na ez a szomorú...

Valamiről eszembe jutott, hogy utánanézzek egyik kedvenc trollomnak, akiről korábban azt állították, hogy egy nem túl szimpatikus, de hozzá képest még így is elviselhető egyén nickje.
Háááát... lehet, hogy most óriásit csalódtam valakiben. Úgy tűnik, tényleg azonos. :((((

update:
A ma reggel kapott e-mail után már nem látom értelmét, hogy nagyon visszafogjam magam: konkrétan az történt, hogy bizonyos tomsolo nick adatlapján ugyanaz van, mint trinity-én (user/1). Korábban itt a fórumon és/vagy privátban is említették páran, hogy nem csak heccből rakta oda, valóban trey nickje. Aznap, mikor ezt a posztot beküldtem, kicsit utánanéztem tomsolo előéletének és nekem úgy tűnt, hogy valóban lehetséges az azonosság. Viszont ha ez tényleg igaz, az már tényleg a no comment kategória...
Hát ennyi.

ui: azért kíváncsi leszek, kapok-e választ az érintettől arra a kérdésre, hogy valóban ő-e az említett troll. Vannak kétségeim, hogy valaha is válaszol. :D

update2: remélem, nem követek el komoly levéltitok sértést, ha egy részét idézem annak az e-mailnek, ami felébresztett...

- Kérlek kerüld a szándékos konfrontációt.
- Ne keresd a bajt.
- Javíts a stílusodon.
- A főoldali cikkeknél kerüld a szándékos és flamebait offtopikot.

Lássuk...

- Szándékos konfrontáció? Bocs, de ha valaki belém rúg, ugyan ne várja senki, hogy még meg is köszönjem az illetőnek.
- Bajkeresés? Ezt nem igazán értem... az egész hup egy óriás flame lista, nyomokban szakmai tartalommal.

- Stílus. Nem fog menni. Ahhoz olyan környezet is kell. Attól, hogy valaki finoman körbeírja anyám vélt foglalkozását, én meg megmondom az illetőnek egészen konkrétan, hogy mert az övé egy kivénhedt prosti, még nem érzem, hogy lenne érdemi különbség a kettő között.

- Főoldali cikk... na ettől padlót fogtam: az előzmény, hogy megjelent egy cikk egy rejtélyesen megfogalmazott meghívóról, amit asszem, az apple küldött szét. Én meg egy órával korábban olvastam egy ugyanilyet az MNB-ről. Ők is valami ködösen megfogalmazott meghívót küldtek pár helyre azzal, hogy hétfőn sajtótájékoztató, de a közelebbi érdeklődésre ugyanilyen "sajnos arra nem válaszolhatunk :)" választ adtak. Finoman szólva humorosnak találtam az egybeesést és "Off" jelzés mellett két mondatban odaírtam a cikk alá. :D

Update3:
OK, ezt tisztáztuk mailben. Ezúton kérek elnézést trey-től a gyanúsításért...Már nekem sincs rá okom
(őszintén szólva életem egyik legnagyobb csalódása lett volna, ha végül kiderült volna, hogy igazam van :( )

Hozzászólások

Szerintem meg bárhonnan, mivel még azt sem írtam, hogy hupos lenne az illető.
De nincs is jelentősége. Nehezen tudom megemészteni, ha valaki aljas.
Ha csak szimplán bunkó... nem egy olyan embert ismerek, akivel neten előszeretettel basztattuk egymást, de mindig csak bizonyos határokon belül, IRL meg többé-kevésbé jóban vagyunj/voltunk.

Pedig nekem is olyasmi jutott eszembe, hogy ez a rejtélyeskedő "mondok-is-valamit-meg-nem-is" bejegyzés a kamaszlányok viselkedésére hasonlít. Ha faggatnak, bezárkózom, ha nem faggatnak, akkor megsértődöm és valamit még hozzáteszek, hátha mégis elkezd faggatni valaki, mire majd eljátszhatom az első pontot. :)

Hogy nem néztelek buta trollnak, mint itt alattad/feletted ezt a g betűst. Na ez itt gyorsan elmúlt.
Megerősítést? Mihez. Kíváncsinak tűntél, mivel korábban valami hihetetlen tévedés folytán úgy gondoltam, kilógsz az átlagos huptrollok közül, felajánlottam, hogy bővebb magyarázatot adok a poszt okára.
Tévedni emberi dolog mondta a sün...

Akkor ebben a threadben is leírom: persze, én is szoktam tévedni, de mielőtt minden hozzászólásom alá odaírod, hogy nem értek hozzá, inkább gondold végig, nem történtek-e változások az IT-ben azalatt a tíz év alatt, amíg otthon ültél, semmi (vagy minimális) szakmai tevékenységet nem végezve.

Elhiszem, hogy 10 éve penge voltál, de... áh, tudod mit, mégsem.

Kedves HZ, nem tanulsz. :)
Már nem először csináltad ezt. Nem vetted észre, hogy nem vagyok vevő a háttérkombinálásra errefelé, már legutóbb sem válaszoltam (amikor poliról írtál itt a távollétében).
Igen, szemét voltam, hogy most itt elmondtam, de te kopogtattál be a pofonért.

Amit te előadsz itt (hup random forum/blog postok) már hónapok óta, úgy gondolom azzal te egy kicsit "jobban" bemutatkoztál. Ehhez képest KKata fényévekkel jár előtted. Mind segítségnyújtásban, mind stílusban, mind értelemben. De szabadidődben (amiből úgy is annyi van) majd nézz utána egy kicsit a munkásságának és a tehetségének.

Mert X postból, ami a te szájízednek nem felelt meg, megítélni valakit, az simán undorító dolog.

Bocs. Off. Nem troll mode volt.

Hidd el, hogy a többségetek véleménye nem érdekel.
Segíteni épp azoknak nem szokása (nem csak nekem, senkinek) akik ilyenkor nagy pofával reklamálnak.

Egy posztból is látszik, ha valaki troll, mert pl. minden ok nélkül felrúgja az ú.n. netikette alapvetéseit is...
(Csak példa volt a sok közül, de védenced megtette)

Rendben. Akkor ne reagálj. Nem védencem, de én "dolgoztam" együtt KKatával és egy kicsit jobban ismerem mint Te.

A te kirohanásaidat olvasva komolyan eszembe jutnak a régi idők IRC chat-en folyó vérig sértett pistike emberek reakciói.

De remélem azért azt érzed, hogy nem minden úgy van ahogy azt te állítod. Ha ezt nem érzed, akkor sajnálom. Már pedig eléggé úgy tűnik hogy ha valaki neked "ellentmond", vagy nem ad igazad, esetleg kérdőre von, akkor te vérig sértve átváltassz 2000-es évek beli [hun]pistike[hun] módba és elkezded veszettül ekézni.

Mind1, nem érdekes. Elnézést kérek..

+0.5

@KKata: Nem vetted észre, hogy nem vagyok vevő a háttérkombinálásra errefelé, már legutóbb sem válaszoltam (amikor poliról írtál itt a távollétében). Igen, szemét voltam, hogy most itt elmondtam, de te kopogtattál be a pofonért.

Talan ha nem vagy vevo ra, akkor megirod neki, es nem nyilvanosan kiteregeted, ha valaki bizalommal fordul hozzad?

En azt mondom, mindenki szeresse egymast ☮ ♥

Igen, és ezért úgy ötévente bocsánatot is kérek tőled :)
Azért azt tegyük hozzá, hogy
1, az egy teljesen más szituáció volt
2, utólag visszatekintve sokszor nem értem az akkori énemet, és ha a mai fejemmel gondolkodnék azokban a helyzetekben, másként csinálnék sok mindent, viszont akkor nem lehetne a mai fejemben az, ami most benne van. Ez ám az időparadoxon :)

Milyen bizalmas információt adtam én ki? Mindössze annyit, hogy időnként kéretlenül üzensz nekem (gondolom, másoknak is), amikor kiposztolsz valakiről egy rá nézve kedvezőtlen bejegyzést, és elkezded nekem magyarázni, hogy miért tetted, illetve jelen esetben megkérdezted, hogy érdekel-e, kiről van szó. Semmi kedvem nem volt erről az illető háta mögött trécselni veled, bárki is az, + nem is érdekel. Jeleztem, hogy itt kéne elmondanod, ha már itt kezdtél beszélni róla.

Ha magadnak akarsz naplóbejegyzéseket írni, és nem szeretnéd, hogy mások beledumáljanak, akkor vonulj el olyankor mondjuk egy saját wordpress-blogba, ahol privátra állítod a bejegyzést, vagy írd fel a naptáradba, vagy vezess a saját gépeden egy naplót ilyesmikről (az implementáció tetszőleges).

Valamiért eszembe jutott rólad egy régi vicc: kapd be! :D
Nézzetek már kicsit körül ezen a nyomorult szemétdombon! - nem itt a poszt alatt, hanem a hupon! Tényleg nem tűnik fel, hogy ti magatok szartok folyton az asztalra, majd vinnyogtok, mint a fürdős kurva?

Itt a legszebb az volt, amit a házigazdátok adott elő:
1. Megsértődik, mert feltételezem, hogy...
2. E-mailben megbeszéljük
3. Idejön és mintha e-mailben egy szót sem váltottunk volna, műfelháborodik
4. Eljut a szűk agyacskájáig, hogy elnézést kértem
5. Reklamál valami miatt, amire ő maga sem tud magyarázatot adni, hát elkezd mocskolódni.

Szánalom a köbön, na.
ui: magamtól csak azért nem lépek le, mert nem szerzem meg ezt az örömöt a trollcsürhének.

Anélkül, hogy leereszkednék erre a mocskolódó szintre, nincs mit válaszolnom, úgyhogy hagyjuk is az egészet, reménytelen eset vagy.

Bevallom, nem egyszer megfordult már a fejemben, hogy írok treynek, banoljon téged. De úgy látom semmi szükség rá, kiérdemled te hozzájárulás nélkül is.

Látod seggfej, itt a gond: tőled valamiért eltűri az örökös szemétkedést, pedig időszerű lenne, hogy legalább virtuálisan pofán vágjon végre valaki.

Hogy velem szórakozol, azt magasról leszarom, én élvezem, hogy bemutatkozol, mekkora barom vagy, de van akit tényleg fel tudsz húzni a stílusoddal, miközben szakmailag az elmúlt másfél-két évben nem láttam, hogy bármi érdemlegeset hozzátettél volna az oldalhoz.

"De úgy látom semmi szükség rá, kiérdemled te hozzájárulás nélkül is."

Ööö, izé, HZ már egy éve is kiérdemelte volna. Mondjuk akkor még nem baszakodott trey-jel, az igaz.
---------------------------
���������������������������

"Mert X postból, ami a te szájízednek nem felelt meg, megítélni valakit, az simán undorító dolog."

Hagyd már, még azokat se olvassa végig. Még, amikor segít valaki és ad neki néhány kulcsszót, hogy merre keresgéljen akkor se.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nekem is eszembe jutott erről valami szomorú és tanulságos. Persze én se mondom meg, hogy mi.

Egy régi ismerős privátban kérdezte nemrég, hogy miért baszogatlak. Na, itt van kedves érdeklődő, ezért. Mert mindenbe beleugat, amihez semmi köze.
Szakértő úr... na igen. Kár, hogy jól titkolja. (Mindenki projektmenedzsernek születik, csak neked nem sikerült kinőni belőle :D)

maximum ugy 10 eve, mikor sajat bevallasod szerint utoljara barmit csinaltal a szakmaban. az nyilvanvalo, hogy igy 2014-ben lovesed sincs, hogy konkretan milyen technologiak vannak, es hol, mit hasznalnak, csak azt nem ertem akkor miert nem 1, kepzed magad 2, mesz at a noklapjara?

felolem akar "es" kapcsolat is lehetne kozte, vagy eleg csak a masodik pontot...

Jaj, dráma.

Ha nem lennék lusta leírni, hogy miért

  • nem én vagyok az OS X-es timi (sosem voltam timi, sem OS X-es)
  • miért nem én vagyok tomsolo (hahaha a hét vicce)
  • miért nem vagyok PestiSrac (bizony, az is voltam)
  • miért nem vagyok XY (voltam én már sok minden itt... állítólag...)
  • stb.

tomsolo majd remélem tisztázza, hogy ő nem én.

Sajnos nekem erre nincs időm. Ha valaki kíváncsi, hogy ki vagyok, ne nyomozgasson, ne internetnyomozóktól, berciktől, jancsiktól, jánosoktól, magukat jól informált kreténektől érdeklődjön, hanem kérdezzen tőlem.

Sokkal gerincesebb írni egy levelet, mint célozgatni és fogalom nélkül gyanúsítgatni.

Mondjuk pár nappal ezelőtt olvastam ezt a bejegyzést, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ITT IS rólam van szó... Hihetetlen bazmeg.

--
trey @ gépház

Hallod, ha minden héten válaszolgatnék magamnak, az sem értem, hogy miért lenne ciki. Ráadásul megint olyasmit állítasz, amiről fogalmad sincs. Egy bohóc elkezdte, három folytatta. Annyi valóságalapja van, mint a tomsolo-s, OS X-es timi-s, PestiSrac-os sztorinak. Pff.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy ki az a nagy internetnyomozó, aki neked megerősítette, hogy trey == tomsolo. A pofájába röhögnék szívesen.

--
trey @ gépház

"nem magaddal társalogtál pár éve valamelyik topic-ban"

Nyilvánvalóan nem. Ha abból nem tudod összerakni, amit ma megkaptál levélben, akkor sajnálom. De most komolyan ennyi? Kiderült az egész itteni sírásodról, hogy az egész egy mellélövés, erre jössz egy 7 évvel ezelőtti esettel, ahol állítólag megkérdeztem magamtól, hogy hogyan kell iptables-ben valamit megcsinálni, amikor már 1999-ben ipchains howtokat írtam (internet a barátod), évekkel azelőtt az eset előtt segítettem másoknak az itteni fórumban megoldani ugyanolyan feladatokat iptables-szel (fórumkeresés a barátod)?

De még ha így is lenne, tegyük fel egyszer megkérdeztem magamtól, hogy hogyan kell valamit megcsinálni iptables-ben, majd tegyük fel meg is válaszoltam magamnak, akkor az feljogosít téged arra, hogy engem számonkérjél nyíltan vagy burkoltan olyasmikkel, amit én sosem követtem el veled szemben? Ennyi vagy? Miért nem azzal rendezed a problémádat, akivel a problémád van? Miért énbelém probálsz belém állni?

--
trey @ gépház

"Viszont az akkor is ciki volt, mikor trey válaszolt trinity-nek. :D"

data.gabucino.hu/pMpeb.png

itt van gabu gyujtese. En ezek kozott nem nagyon latok olyat, ami ciki lenne. Ha tobb geprol van bejelentkezve, es parhuzamosan hasznalja, akkor mindegyik belefer, sot. Ha nekem lenne 2 felhasznalom, es valami uj dolgot tudnek meg, valoszinuleg en is a masikrol irnam szerkesztes helyett, az ugy tisztabbnak nez ki.

Bocs, gabuka szarjait azért nem nézném meg... :)
Nem tudnám idézni, de amikor megnéztem, elég nyilvánvalónak tűnt, hogy szándékos a dolog - utalnék itt az indexes hivatkozásomra. Gondolom, neked nem kell bemutatni, mi ment ott még pár éve, amíg még úgymond "nagy élet volt" a fórumon és nem a moderátorokról szólt az egész. Volt ott egy nick több tulajdonossal, több nick, egy tulajdonos, magával társalgott stb.

De mindegy, megtárgyaltuk, trey és az az izé mégsem egyek, részemről ettől kezdve a poszt okafogyottá vált, de tartom magam ahhoz, hogy flame posztot nem törlök, úgyhogy itthagyom ezt is. :)

Miután vele nem óhajtok semmilyen formában beszélgetni, szerintem erre kár várnod... Meg egyébként is: gondolod, hogy sértőnek érzi azok után, hogy az adatlapjára odabiggyesztette a "user/1" szöveget, a'la trinity? ;)

Nem volt véletlen ez a poszt, maradjunk annyiban.
(ilyenkor sajnálom kicsit, hogy töröltem magam után mindent, ami nem volt tiszta flame)

Hűha... most pityergek a bánattól.
Na látod, tudsz te seggfej lenni, ha akarsz! Erre céloztam reggel, amikor azt írtam, hogy a te stílusod is hagy némi kívánnivalót maga után.
Nekem nem hiányoztál.
A kis gerincbajnoknak (alias "vamzer") ezúton is gratulálok. :D

Na, gúdbáj! Az archive.com/.org megőrizte az egészet, úgyhogy felőlem akár törölheted is.

> tomsolo majd remélem tisztázza, hogy ő nem én.

Így van. Én trinity vagyok. :D

> Mondjuk pár nappal ezelőtt olvastam ezt a bejegyzést, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ITT IS
> rólam van szó... Hihetetlen bazmeg.

Most elbizonytalanodtam, mert én is pont erre gondoltam.

Lehet mégis trey vagyok? :)

- - - - - - - - - - - - - -
HZ-nek csak ennyit üzennék:
Igazából nem jártam itt több mint két hete, és az ezelőtt 2-3 évvel (kb azóta ott van) - tréfából - odabiggyesztett adatlapos bejegyzésből, munkakeresés helyet ezen töröd a fejed, posztot írkálsz, leveleket küldesz, háttér információkat gyűjtesz és próbálod vele megborzongatni a hup közönségét?

Na ez a szomorú, nem a bejegyzésed, mert ezzel most sokakat megnevettettél.

No rainbow, no sugar