[SOLVED] CUPS 1.4.5 PDF nyomtatas dot-matrix printeren

Fórumok

Sziasztok,

Van egy nyomtato(Epson DLQ-3500C) egy EIPE5 kartyaval, CUPS 1.4.5 alatt. Lehetseges valahogy PDF-et nyomtatni? Windows alol a driverrel gond nelkul, ellenben Solaris-on vagy Linux-on.
Persze ez a nyomtato tipus nem postscrip kepes, cserebe tud IPP-t amit ha felveszek CUPS ala es rakuldok egy munkat csonta fagy a printer.
Probaltam windowson megosztani mint LPD nyomtato majd felvenni CUPS-on, de ugy is szemetet nyomtat.

A megoldas:
gs -c "<</Install { 18 20 translate .80 .80 scale } bind >> setpagedevice" save pop -f inputfile.pdf
a tobbi parameter irrelevans most, igy csak a megoldast szurtam be. A translate a H/V geometriai kozeppontol szamolja, a scale %-ban az eredetileg beallitott oldalhoz kepest(A$, A3, letter etc.)

Hozzászólások

Az IPP es a PostScript kisse masra valo, de ettol tekintsunk el. Nezz korul pl. itt.

A ghostscripttel kellene átalakítani pdf-ből epson szekvenciásra, és azt kiküldeni.
A man ghostscript ad is pár epsonos tippet.
Ettől nem biztos, hogy az adott típus is menni fog, ui. egy régeppi lapon azt olvastam, hogy a DLQ3xxx+ részben támogatott, míg a jelenlegi állapot szerint egyáltalán nem található: http://www.openprinting.org/printers

oke, Szoval meg mindig szenvedes van vele.
Ahol most tartok: gs -q -dNOPAUSE -dBATCH -dSAFER -sDEVICE=ibmpro -r180 -sOutputFile={outfile} {infile} es ez van atiranyitva a nyomtatora.

Az ibmpro driver normalis felbontast ad viszont ,de a szoveg pozicio meg mindig rossz.
Ez alapjan: http://www.bobdbob.com/~deneb/doc/ghostscript_margins.html, probaltam csinalni egy margins.ps-t ami hihetetlen modom, sehogy nem befojasolta a kimenet poziciojat.
A hivatlaos doc(http://ghostscript.com/doc/current/Psfiles.htm) is ugyan ezt a modszert javasolja. A nyomtaton a kezzel beallitott lehetosegeket kimeritetttuk, a szoveg meg minding .3cm-el lejjebb van mint kene, de mar nincs tovabbi elehtoseg a nyomtaton feljebb allitani.

UPDATE:
windowson ugy tunik ESC/P2 drivert hasznal.
http://www.ghostscript.com/doc/cups/libs/filter/raster-driver.shtml
Szoval kiproblatma a kovetkezoket:

foomatic:Generic-ESC_P_Dot_Matrix_Printer-epson.ppd
Mukodik, egyetlen hibaja, hogy alacsony a felbontas, de nagyon.
foomatic:Generic-ESC_P_Dot_Matrix_Printer-eps9high.ppd
Mukodik, a felbontas is magasabb, de meg mindig, alacsonyabb mint windowson es a nyomtatasi sebesseg is nagyon lassu. Esetleg valakinek mas tapasztalata az ESC/P vagy ESC/P2 nyomtatokkal?