HTC ONE X aksicsere után haldoklik, vajon szerviz keze is lehet a dologban?

kb 2 hete megváltam szeretett HTC ONE X telefonomtól. 3 évig szolgált, de már nem volt tökéletes a sebesség, ill az aksija is eléggé gyenge volt.
Gondolkodtam rajta, hogy veszek speedsho-ból és én kicserélem. Nem könnyű feladat, aki rákeres jutubon, az láthatja, nem épp emberbarát hozzáállás a gyártótól.

Most Asus Padfone S-em van, nem rossz cucc, nah de ez másik téma lesz.

Nem került a kütyü messzire tőlem. Húgomnak adtam el. Annyi volt csak a bökkenő, hogy szar volt az aksija. Mondtam, vigye el a speedshopba, mindenki lebeszélt arról, hogy én cseréljem ki.

Elsőnek írtam nekik emailt, hogy mi mennyi. 1 nap múlva felhívtam őket, mert nem válaszoltak, ott a gyerek kommunikálgatott ide-oda a szervizesekkel, hogy mi mennyi. Aszondta 4500 Ft. Mondom, tehát akkor az aksival kb 8ezer? (mert annyi lett volna az aksi) Nyugtázva.

Nem olcsó, de ha 1-2 évig még elszolgálja tesómat, akkor megéri. Persze az emberel is beszéltem, hogy a HTC One X+ aksit tegyék bele, mert jó hozzá és erősebb pár száz mA-el.
(kiderült amúgy, hogy fater is beszélt vele telefonon, akkor neki azt mondta, hogy nem kompatibilis az X+-os aksi a telefonnal)

Tesóm faterral elvitte a telefont. Állítólag aki kint volt a "pultnál" srác, annak fingja nem volt semmiről, semmit nem tudott, de a végén csak sikerült intézkedni és kicserélték az aksit (nem a pultnál lévő, hanem valaki bent).
A kérdésre, hogy akkor melyik aksit tették bele, a gyerek elbizonytalanodott, mert nem tudta, a gépből nézte ki, hogy szerinte a simát. ügyes...

Tesómat amikor hívtam, mondta, hogy olcsóbb volt, mert csak 4ezervalamennyibe került és a számlán is annyi van. Nem rossz, hogy ennyire nem tudja a jobb kéz, hogy mit művel a bal és fordítva. Mindenesetre a telefon jó volt, és nem merült annyira, így örültünk.

Rá pár napra kaptam amúgy egy válaszemailt a szerviztől az érdeklődésemre amiben írták, hogy 8ezer körül van az aksi meg a javítás. Nem tudom, hogy ez most mi, ennyire bénáznak odabent, vagy valami más okból volt olcsóbb, de félek, hogy talán erre is van magyarázat. (jah, és ott se ellenkezett velem senki, hogy az X+-os nem jó bele)

Ma írt hugi, hogy lefagyott a telefon és nem tudja bekapcsolni. Kb 10-15 perc eltelte után sikerült. Rá 1-2 órára ugyanez. Lefagyott, kikapcsolt és 10 percig hulla, közben ha a töltőre dugja, a led nem világít.

3 éven át talán egyszer fagyott le egy kicsit komolyabban. Nem vagyok 100%-ig biztos a dolgomban, de félek, hogy valamit elronthattak a cserénél. Kikapcsol, újraindul, nem reagál, nem tölt, eléggé hardver meg az aksi felé mutat nem?

A fent leírt bénázás után nem bízom bennük, hogy jól dolgoznak.

Az zavar a legjobban, hogy ha a szervizben lesöprik a felelősséget, akkor nem tudok mihez kezdeni. 35e Ft-ért adtam volna el, rohangáljak utána ide-oda, annyit tuti nem érne...

Nagyon bánom, hogy nem én csináltam meg. Az az aksi került volna bele amit én akarok, és ha elcseszem, akkor tudom, hogy én csesztem el és nincs ez a szenvedés, max csak az önmarcangolás. Tleg csak 35-40k körüli összeget ér a piac miatt, de nagyon jó kis telefon volt, dühös vagyok, ha most meghal.

Hozzászólások

Én sok mindent vásároltam már ott, eddig nem volt gondom, de fantázia helyett esetleg nem kéne visszamenni és elmondani hogy mi a gond? aztán majd lehet foglalkozni azzal ha gond van, de előre ne dönts el semmit. A leirtakból viszont az jött át, hogy a tesód és apukád sem állt a helyzet magaslatán. Illetve nem vártátok meg a válasz emailt (mellesleg ha felhivod őket gyorsabban kapsz választ)

üdv

Ez nem vásárlás volt, hanem aksicsere.
Az emailre majdnem 1 hét után voltak képesek válaszolni, sima árajánlatkérés volt. Addigra már rég megtörtént a csere mert telefonon el tudtam érni őket ugyebár.

A héten vissza fogjuk vinni, de nem nagyon bízom a sikerben. Apáméknak nem volt sok dolga, csak egy X+-os aksi beszerelését kérni, ezen annyira sokat nem lehet elrontani szerintem. Az elbeszélésük alapján a boltban lévők voltak távol a helyzet magaslatától.

Közben találtam homár blogon is szervizes sztorit, szal a nem vagyok túl bizakodó.

Ha pest kozeli vagy akkor van par alkatreszem hozza ha kell!
Alaplap, kulso haz, akku, kijelzo halott sajna.
Cseret megcsinalom ha kell, vagy megnezem mi a baja.

Hanzo

--
http://szolarenergia.hu - A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem....

iphoneok szar akksival szoktak fagyogatni szinten, leesik a fesz, visszaveszi energiatakarekosra aztan helyreall aztan megint visszaesik, es ezt a log alapjan egy mp alatt vagy 5X , csere uj akksira megoldja, ez elegge ritka leginkabb vizkaros telefonoknal jellemzo, akkucsere utan rendben vannak

Hugi visszavitte, holnapra megnézik, ha az aksi szar, akkor cserélik, ellenkező esetben mossák kezeiket...

Megnézték. Az aksi állítólag jó. A gyerek azt mondta tesómnak, hogy szerinte a processzor adta fel.
persze.... majd pont a proci..

Visszahozza azt megnézzük majd, marhára kíváncsi vagyok most már, hogy mit műveltek vele.

szétszedtem a telót. ha tudom hogy ennyire egyszerű akkor tuti nem vitetem el hozzájuk.

Az aksit nagy nehezen megmértem eléggé kicsik az érintkezői.
3.7V-os aksi. Én kb 3-at tudtam mérni vele. Nem tudom normális e ha nincs rajta fogyasztó akkor ennyinek kell e lennie.

3.5Vot illene tudnia produkalni
probalj meg 4.5Vos zseblampaizzot rakotni, nem is vakitoan de azert illene vilagitania

Holnap beviszem melóhelyre, kolléga zseni az elektromosságban. (áramkört készít, mikrokontrollert programoz, stb), megmondja kuka e az aksi.

Én is úgy tudom, hogy fogyasztó nélkül is tudnia kéne ennél többet. Valahol azt olvastam, hogy 3V-nál már halott. Még az se lehet magyarázat, hogy annyit állt a teló, hogy lemerült, hisz tegnap előtt este halt meg.

ez is 2.9-3 volt. 3 fölé nem ment.
Holnap kollégával megnézzük, azt ha ő is úgy gondolja, akkor rendelek ebay-ról egyet, mert ebben az országban mindenki át akarja k.ni az ember fejét.

Fater arra gondolt még, hogy megnézték bent a szervizben, h nem jó a teló, és beletettek egy rossz aksit olyan alapon, hogy ennek úgyis mind1, így kivehették a jót, bár szerintem ennyire csak nem kicsinyesek egy 3e Ft-os aksinál csak nem tesznek ilyet.

Amúgy jól mértem? A piros csatlakozó-t és a feketét mértem össze. Mindkettőből volt 2-2, külön külön mértem őket, (tehát párosítva)
Ha jól rémlik, a piros a fesz a fekete a föld. Van még rajta egy zöld, de gondolom az valami plusz, elektornika vagy fene tudja.

(közben lemerült a billentyűzetem is, ez egy ilyen nap :) )

kollégának behoztam ,rádugtuk töltőre, így mértünk rá ügyesen, és tölti. Sőt mivel a pc-re dugta az még hisztizik is, hogy nem sikerült csatlakoztatni az usb eszközt, tehát látja, hogy ott van, csak nem tökéletes.

Most hagyjuk egy ideig tölteni és megnézzük, hogy mit reagál.

Amúgy az aksin látszik, hogy nem új, meg van az aksi karcolva és a ragacs is látszik rajta.

Hosszú ideig lemerülve álló Li-Ion (vagyis LiCoO2) akkut kis árammal sem érdemes tölteni, mert maradandó károsodást szenved, és utána töltés alatt a pukkanáson kívül még meggyulladni is hajlamos.
Ez a "mentés" csak akkor okés, ha a cellát a pont ilyen teljes kisüléstől védő elektronika kapcsolta le. Na azt be lehet "lökni" külső táppal.

Rámértünk most az aksira. 0, azaz nulla Volt van benne. Szakadás van a piros és fekete vezetékek között. Egyszerűen most már totálisan halott.

Próbáltuk, hogy labortáppal adtunk neki 3.7-et és max másfél Ampert a bedugott aksin keresztül. Volt amikor anélkül, hogy a bekapcs gombra nyomtunk volna, felvett 1Ampert. De a telefont nem tudtuk bekapcsolni. Lehet, hogy az akksival kommunikál a telefon és mivel érzi, hogy kuka, nem indul be.

Veszek egy új aksit ebayen, talán a jenkik nem csesznek át. Aztán ha azzal beindul, akkor visszaadom a speed-nek, azt lehet kiposztolom a sztorit homárra is, had okuljon más.

Az biztos, hogy az aksi használt és kuka, tehát mindenképp átcsesztek.

2x voltunk náluk. Nem bízom bennük. Adtak egy szar használtat, utána valszeg szét se szedték a telefont vagy kamuztak. És elkezdi, hogy szerinte a proci halt meg.
Van még esély rá, hogy ez a telefon működni fog. Nem fogom elcseszni azzal, hogy a kezükbe adom.

Megvárom az új aksit és ha azzal megy, akkor lehet reklamálni. Ha azzal se megy, akkor meg vagyok lőve, bár akkor is lehet, hogy ők rontották el, de nem tudom bizonyítani. Ha be tudom indítani a telefont és megy a új aksival, akkor kezemben a bizonyíték.

Azért ilyen tünetek alapján én a helyedben már elgondolkodnék, hogy lehet mégis a telefon rossz.
0 V-ot valószínűleg azért mértetek az akkun, mert a túlzott kisülés miatt lekapcsolt a cellával egybeépített védő elektronika.
A telefonnak ugyanis ilyen mértékben nem is szabadna lemerítenie az akkumulátort, pláne nem 1A-t felvennie kikapcsolt állapotban.
Feltöltés közben/után véletlenül nem meleg az a telefon?

Szerk.: jó, nem olvastam rendesen. Az az 1A valószínűleg az akkuba ment.

Lehet, hogy a telefon is rossz, de az aku is rossz, ez 100%.

Nem valószínű, hogy az akkuba ment az 1A, mert akkor az akkuban 0V volt és szakadást mértünk.

Vagy valóban rossz a telefon, vagy esetleg van még egy magyarázat:
A gyártó nem készítette fel arra a telefont, hogy a fesz meg a föld csatlakozón keresztül adunk neki kívülről áramot, miközben nincs benne aksi.

Ugyanis ha az akkuban valóban szakadás volt, akkor a telefon se érzékelhette azt. Valszeg van benne elektronika, tehát az aksiban. És ha a telefon nem kap onnan semmi választ, akkor lehet, hogy levédi magát azzal,hogy nem indul be rendesen. De mivel erre nem számít, hogy én adom neki az áramot is közben, ezért az 1A. Zavaros, de azért zavaros, mert nem ismerjük a telefon működését, ezért tippelünk csak.

A tuti akkor lesz meg, amikor megjön az új aksi és belepróbálom.

A telefon és az aksi se melegedett.
Most poénból kitettük az ablakba és 31 fokosra melegítettük, hátha a meleg miatt dobja el magát, de úgy néz ki, hogy nem.

Még arra gondoltunk, hogy ha rossz a telefon és az lemeríti, de feltöltöttük 3.4-ig legalább,ez nem passzol... És tleg nem egy új aksi.

Most rámértem az aksira újra. 2.87V Tehát ezért csinálta a telefon, hogy lefagyott, kikapcsolt és 10 percig nem lehetett bekapcsolni.

Válaszoltak is.

Az ügyvezető utánajárt aminek tudott és válaszolt.

Egyrészt elnézést kért az ügyfélszolgálatis kollégákért akik félrebeszéltek.

Utána írt a szervizről is, próbált középúton maradni,hogy igazat tudjon nekem adni, de azért magát is meg tudja védeni.

Azt mondta, hogy a szervizes mindig az X+-os aksit javasolja és most tök véletlenül egy sima gyárit tett bele. (persze)
Az árnyékoló fólia hiányára azt reagálta, hogy ezek az új aksik fólia nélkül érkeznek és nem lehet áttenni a régit rá. (a jutub videók alapján ez se igaz, de ezt a részt is be tudom nyelni, lehet nem szokás a szervizben tleg)

Utána azt írta mág, hogy a ragacs nyomok azért vannak rajta meg a sérülés ,mert csak spatulával tudja kiszedni belőle az aksit és ez az oka.
Nah erre reagáltam most, azaz megkérdeztem, hogy ha nem érkezik fóliával, akkor hogyan került rá a sok ragacsnyom és a sérülés a hátlappal érintkező felületére? Ugyanis ha nem volt rajta fólia, akkor nem is lehet itt semmi ragacs, max a túloldalán egy téglalap formányi.
http://kepfeltoltes.hu/150508/P_20150508_124109_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Állítólag kipróbálta a telót a saját jól működő aksijával és a telefon csak felvillant, de nem kapcsolt be, ezért úgy gondolta, hogy alaplapi hiba. Azt nem tudni, hogy ebből a kinti eladó vagy kicsoda hogyan hozta ki, hogy processzor.

Mindenesetre visszafizetik az aksi árát. Ez a lényeg elsősorban. Azt még kiderül, hogy a telefonnak van e valami baja, ha igen, akkor az már soha nem fog kiderülni, hogy mitől lett, ki okozta.

Szep tortenet...
Nalam is van egy elfekvo htc one x+, amit szinten csaladon beluli hasznalat miatt lehet, h akksi csereltetnek.
En ismerem a sajat kepessegeim, biztos, hogy nem fogok neki allni magam kicserleni... :D

Tudtok valami megbizhato szakembert, ceget ajanlani aki(k)hez erdemes lehet elvinnem?

Udv
lipiqe

Nem olyan nehéz pedig, én nagyon bántam, hogy nem én csináltam. Ha elbaxod, akkor legalább te baxod el. A fontos, hogy csak egyszer szedd szét. Minden szétszedés rontja az eszköz esélyeit.

Sajnos semmiképp se kockázatmentes, akár te akár cég csinálja.
Elég jó jutub videók vannak fent a neten róla.

Amúgy azóta volt agy Asus-om, amit másfél év utána eladtam és végül egy Galaxy S5-nél kötöttem ki. Nos, ott aksicsere gondom tuti nem lesz :)