inkabb az a baja, hogy nem alszik ejjel, es - szellemi foglalkozast vegzokent - neki ez egy fontos szempont lenne.

Jót lehet aludni, nem frusztrálja az embert a zaj.

Nem értem, mit nem értesz. Pont azt mondom, hogy van alternatíva, nem kell feltétlenül szopnia.

engedtessek mar meg a morgas joga

morogni lehet. Én is szeretek morogni az asszony szerint.

De azt mondani, hogy halomra kellene gyilkolni az összes embert a fesztiválon, mert ez az egyetlen megoldás ugyanis elköltözni a sziget mellől lehetetlen, az hülyeség, és itt a legtöbb kommentelőnek ez piszkálja a csőrét.

Hogy milyen lehetőségeim vannak költözni, arról Neked fogalmad nem lehet. És lényegtelen is, mert nem az a kérdés h nekem milyen lehetőségeim vannak, hanem az h megvan-e mindenkinek a lehetősége a költözésre, aki csendes környezetre vágyik. Erre pedig egyértelműen lehet felelni: nincs meg a lehetőség. Ezért [is] a költözz el... tanács - így ismeretlenül - csak egy szimpla butaság.
Másfelől pedig, nem a költözésre való hajlandóságom legitimálja a panaszomat. Az én házam, az én váram - gondolom ez Neked semmit nem jelent, sosem volt várad, csak egy hely ahol laksz, amit sosem akartál megvédeni.
Ha lehetőségem van rá, akkor próbálom ezt az időszakot nem itthon tölteni. Legalábbis mint szempont ez figyelembe van véve . Nem sikerül minden évben kikerülni. De vannak természetesen más szempontok is: pl. az allergén időszakot is jobb a hegyekben tölteni. Mégiscsak felháborító, h egy rendezvény ilyen mértékben befolyásolja az ember életét! Azt hiszem nem várható el senkitől, h ilyen baromság miatt alakítgassa jobbra-balra az életét, nem erre irányuló tanácsokkal kéne ellátni, hanem a tiltakozásának helyességében kéne megerősíteni illetve csatlakozni hozzá!

Na most azok a "kispenzu fiatalok" fejenként tobb eurót hagynak itt átlagosan, mint az atlag magyar fizetés, feketemunkat beleértve.

Mielott fogalmatlanul nekiallnal a gazdasági oldalát feszegetni a szigetnek, azert annak nézz mar utana, hogy nyugaton a diakmunkas takarító keres annyit, mint amennyi itthon egy kezdő mernokfizu. Ha idejön 100E ember egy hétre a szigetre, es csak belepore, kajára, piára elkolt 350 eurót (nem nagy kunszt), es levonjuk az utazást, amit valoszinuleg kulfoldon vesz, mar ott tartunk, hogy 10 Mrd-t hoznak be az országba.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ezt a másik kommentemre írtad. Egy percig nem kétlem vastagon jól jár gerendai. Nem irigylem tőle. Éppen lehetne pénze kutyaviadalok szervezéséből is, vagy lehetne ő x leggazdagabb fagyasztott kiflikből - mit bánom én. Nekem elsősorban a zajjal van gondom. Tarlós beleállt ebbe a dologba, de aztán... gondolom jött a telefon fentről. Ja, nemzetgazdasági érdekből ne alukáljanak már a magyarok a saját otthonukban éjjel, h egy büdös &*@#$ pénzt csinál!

"Nem irigylem tőle."
vs
"h egy büdös &*@#$ pénzt csinál!"

Te nagyon hülye vagy.

Vagy szimplán irigy arra, hogy most a Szigeten jó sokan jól szóraokznak és költik a pénzüket, hogy másnak abból pénze legyen.
Ha zavar a zaj, akkor meg keresd meg Gerendait és vágd pofán, ahelyett, hogy Breivikkel intéztetnéd el az ügyet.

Igen, telón félrecsúszott gondolom, sry.

Na tehát akkor mégegyszer: idejön mondjuk 100000 ember, itthagy legalább 300 eurónyi pénzt az országban, ami pénzbevitel: ennyivel több pénz lesz az országban (fesztivál exportja). Ebből persze lejön valamennyi a külföldi fellépők gázsija (import), de ennek az összegnek (illetve a hazai látogatók által befizetett pénznek)
- 27%-a megy ÁFA-ba (néhánymilliárd biztosan)
- egy halom plusz bevétel a környező boltoknak
- egy halom plusz pénz a belvárosi szórakozóhelyeknek, turistaközpontoknak, stb.
- plusz bevétel a MÁV-nak, BKV-nek
- többszáz embernek ad munkát két hétre
- csomó alvállalkozónak - vendéglátós, színpadi technikás, szekus, vizesblokkos, takinénis, akármi - ad munkát, ezáltal bevételt.

Egyébként lehet mondani pl. hogy a németek is jaj mert milyen gazdagok meg a többi... Meg lehet nézni, miből van nekik sok pénzük: exportból. Persze, ők nem voltak olyan hülyék, hogy leépítsék az iparukat, így ők nem csak egy fesztivált tudnak exportálni.

Szóval igen, tekintve, hogy tényleg kurva sok bevételt hoz a budapestieknek, Budapestnek, és az országnak, tényleg nehéz lesz teljesen kiirtani innen. Egyszer-kétszer leálltam egy-két tokajival beszélni még régen Hegyalján, mikor még jártam oda, amennyire nekem lejött, ők azért összességében örültek neki, mert mégiscsak pénzt hozott a házhoz.

Mindegy, ha legközelebb felszállsz a BKV-re majd jusson eszedbe, hogy az is azért jár, mert vannak büdös parasztok a világban, akik pénzt csinálnak, amiből lesz adóbevétel, amit el lehet költeni tömegközlekedésre meg utakra meg a többi.

(Na de ezt sem gondoltam volna, hogy valaha is én fogom védeni a Szigetet...)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Jó, akköor már csak arra vagyok kiváncsi, h mennyit ér az én álmom!? Kifejezheted BKV kilometerben is - évente talán 5-ször is igénybe veszem, akkor is drágának találom, és leginkább attól tartanék, h alattam robban fel, gyullad ki stb. Vagyis a komfortérzetem közszolgáltatások/Sziget relációban meglehetősen alacsony.

Nagyon egyszerűen kiszámolható: mennyi (magyar) munkahelyet teremtesz és mennyi pénzt hozol, esetleg forgatsz meg vele?

Amúgy drágaság relatív:
- Budapest-München Railjettel, hellyeggyel sokszáz km 40 EUR volt,
- München-Nürnberg ICE-vel 30 EUR, pedig harmad akkora táv, csak a Deutsche Bahn piszok drága.
- Ugyanez az útvonal visszafele DB-nél vásárolva 89 EUR volt, helyjegyet külön kellett venni (4,5 EUR).
- Nürnberg-Amszterdam távolasági busszal 33 EUR, távot tekintve olcsó.
- Amszterdam-Schipol (IC-n), és Schipol-Lisse (elővárosi busz vagy mi) 2x4-5 EUR volt. Ezek 20-25-km-ek, Amszterdam-Schipol kb. olyan, mintha MÁV-val HÉv szerűen leugranál a Nyugatitól Ferihegyre.

Ezzel szemben:
- Budapest-Pécs 4600 HUF IC-n, Igaz, az ICE megteszi a München-Nürnberg távot 1 óra 10-20 perc alatt, de itthon amúgy se jellemző az ilyen szintű ingázás.
- Szentendrére a Batyitól még mindig kevesen, mint egy ezresből ki lehet jutni (összemérhető egy Amszterdam-Schipol távval).

Jha és a Deutsche Bahn ICE-je is tud késni és azon is le tud robbanni a légkondi. :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

ugyan hagyd rá, ha Kecskeméten lakna, akkor meg a Grippenek miatt "hívná Breiviket" ... Mert hát a repülők repülnek (és hangosak!) :)

Mindenesetre elég undorító egy főcím + egy "felhívás" amit itt láthatunk. Kedves BZ, legközelebb kívánom hogy valamelyik ilyen állat által elkövetett mészárlásban esetleg egy szeretted is ottmaradjon. Utána lehet gondolkozni és kivangatni... <- yes, ez is undorító volt amit leírtam most. De bassza már meg.

Volt mar ilyen. Innen kiment egy ember (talan apolo), aki eleg remenytelennek talalta a helyzetet, ugyhogy Norvegiaban odament egy penztarhoz, mondta, hogy ez egy rablas, szeretne x penzt, aztan leult, es nyugodtan megvarta a rendoroket.

--
The Bible is the longest set of Terms & Conditions ever.
So many people agree with it without knowing why.

Évi egy hetet talán még el lehet viselni. Én legalábbis cserélnék veled arra az időre, de Te valszeg nem bírnál ki két napot se a #szövetség21-ben... :D
--
http://envo.it

Mondjuk tapasztalataim szerint minden értelmes és jó fesztiválnak sikerült valami értelmes helyet találni, ahol lehetőleg nem zavarja az embereket.

Bár mondjuk azok nem is ipari szórakoztatásra ráállt tömegfesztiválok voltak.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem volt túl sok választásom, de ez hosszú történet. Maradjunk annyiban, hogy amikor ideköltöztem, akkor egy darabig közel sem tűnt annyira problémásnak a dolog, mert az időjárás miatt kevesebbet mozogtak az emberek az udvaron. Ez egyben azt is jelenti, hogy azért ősszel majd szép lassan elülnek egy időre a gondok.
--
http://envo.it

Szabad megkérdeznem, mikor költöztél Óbudára?
--
blogom

Másik oldal. Akkortájt még pelenkázták a szervezőket. Remélem így már Te is érvényesnek tekinted a panaszomat! Magam részéről annak a panaszát is érvényesnek tekintem, aki a Sziget zajának tudatában költözött a környékre. Ugyanis mindenkinek a panasza érvényes, akit zavar a zaj. Némi tautológiával: maga a zaj léte teszi érvényessé a panaszt.

Tesókám, neheztelek rád, mert egy szánalmas barom vagy.

Igen kifinomult humorérzékem van, nem úgy mint annak, aki ezt a szüsszenetet viccesnek találja. A humor máshol kezdődik.
Hofi Gézát, saját oldalon, önigazolás céljából belekeverni a vitába, igen gyenge retorikai húzás. Tudnál tőle idézni, mikor viccelődött több száz ártatlan ember halálát kívánva? Úgy gondolom nem ismered a munkásságát.

"Igen kifinomult humorérzékem van"

Nos, h ez így van v. sem azt nem tudhatjuk biztosan. Mindenesetre kijelenthető, h semmi sem utal erre, minthogy még a csírája sem található humornak az itteni kommentjeidben. Továbbá még ha igaz is lenne, mégiscsak irritáló, h valaki megenged magának efféle nyilvános önértékelést[, önbemutatást]. Ilyesmit mások mondanak valakiről, nem az illető saját magáról. Megfigyeltem: amikor ilyen önbemutatásra kerül sor pl. én nem hiszek az összeesküvési elméletekben akkor azt rendszerint az a fordulat követi, h az illető előad egy ilyen elméletet, mint amivel azonosulni tud. Ez jelenség esetünkben pedig azt erősíti, hogy aki önbemutatásként a humorérzékére hivatkozik, az éppen h híján van annak.

Nem tudtam.

A humor nem kezdődik sehol, maximum a kifinomult detektorod nem érzékeli minden formáját, vagy érzékeli ugyan, de te nem szereted.

Valóban. Már bánom is. Csupán az vigasztal, hogy te sem remekeltél.

Hasonlóra magyar vezetőkkel (kisebb-nagyobb) és szovjetekkel kapcsolatos poénok derengenek tőle.

Elég, ha azokat hallottam, amik miatt itt megemlíthettem.

:)

Oooo, nem.

Kezdjuk ott, hogy a velemeny es a velemeny kinyilvanitasa is ket kulonbozo dolog. Amivel meg lehet valositani buntetojogi tenyalladekot, az legfeljebb a kinyilvanitas modja, de nem a velemeny maga.

Amig csak az a mondas, hogy "dogoljon meg az osszes szigetlako", addig ez nem tobb, mint privat velemeny. Buntetojogi tetelle akkor lep elo, ha a megfogalmazott cel elereseert tevekenyen tesz is.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Némi elégtétel az éjjeli tam-tamra, h ma legalább szarrá áznak a kis rohadékok.

Fizet egy rakás pénzt, rádől a fa, meghal. És akkor szervezők közlik, h ez már a rendezvény után történt, meg a rendezvény területén kívül, és egyébként ki van írva h nem szabad sátrazni ott. Hát persze... Na remélem legalább ezért megbasszák őket! Német volt, nem amolyan - gerendások által - kukázható magyar.

Miért, az ő felelősségi körében történt? Nem.
Minden rendezvénynél megvan, hogy miért felel pontosan a szervező.
Gondolj bele, ha mondjuk te szervezel egy focimeccset, a meccs véget ér, majd a meccs után, hazafelé a stadion előtt elüt téged egy autó, akkor miért lenne felelős a meccs szervezője?

"Miért, az ő felelősségi körében történt?"

Ezt kell tisztázni. Mondjuk vegyük azt h - a saját állításán kívül is - igazolható, h a rendezvény véget ért jogi értelemben (szerintem az kérdéses lehet) mikor a baleset megtörtént. Akkor lehet h a halálestért nem felel gondatlansága miatt, de az azt megelőző időszakban a veszélyeztetést még fel lehetne róni neki.
Ha én egy kempinget üzemeltetek és egy ilyen baleset történik, akkor abból tuti eljárás lesz, és jó eséllyel megbüntetnek. Mert igen, tudnom kellett volna h az a fa korhadt és veszélyes lehet.

"Mert igen, tudnom kellett volna h az a fa korhadt és veszélyes lehet."
Nem, ezt annak kell tudnia, akié a terület. Ha te bérelsz egy hétre egy területet a kerületi önkormányzattól, és ők azt mondják, hogy az X területen lehet kempingezni, akkor a szervező nyugodt szívvel teszi oda a kempinget, hiszen a terület tulajdonosa, aki a területről minden információval rendelkezik, erre a célra átadta azt.
Ha egy fa korhatd és veszélyes, és mégis engedélyt adnak a területen kempingre, akkor az engedélyadó felelőssége a dolog. Az pedig a kerületi önkormányzat.

Az önkormányzat felelőssége, hogy a területén ne legyen életveszélyes és korhadt fa. Ugyanis az nem csak a Sziget rendezvénykor veszélyes, hanem előtte és utána is.
Ha a kemping működtetése a fesztivál ideje alatt tart csak, akkor utána már nyugodtan lehet életveszélyes a fa, azért miért vállalna felelősséget a kemping üzemeltetője?
Ha a te logikádat nézzük, akkor ha valaki X időre felelős az üzemeltetett kemping körülményeiért, akkor miután ez lejárt, már nem felelős. Azaz amint vége a fesztiválnak, nem felelős azért, hogy a területen mi történik. A te logikád szerint sem felelős a Sziget.

Dehogynem dönthető el: eleve olyan területen történt a baleset, ahol nem szabad sátrazni. Miért lenne felelős a Sziget azért, ha valaki saját felelősségre sátraz egy olyan területen, ahol eleve nem is szabad?

Hihetetlenül rosszindulatú ember vagy, meg sem fordul a fejedben, hogy mondjuk az önkormányzat és a főkert hibázott, csak a Sziget szervezője lehet hibás.
Egy buta ember vagy, ezt sokadszorra bizonyítod be.

Nem veszitek észre hogy csak trollkodik veletek? Ilyen hülye ember nincs. Legalábbis abban a rétegben aki már számitógépet és internetet képes ahsználni. Mert persze a Lákátos Gázsi Bivalybasznádról képes ilyenekre, de egy a "tök selejt"-nél magasabb társadalmi osztályba tartozó nem.
https://media.licdn.com/mpr/mpr/p/2/005/078/212/3c36c7f.jpg

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nem, a baleset azért történt, mert egy hülye a nyilvánvaló figyelmeztetés ellenére is oda sátrahott, ami nem, hogy nem kempingnek volt jelölve, hanem kifejezetten meg volt tiltva. Ha nem ment volna oda a fesztiválozóktól elzárt területre, nem lett volna semmi baj.

Szervezőknek maximum akkor van felelőssége, ha tudomásuk volt arról, hogy egy eldugott szar helyen kempingeznek. De az ilyen helyekről úgy is elzavarta volna az első szekus/szervező, ha meglátják.

"Valamiért" oka van annak, hogy nem egy dzsungelbe, hanem egy sík, famentes placcra telepítik a kempingeket.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Mikor tették ki a figyelmeztetést arra vonatkozóan, h tilos ott sátrazni, az szintén vizsgálat részét kell h képezze. Felveti annak kérdését, h ha szervező gondolt arra, h ott megtiltsa a sátrazást,akkor miért nem ellenőrizte h betartják-e tiltást a résztvevők (szervező arra hivatkozik h nem vették észre h ott sátrazik valaki). Éppenséggel azt is könnyen elképzelhetőnek tartom, h a szervezők a baleset után tették ki figyelmeztető cédulát - ami csodálatosan éppen maradt egy olyan viharban ami faágakat is letört. Továbbá a "no camping" felirat nem utal semmiféle veszélyre. Ismerhetjük a táblát: a tóban fürdeni tilos és életveszélyes. Nem véletlenül van igy fogalmazva.

Szóval te sem tudod, csak mindenképp rá akarod húzni a vizes lepedőt a szervezőkre.

Voltál már amúgy bármilyen tömegrendezvényen? Tapasztalataim szerint mindig lezárják előre azokat a helyeket, amiket el akarnak zárni kifejezetten a látogatók elől.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Mostanában divatos azt emlegetni, h nem elég a kerítés, őrizni is kell azt :-) Oké, igazad van, nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes.
Amúgy ez az elzárt terület sztori is sántít. Mert ha el volt zárva az a rész, akkor mégis mit kerestek ott a "no camping" cédulák? Kinek tették ki őket, ha eleve nem is mehettek oda illetéktelenek? És ha vannak elzárt területek, akkor miért nem ellenőrzik, h nincsenek ott illetéktelenek?
Továbbá h vége van rendezvénynek, amire hivatkoznak - egyrészt eleve kérdéses - de ott van még az is, hogy ilyenkor takarítás, helyreállító munkák folynak és a terület továbbra is szervezők felügyelete alatt van. Ha vége van rendezvények akkor mégis mit keresett ott egy sátrazó?
Szerintem akkor tudnák megúszni a dolgot, ha van egy szakvéleményük arra a területre ahol a baleset történt, ami arról nyilatkozik, hogy a terület alkalmas kempingezésre. Ebben az esetben a szakértőt lehetne elővenni.

"Amúgy ez az elzárt terület sztori is sántít. Mert ha el volt zárva az a rész, akkor mégis mit kerestek ott a "no camping" cédulák? Kinek tették ki őket, ha eleve nem is mehettek oda illetéktelenek?"

Tehát, ha nem raksz oda egy hat méteres szögesdrótot és 10 méterenként egy fegyveres katonát, hogy elzárja a terület előled, akkor oda már be lehet menni. Hiába van kirakva egy "STOP! NO CAMPING!" felirat.

"Továbbá h vége van rendezvénynek, "

Megvan mettől meddig volt a nyitvatartási idő, utána már csak a szervezőknek lett volna keresnivalója a területen. (Illetve árteren még ott sem).

De rendben van, jövőre jelentkezhetsz önkéntesnek, és védheted a drogosok seggét. Idén ismerősöm szerint - aki volt kinn korában Szigeten - már csak önkéntesből 1000-ret kerestek. De gondolom te jobban értesz hozzá.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Én komolyan nem rendelkezem gyógypedagógusi türelemmel - utsó próba:

1) A rendezvény helyszínének előzetes átvizsgálása [több más közt] veszélyes fák szempontjából és a sátrazásra alkalmas helyek kijelölése a szervező felelőssége-e szerinted?
2) Annak a betartatása, h a sátrazás csak az arra kijelölt helyen történjen a rendező felelőssége-e szerinted?

nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes.

elegge jol korulirtad, hogy egy deformalt agyu hulye vagy :-))

--
"Egy fekete farmer szvsz [...] sokkal kenyelmesebb nagy melegben." (hrgy84)

Dehogy van.
A munka törvénykönyve szabályozza a munkáltató kártérítési felelősségét a XIII. fejezetben.
És egyből kiköti:
"166. § (1) A munkáltató köteles megtéríteni a munkavállalónak a munkaviszonnyal összefüggésben okozott kárt.
(2) Mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy
a) a kárt az ellenőrzési körén kívül eső olyan körülmény okozta, amellyel nem kellett számolnia és nem volt elvárható, hogy a károkozó körülmény bekövetkezését elkerülje vagy a kárt elhárítsa, vagy
b) a kárt kizárólag a károsult elháríthatatlan magatartása okozta."

Ha téged elüt az autó, és ez az autó a munkáltatód ellenőrzési körén kívül esik, akkor mentesül a felelősség alól a munkáltató.

Légyszíves ne légy hülye, baromira életszerűtlen, amit leírtál.

Régebben így volt, sőt ilyen esetekben külön bizonyítani kellett, h a lakhely és munkahely között a legrövidebb úton közlekedett a munkavállaló. Mert ha közben beugrott a nagyihoz és akkor történt a baleset, akkor a munkáltató mentesült. Aktuális szabályozást nem tudom, sokat változott, de az általad idézettek nem feltétlenül mondanak ennek ellent.
Igazából mindegy is, a lényeg, h a jogban létezhet ilyen felelősség is. Vagyis egy rendezvényt úgy kell megszervezni, h a megközelítése ne legyen balesetveszélyes.

Nem is kellet sokat keresgélni:

"Üzeminek minősül az a baleset is, amelyet a munkavállaló munkába vagy onnan lakására (szállására) menet közben szenved el. Ezt nevezi a törvény úti balesetnek. Ilyen esetben szükséges vizsgálni, hogy a baleset a munkahely és a lakás közötti legrövidebb úton történt-e, illetve a munkavállaló közvetlenül a munkája befejezése után indult-e haza, továbbá hogy hazaútját magánügyek intézése céljából (pl. bevásárlás, gyermek óvodából történő hazavitele) nem szakította-e meg, akár oly módon is, hogy a legrövidebb útról letért."

"A munkaviszonnyal összefüggő baleset miatt elszenvedett munkavállalói károkért – üzemi vagy munkabalesettől függetlenül - a munkáltató kárfelelőssége természetesen fennáll."

http://munkajog.hu/rovatok/munkahely/mi-minosul-uzemi-balesetnek

Hjajj, te. Ez a társadalombiztosítás szempontjából fontos. Annyit jelent, hogy ha te munkába mész vagy onnan jössz, és balesetet szenvedsz, akkor a társadalombiztosítás szerint baleseti ellátásra vagy jogosult.
A munkáltatót akkor terheli csak felelősség, ha ez az úti baleset a munkáltató vagy általa bérelt járművel történik.

"z egészségbiztosítás baleseti ellátása üzemi baleset, vagy foglalkozási megbetegedés esetén vehető igénybe. Ahhoz, hogy az egészségbiztosítás baleseti ellátását igénybe lehessen venni, a balesetet, vagy a foglalkozási megbetegedést – társadalombiztosítási szempontból – üzemi balesetnek kell minősíteni."
http://www.oep.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_magyarorszagon/penzbel…

Ennek semmi köze a munkáltató felelősségéhez, meg kártérítéshez. A társadalombiztosítás miatt fontos ez.

Ne légy hülye, légyszíves.

Értetlen vagy.
"Gyakran előfordulhat, hogy a munkavállalót munkába/ból történő utazása alkalmával éri baleset. Az ebből eredő károkért csak akkor felel a munkáltató, ha a szállítás a munkáltató által üzemeltetett (ill. saját) járművel való közlekedés során következik be. Egyéb esetben a baleset, a társadalombiztosítási jogszabályok szerinti úti üzemi balesetnek minősül."
http://www.baleseti-karterites.com/munkahelyi-baleset/#close

A hivatkozott oldalon összevissza halandzsáznak önmaguknak is ellentmondva. Nem lehet érteni, h miért hivatkoznak a régi Mt-re, nem teszik világossá h miben különbözik az új stb.

Mindegy is, én jeleztem, h nem vagyok tisztában az aktuális szabályozással. Ez az egész mellékszál csak arra jó, h mutassa létezik a jogban ilyen felelősség is. És ebből szempontból tök mindegy h most akkor a céges autóról van szó, nem a sajátról, ugyanúgy borzolja az ember jogérzékét h a munkáltatónak kell vállalnia felelősséget. Persze mint munkavállalónak ez egy nagy vívmány és összességében örülni lehet neki.

LOL: az gondolom, nem zavar teged, hogy egy sziget belepo vs. munkaviszonynak nem sok kozuk van egymashoz. Hiszen te "nem targyszeruen nezed a dolgot, hanem a vadlo szerepebol". Btw. tudtad, hogy a vadlonak van egy masik neve is? Satan. Neki is pont ilyen "nem targyszeru nezese" van, hanem vadlo szerepe...

--
"Egy fekete farmer szvsz [...] sokkal kenyelmesebb nagy melegben." (hrgy84)

Kezdődik. ÁÁÁÁ!
De legalább eláznak rögtön az első napon! Aztán fetrenghetnek a sárban. Hehe

tudom, neked papirod van arrol, hogy gyengeelmeju vagy, de muszaj ezt lepten-nyomon hangoztatnod?

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Apró észrevétel, de a legtöbb fesztivált valahogy mégsem pont egy nagyváros közepén szokták megrendezni. (Bár tény, hogy a Sziget ahhoz már túl nagy méretű, hogy ki lehessen rakni egy város mellé/a pusztába.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Bár tény, hogy a Sziget ahhoz már túl nagy méretű, hogy ki lehessen rakni egy város mellé/a pusztába."
A B.M. is eleg nagy, megis ki tud telepulni egy gyakorlatilag lakatlan teruletre. Fuggetlenul attol, hogy nem pusztarol, hanem sivatagrol van szo.

Mondjuk engem kevesbe zavar, hallatszik ugyan, de ha becsukom az ablakot, akkor mar nem. (XIII. kerulet Duna feloli resze, de eleg jo a szigeteles)

--
"Ne kúrd el mégegyszer a karakterkészletet, mert akkor ez a file is conflictolni fog a merge serveren és ez azért eléggé bosszantó!"

Érdekes, most kuss van. De délután úgy bömbölt, h azon gondolkoztam, h átmegyek szomszédhoz megkérni, h halkítsa már le az audioját. Aztán rájöttem, h nem tőle jön.

Érdekes: kb 25 perce kénye vonyítani Pinknek, de semmit nem hallani belőle. Gyanús, roppant gyanús.

Milyen kár, hogy TE nem voltál ott azon a "szigeten" és nem lőtt le.
Kár..

Dehát ez is csak egy vélemény.