mobil stick sms

Fórumok

Tegnap szert tettem egy T-mobile ZTE-MF195-ös modemre. Némi barkácsolás után - a net tökéletes. De az sms dolgokkal kapcsolatban nem jutottam sokra. Gammu/wammu-val is megvan a készülék de míg Windowsban látom hogy van 5 üzenetem, itt semmit nem mutat, illetve küldeni sem küld. Pedig az sms központi száma is jó.
Az xgnokii lefagy.
Mivel ez egy feltöltős net, azért jó volna tudni néhány dolgot, melyről sms-ben értesítik a felhasználót.
Az adatforgalomról KDE részről ott a knemo, de mi a helyzet a Gnome/Xfce fronton?

Hozzászólások

Sajnos a témát újra fel kell vetnem, mivel a Mageia 5-ben a wammu már betűket se jelenít meg az felbukkanó ablakban, és ha az egyetlen ok gombra kattintok, akkor ki is lép.
Tehát marad a gammu. És az sms-eket szeretném megnézni.
A "gammu savesms TEXT -unread -read -smsname name" parancs mintha lefutna, egy nevet kér, meg hogy nyomjam meg utána a ctrl-d-t.
Viszont sehol semmi nem mentődik el.

Tehát ZTE MF195 domino web mobil stick és kíváncsi volnék az sms-ekre hogy mégis mennyi az egyenlegem.

Köszi.

A disztrok eleg regi Gammukat tolnak, amik raadasul tele vannak bugokkal, nemigen tesztelik oket.

Mindig, minden esetben forrasbol forditottt legfrissebb Gammut ajanlok, nekem kizarolag ezzel volt szerencsem.

Minicom-mal be tudod loni a modemsebesseget, ez nagyon fontos, mert en mar talalkoztam olyan GSM eszkozzel, ami 9600-on nem mukkant meg. Erdemes a GSM parancsok-kal is tesztelgetni Minicom-bol, hogy a modem egyaltalan miket tamogat. Ugyanis siman lehet, hogy firmware nyug a dolog, a Windowsos sajat cucc meg nem AT parancsokkal kommunikal, mint a Gammu/Gnokii, hanem valahogy alanyul a cuccnak.

Amire meg erdemes lehet figyelni, az az, hogy amig Minicombol tesztelsz, egy sima telefonban kapcsold ki a PIN kerest a SIM kartyan. Ez azert fontos, mert eleg sokszor fogod rebootolni a modemet (a ki-be huzas annak szamit), es nem fogod akarni mindig PIN-ezni, illetve Minicombol nem is latszik feltetlen, hogy most fel van-e oldva a PIN lock, es nem minden modem kozli ezt LED-ekkel.

Ha tuti vagy benne, hogy Minicom oldalarol megy a dolog, listazodnak az SMS-ek, akkor erdemes a Gammu-t komolyabban elovenni, tesztelgetni a konfigjait. Nem tudom, milyen oprendszer, de mindenkepp rakd fel a Gammu dokumentacios csomagjat is, ha van neki ilyen, mert eleg reszletes doksi van a gammurc-hoz.

Ha Minicombol megy a dolog, akkor huzz fel egy sima Gammu SMSD-t, allits be moge egy MySQL adatbazist, es szepen ki fog neked mindent szipkazni, amire kivancsi vagy. Sajnos asszem az SMSD meg a GPRS kapcsolat nem tud egyszerre mukodni, erre erdemes figyelni.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik