Win8 boot menü

üdv!

Adva van egy win8 ami kizárta a felhasználót.
(Röviden skype telepítés során rákérdezett, hogy vonja e össze a fiókokat, arra lett egy yes nyomva, majd reboot után kérte a jelszót és már semmivel nem engedte be.
Ezt addig játszotta míg letiltott, a microsoft reset se segített, mert kért olyan infókat ami nincs is
/mail és mappa nevek, de mivel nem onnan levelezett és csak a meglévő mappákat használta aztmondták, hogy kevés az infó/)
Szóval eljutott az ügyfél addig, hogy már megutálta az egész wines mókázást.
Kért, hogy rakjak neki linuxot. Viszont mivel nem tudok bejelentkezni nem tudok eljutni a spec beállításokhoz, hogy engedélyezzem az usb boot-ot.
Ilyenkor mi a megoldás?

pch

Hozzászólások

Azt, hogy USB-ről bootoljon a BIOS-ban kell engedélyezni. Lehet, hogy ki kell hozzá kapcsolnod a secure-boot-ot is.
Szóval szerintem csak a BIOS jelszóra van szükséged, főleg ha adatot sem kell mentened.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ha a bios is le van jelszavazva akkor
lehet hogy meg vagy lőve.
Ezeket próbálnám:
Cmos clear jumperrel, ha ez sem üti ki akkor ki kell venni az elemet, ha ez sem jön be akkor akkor még mindig megpróbálhatod dvdről bootol e. Néznék egy live linuxot ntfs támogatással, s onnan
Usb rackre, pendrivera lementeném az adatait. Formázni sem muszáj feltétlenül, törlöd a Windows "documents and settungs" Users "program files" programdata könyvtárakat, ezután a Windows telepítővel formázás nélkül is felhúzhatsz egy tiszta rendszert, így a windows rebdszerkönyvtárain kívül tárolt adatai megmaradnak, a többit meg úgyis lemented, így lehet hogy már egy pendrive elég a mentéshez. Bios jelszó kiütéséhez a hozzáértők majd mondanak valami biztos tippet. Új microsoft fiókot kell csinálni a telepítéskor, vagy helyi fiókkal telepíteni. Vagy meg lehet próbálni a kubuntut, a gnome win után elég szokatlan lesz neki, így valami kde-s rendszerrel próbálkoznék.

Szia,
Indításkor ESC , Delete F2, vagy F8, kb. a gép bekapcsolásától indított rituális spammeléssel nem használ?
(Csak, mert az UEFI-s bootnak is van egy szép POST fázisa, ebben nem különbözik a klasszikus BIOS-os világtól. Ehhez még OS sem kellene neked, hogy legyen rá lehetőséged :) )
Illetve, ha nincs Bitlocker/RandomTitkosítás a winyón, akkor lehet már valami tool is erre.)
Az összevonás, amit kérdezhetett, gondolom a Microsoft fiók és a Local account összepárosítása lenne. A Microsoft fiók az MS szolgáltatásokhoz használt fiók lenne, jelen esetben legalábbis a skype-hoz használt account . Annak a jelszavával kellene megpróbálni belépni, vagy a http://windows.microsoft.com/en-us/windows/what-do-forget-windows-passw… alapján váltani a jelszót - ha engedi egyáltalán a kísérletezést.
Üdv,
LuiseX

Szia,
Ami gépek a kezembe kerültek (függetlenül attól, hogy laptop, vagy asztali), mindegyik kezelte ezek valamelyikét - vagy UEFI-be lépéshez, vagy Boot-Up menü eléréséhez. A probléma max. az volt, hogy a teljes POST folyamat pár másodperc maximum már (teljes teszttel), kivéve ha késlelteted.
És, sokszor azelőtt átlépi, hogy felvillana a képernyő. Ezért kell kísérletezni egyből az indítás után, és tappelni a gombokat :)
Üdv,
LuiseX

1) Windows 8 login screen.
2) Shift key + restart
3) Troubleshoot
4) Enter UEFI Firmware settings.
5) Restart.
Ultra fast boot-t kiveszed.

THX!

Azért előtte tettem egy kísérletet.
Recoveryből visszaállítottam a wint.
Majd megcsináltam a skype fiókot.
A skype szólt, hogy nem tud csatlakozni. Gondoltam nyomok egy frissítést, mert még a régi volt ami teljes metroba nyílt.
A frissítés 1,5órán keresztül is még 0% volt.
Kérdezte az emberke, hogy én mit használok, hogy nekem is eddig csinálja?
Mondom, nem, én azt használom amivel az elején lementetük az adatokat.
És így került rá linux (xubuntu), mert aztmondta, hogy már szeretné használni is amit megvett.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Egy más de a téma címéhez passzoló kérdésem lenne.
2db ssd van a gépemben, a nagyobbik 120 as az elsődleges ezen van a win8, ez indul alapból, vettem még egy 64 gigásat, ezen most linux van. Most a bios bootmenüjéből indítom a linuxot. Azt szeretném hogy a win8 bootmenüjéből tudjam indítani a linuxot. Állítólag képes erre. Idegen bootmanagert a windowsos lemezre nem akarok rakni, ha újra kell telepíteni a wint akkor úgyis felülcsapja, ehelyett inkább a win8 "bootmanagerét" használnám a linux indítására. A linuxos ssd-n grub és archlinux van, ezt most a bios (f8) gyors bootmenüjéből tudom indítani.