iptables upgrade kerdes

 ( KrumpLee | 2004. november 2., kedd - 12:28 )

iptables upgrade kerdes

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

[quote:6c5507fe77="KrumpLee"]Tehat szerintem csak azokrol az esetekrol erdemes beszelni, amikor az iptables csomagot kell frissiteni valamilyen hiba miatt. Ilyenkor ujra kell tolteni a szabalyokat, vagy sem?[/quote:6c5507fe77]
Szerintem nem, mert a szabályok a kernelben vannak (nem?), ezért azok valszeg ott is maradnak.

Sziasztok!

A kerdesem az lenne, hogy a mostani iptables hiba miatt frissitettem a rendszert jol (woody). Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor ujra le kell futtatnom a firewall scriptemet, tehat a szabalyokat ki kell torolnom, es ujra betoltenem, vagy automatikusan ervenybe lepett a frissites, ahogy lefutott az apt-get upgrade parancsom?

Nekem mindket valasz logikusnak tunik, ugyhogy tanacstalan vagyok.

A DSA szerint az volt a probléma, hogy az iptables nem mindig töltötte be a megfelelő modulokat. Ha működnek a szabályaid, akkor szerintem semmi szükség a script újrafuttatására.

[quote:b14b865bef="andrash"]A DSA szerint az volt a probléma, hogy az iptables nem mindig töltötte be a megfelelő modulokat. Ha működnek a szabályaid, akkor szerintem semmi szükség a script újrafuttatására.[/quote:b14b865bef]

OK. Koszi. Akkor nekem most nem kell, nekem fel sem tunt a hiba, minden jo volt eddig is.

Es mi a teendo altalanossagban? Ugyertem, ha valamilyen hiba van az iptablesben, akkor ujra kell tolteni a szabalyokat, vagy nem?

Ha kernel szintu hiba van az iptablesben, akkor a helyzet egyertelmu. Tehat szerintem csak azokrol az esetekrol erdemes beszelni, amikor az iptables csomagot kell frissiteni valamilyen hiba miatt. Ilyenkor ujra kell tolteni a szabalyokat, vagy sem?