Szakmai maszturbalas

(A topikot ez ihlette)

A szakmai maszturbalas nem informatikusok sajatossaga. Minden szakma kepviseloinek szokasa. A szakmai maszturbalas korulvesz minket. Jo esetben csak otthon, de sokszor nagyobb cegek nagyobb donteseinek formajaban is. A jo vezetonek az volna a dolga, hogy ezt ne hagyja, vagy csak mersekelten hagyja (kutatasi-fejlesztesi teruleten, jobb ha hagyjak sokszor pl.). Ez sokszor meg is tortenik. De van, amikor meg kene hogy tortenjen ez a nemhagyas, es nem tortenik. Nos hat, errol fog szolni ez a poszt.

Informatikusok eseten a fentebb linkelt topikbol latszik is, mi a szakmai maszturbalas. Ahogy az is annak szamitana, ha programozokent minden hetfon meloban ujraraknam az OS X-et, csak mert szeretem nezni az installkepernyojet, holott nyilvan nem ezert fizetnek, de ettol meg jo esellyel megtartananak. Megeshetne, leven ez nem csak a munkank sokszor, hanem a hobbink is (csak a hobbink kicsit mas reszterulet esetleg).

Masik erdekessege a szakmai maszturbalasnak, hogy minel magasabb pozicioban van az ember, annal inkabb elnezik neki. Ez valahol majdhogynem egy kedves ismerosom nagy mondasat igazolja: "minel nagyobb a fizetesed, annal kevesebbet dolgozol". Furcsa ugyanis pl. egy gyari segedmunkastol olyasmiket elkepzelni, mint amiket alabb olvashatunk tobb kulonbozo sokszor elitebb szakma keviseloitol. Nezzuk tehat: hogy is nez ki bizonyos szakmak eseten a szakmai maszturbalas:

Filmrendezo szakmai maszturbalasa:
Egy jelenet, ahol 3 percig csak a hatter szamit, nem halad a cselekmeny, nem szolnak egymashoz a szereplok, csak szep a hatter van es kesz. Kulon hatasos, ha mar nagyon vartad kozben a cselekmenyt, es vegig koncentralnod kell emiatt.

Statisztikus szakmai maszturbalasa:
Hosszu, 40 percig kitoltendo kerdoiv minden vasalronak, akik atlagosan 2 percet toltottek a vasarlassal. A lenyeg hogy mindenrol legyen eleg adat, az a teny mar nem zavarja oket, hogy sokan 5 perc utan feladjak es tobb a munkavallalok altal torral kitolott felszopkodas/keresztbeteves, mint a valos vasarlo az adatbazisban emiatt.

Menedzsment szakmai masztrubalasa:
Nezd csak meg a kerdoivet a "statisztikus szakmai maszturbalasa pontban"! Nos, a menedzser szakmai masztrubalasa erre jutalekrendszert epiteni.

HR-es szakmai maszturbalasa:
18 fordulos allasinterju, honapig elhuzodo interjuprocessz, gondolom nem kell magyarazni, miert riasztja el ez a legjobb potancialis munkavallalokat.

Marketinges szakmai maszturbalasa:
Az a 4 perces reklam a kedvenc Youtube videod elott amit skippelsz 5 masodperc utan, vagy nem is latsz es alig hallasz, mert csak "ugy hagytad a geped".

Magyar tanar szakmai maszturbalasa:
"Pontos j, elipszilonos ly" dolgozatot iratni. Batthyány nevenek helyes leirasa zsinorban egymas utan 4 tollbamondasban.

Ujsagiro szakmai maszturbalasa:
Mint pl. ez a poszt amit epp irok, kiveve, hogy nem vagyok ujsagiro.

Komedias szakmai masztrubalasa:
Kb. mint az ujsagiroe, csak hozzateve olyan poenokat, mint pl. "komuves szakmai maszturbalasa az, amikor kiveri az ablakot".

A UX-es szakmai maszturbalasanak inkabb csak a kovetkezmenyeire lehet jo peldat hozni:
"Uuu, most hogy mondod, ezt a gombot tenyleg nem kellett volna elrejteni a userek elol"

Munkavedelmes szakmai maszturbalasa:
"Az ugy nem jo, megrazhat az aram" (mindezt egy irodaban amit fizikusok rendeztek be maguknak)

Satobbi, satobbi... a lenyeg, hogy az en szakmam megertesere mindenki vegtelen sok idot szenteljen, ez a default, nem? ;)

Nektek milyen tapasztalataitok vannak masok szakmai maszturbalasarol? Biztos lattatok mar olyat munkaban, amit a "hobbista" igazan meghagyhatott volna otthoni szokasnak.

Hozzászólások

Szinte az összes kortárs művészet a saját szakmai maszturbálásától fulladozik. Ezek közül nekem a zenére ("komolyzenére") van rálátásom, zeneszerzőként. Öt fős közönség előtt, végzett klasszikus zenészek kínkeservvel erőszakolják meg a hangszereiket, a szerző izgul, a többi (az az öt) a végét várja (imádkozik érte / alszik, hogy teljen az idő). A "kompozíció" nem csak laikusok számára tűnik kaotikus zajnak, sokszor maga a komponista sem tudja követni, észre sem veszi, ha más történik, mint amit leírt (jobb esetben valami agyas matematikai probléma alapján, rosszabb esetben dobókocka segítségével). Ja, és ebben egy deka túlzás sincs. Viszont szerencsére egyre több a kivétel, és igyekszem magam is az lenni. :)

Jaj, ne is mondd, a Márványteremben hallottam ilyet, tökéletes a leírásod! Sem ritmusa, sem dallama nem volt. Mondjuk, ha egy lábon lőtt macska végig megy a zongorán, azt tuti nem tudtam volna megkülönböztetni a művészi alkotástól.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

nem gondolkoztal meg el azon, hogy a szexualis eleted vajon rendben van-e?

--
"el nem birom kepzelni, hogy valakinek keves az 1.7 GB-os kvota" (hrgy84)

Itt a maszturbálás amolyan szójáték, a nem-szexuális jellegű, szakmai "önkielégítésre" utal (v.ö. munkaidőben, munkavégzés helyetti OS reinstall), nem konkrétan zsebhokiról szól a thread.

Értjük, a te világnézeteddel nem egyeztethető össze a matyizás, mert a Bibliában megtiltották, de kérlek, így 2015 környékén próbáljunk már túllépni azon a szinten, hogy maszturbálás = megbocsáthatatlan bűn Isten ellen.

Azert az fura, hogy ennyire erdekel teged a hup tagok szexualis elete. Egyre gyakrabban kerdezel errol, egyre tobb embertol.

Egy adott ember vitaiban legtobbet visszatero elem, - foleg szemelyeskedes eseten - altalaban a szemelyeskedo ember sajat eletebol vett problema.
Peldaul a szamitogepes jatekokat jatszok koreben vita eseten a leggyakrabban elokerulo mondat (foleg azoknal, akik ervelni nem tudnak es szemelyeskedessel probaljak kompenzalni a szellemi nivo alacsony szintjet), amit a masik fejehez vagnak, hogy "nincs eleted".

"Filmrendezo szakmai maszturbalasa:
Egy jelenet, ahol 3 percig csak a hatter szamit, nem halad a cselekmeny, nem szolnak egymashoz a szereplok, csak szep a hatter van es kesz. Kulon hatasos, ha mar nagyon vartad kozben a cselekmenyt, es vegig koncentralnod kell emiatt."

2001 Űrodusszia && félórás LSD halu nem kedveli ezt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A Ürodisszeia nem feltétlen szakmai maszturbálás - bár tényleg úgy tűnhet; összevetve például a das Boot 5 ó 40'-es verziója sem az: a das Boot moziváltozatában csak a feliratokkal jelzik az idő múlását: 79. útinap, 133. útinap, ami nem igazán érteti meg, hogy mitől mentek egymás agyára néha. Az Ürodisszeiában is a Jupiterig tartó út hónapokig tartott.
Viszont a Sátántangó szerintem egyértelműen az.

------------------------

szerintem meg a Sátántangó időkezelése teljesen rendben van, nyilván mást gondolsz az időről, máshogy éled meg a filmidőt, mint az a réteg, amelyikre meg erős hatással van ez a film,

a repetitív zene is sok embernél kiveri a biztosítékot, másokat meg teljesen beszippant...

szerintem a "maszturbáció" inkább ott tetten érthető, amikor a rendező/producer nem tud megszabadulni 1-1 snittől, mert annyira "beleszeretett", meg olyan sokba került a felvétel, hogy "sajnálja" kivágni, meg ... közben meg semmit nem tesz hozzá a filmhez, hanem csak elvesz belőle...

vághatsz belőle "rajongói" verziót :)

minden általam ismert "hivatalos" forrásban 450 percnek van írva (imdb, wiki, korabeli szemlekatalógus), de én akárhányszor láttam moziban (és nem ugyanazt a kópiát) emlékeim szerint mindig rövidebb volt, pedig szünetekkel együtt vetítették a 12 fejezetet; eleinte fel is tűnt, hogy "túl rövid", rövidebb, mint amennyinek papíron ismerjük, és nem hinném, hogy a gépész állította volna át a vetítőt mondjuk 25-re, hogy hamarabb hazamehessen... azzal csak huszonvalahány percet nyerne... a DVD kiadás ennek megfelelően azt hiszem 422,

köszönöm, ezt nem ismertem, és jó...

„Vagy elszegődöm éjjeliőrnek egy csokoládégyárba… esetleg kapusnak egy leánykollégiumba… És megpróbálok mindent elfelejteni, csak egy lavór meleg víz esténként, és nem csinálni semmit, csak nézni, hogy telik a kurva élet…”

Szoftverfejlesztő
Amikor talál egy nem túl szép (de működő) megoldást, refaktorálja, majd rájön, hogy az új megoldás sem elég szép és azt is refaktorálni kell, míg végül már gyakorlatilag a teljes alkalmazás újraírásán gondolkodik.

Mérnöki, tervezői stb, kb. all-in-one :) : Monitorra szemkib@xó erősségű és méretű Power led beépítése, és külön menüpont az OSD-ben ahol kikapcsolható a led, ha esetleg nagyon zavarja a usert.

Ne kattints ide!

Nyilvánvalóan onánia az is, hogy loginolok ide, és (jobbára) idegenek problémáját igyekszem megoldani. Ráadásul nem ritkán egyértelmű jelei látszanak annak, hogy a probléma a kérdés feltevőjét kevésbé érdekli, mint engem - szélsőséges esetben a topicindító az utolsó jelentkezése a témában.