Modemek

4G usb modemet keresek

Fórumok

Sziasztok!

4G képes USB sticket keresek, amely lehetőleg tud modemként funkcionálni. Asus routerhez lenne használva, amelyhez elérhető egy kompatibilitási lista is https://www.asus.com/event/networks_3G4G_support/ 
A gondom, hogy úgy tűnik, a legtöbb új eszköz (pl. Huawei E3372h-320) alapból NAT-olt netet ad (pl. konfigurálhatatlan tűzfallal). Extra, hogy egyáltalán nem egyszerű megoldani (ha egyáltalán lehetséges), hogy olyan szoftver kerüljön rá, amely "stick" vagy hagyományos modem üzemmódba tudja állítani az eszközt.

A kérdésem, hogy tudtok-e olyan eszközt ajánlani, amely...
- 4G képes (B20, 800 Mhz sem gond neki)
- alapból modem üzemmódban működik
- vagy könnyen, egyszerűen átállítható arra
- szerepel is esetleg a mellékelt listán?

Köszönöm!

Sierra Wireless AirPrime LTE Modemek

Fórumok

Sziasztok !
Van egy Sierra Wireless AirPrime MC7455, Mini PCI Express, LTE modemem, DELL E6540 notebookban amivel gondok vannak .
A Windows 10 eszközkezelőben a hálózati kártyák alatt duplán jelenik meg, és nem lehet használni, hálózatra csatlakozni vele .
A Sierra Wireless magyarországi képviselete semmiféle segítséget nem hajlandó nyújtani ez ügyben . :(
Lehet, hogy valami beállítási hiba lehet, amit a felhasználói felületen nem, hanem valami haladó szintű felületen kéne beállítani, módosítani ?
Mit lehet ezzel tenni ?
Köszönöm !
Üdv.
Astra

LTE modem élesztés

Fórumok

Sziasztok!

Manapsag hogysmint illik egyszeruen (debian alatt) egy PCIe LTE modemet (konkretan: MikroTik R11e-LTE) feleleszteni? Az "input" nyilvan annyi hogy ez meg az a PIN-kod meg a /dev/ttyACM1-en csucsul a cucc, es mondjuk opcionalisan ne ez legyen a default route hogy a beagyazott rendszeren ahol epp tesztelem ne zarjam ki sajat magam a halozatbol miutan kiadtam a `pon` parancsot.

Neztem ezt a pppconfig-ot a regi szep idok emlekei alapjan, de ott ezek helyett inkabb a login/jelszo-t keri meg hasonlo dolgokat amik itt nyilvan nincsenek... A cucc szepen mukodik, az AT parancsokra reagal, szoval gondolna az ember hogy mint "modem" menni fog. Az persze kulon szepsege ennek a joszagnak hogy jar hozza egy /dev/ttyACM0 is, plusz egy enxacffff000000 nevu eth-szeru interface, igy desszertnek. 

thx, A.

Telefonvonal szimulátor vintage cuccokhoz

Fórumok

Helló,

A karácsonyi szünetben elővettem pár régi, vintage laptopot.

Szerettem volna modemes kapcsolatot felépíteni, de nem tudom miért, nem megy két modemet közvetlenül összedugva (mikor utoljára játszottam ilyennel, akkor még ment, letiltva a csengőhang figyelést, egyikkel tárcsázva, másikkal felvéve, szépen összesipoltak). Lehet, hogy most másik modem van a házi szerverben, az nem tudja a vonali feszültség nélküli kapcsolatot vagy passz?

Szóval, van olyan, lehetőleg plug and play jellegű dolog, ami emulálni tudja egy telefonvonalon lévő központot és isp-t? azaz előállítja a vonali feszültséget, ad tárcsahangot, ha tárcsáz a modem, felveszi stb.

A legjobb lenne ha ezt akár utp-vel közvetlenül a hálózatra,vagy  akár usb/soros porton szerverbe be lehetne dugni, aztán így tudna netet, hálózatot adni, mint régen a betárcsázós neteknél.

Létezik ilyesmi, így, vagy esetleg építeni kellene?

4G/LTE Router tapasztalatok

Fórumok

Sziasztok,

mivel a jelenlegi DSL (16 MBit fel 3 MBit le) sokszor a home office (nagy adatmennyiség mozgatása) és az időnkénti Netflix & Co. miatt kezd kevésnek bizonyulni alternatívák után nézelődtem. Németországban a kábel meg üvegszál a nagyvárosok kivételével egyelőre csak egy álom marad, de adott ez a mobilos router lehetőség, ami elméletileg 50 MBit fel és 10 Mbit le sebességet kínál ugyanannyi pénzért (még szolgáltatót sem kellene váltani).

Használ valaki ilyesmit? Mennyire stabil, hely-, antenna-, időjárás-, környezet-, stb. függő ez a technológia? Megéri váltani vagy csak magamat szopatnám vele?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Milyen hotspot+előfizetést?

Fórumok

Sziasztok!

Megbízható mobil hotspotot keresek távoli munkavégzéshez, ideiglenes jelleggel a nyári hónapokra. A hotspottól azt várom, hogy ne szakadozzon (ha le van téve egy helyben), mert ha megszakad, akkor a vpn-ek is szakadnak és velük együtt a bejelentkezéseim. Több kollégámmal dolgoztam már így és roppant bosszantó, ha a mobilszolgáltató által adott hulladék random eldobálja a netet.

Ami fontos, hogy leginkább csak nyáron használnám (nyaraló, ismerősök nyaralói), így egész évben nem szeretnék utána valamilyen díjat fizetni. Hacsak nem úgy a legkedvezőbb. Mivel több helyen is kellene, így ezt preferálnám egy darab nyaralóba behúzott net helyett, amit a helyi kiskirály szolgáltat 6500HUF/hóért. Maga a díj elfogadható lenne, ha csak három hónapig kellene fizetni és csak azt a helyet használnák. (Ha mégis nagyon tud valaki valami jó netet a Balaton dél-nyugati csücskében, akkor ne tartsa magában.)

A hotspotot ketten használnánk folyamatosan laptopról.

Mivel teams és egyéb mókák is vannak, így sajnos szükség van nagyobb keretre. Mérve azt, hogy mennyit eszik a teams, sajnos a 20GB-os keret kevés egy hónapra (ennyit ajánlottak múltkor a t-nél a boltban).

Digim sajnos nincsen, magenta 1-es duplázásom viszont van. A múltkor bejelentett telenoros cucc nem tűnik ideálisnak.

Melyik mobilszolgáltatónál kinek mi a tapasztlata/ajánlása? Még az se zavar, ha nekem kéne venni hardvert a hotspothoz, sőt.

Egyelőre telefonról osztom meg, ami videókonferenciát leszámítva (adatforgalom) elégséges, csak megszakad, ha fel kell vennem a telefont.

Telefon átirányítás + gomb nélkül, hogyan?

Fórumok

Van egy mobil routerem, amin egy telefon csatlakozó is van, amibe egy asztali készüléket bedugva, a SIM kártyán keresztül telefonálni is tudok.

Szeretném ezt a mobil számot átirányítani, de az asztali készüléken nincs + gomb, pedig az átirányításhoz ezzel kell megadni a telefonszámot.

Nem szeretném kivenni a routerből a SIM kártyát, mivel nem csak egyszer kell állítani az átirányítást.

Hogyan tudnám még átirányítani a SIM kártya hívásait?

Telekom mobilnet openSUSE alatt nem működik - Megoldva

Fórumok

Sziasztok!

Egy laptopra feltelepítettem az openSUSE Leap 15.1-et. A telekomos Huawei E3372 modemmel azonban nem tudok rá mobilnetet varázsolni.

A jelenség:

A rendszer felismeri a modemet. A (KDE-s) NetworkManagerrel beállítom a telekomos mobilnetet. Az asztali widgettel csatlakozok a mobilhálózatra, és még ip-címet is kapok. Az internet azonban nem elérhető (még a ping sem működik):

PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) 56(84) bytes of data
From 100.83.230.145 icmp_seq=100 Destination Host Unreachable

Ugyanez a modem Xubuntu 18.04.3 alatt simán működik / és itt le is szögezném, hogy én az openSUSE-t szeretném használni :-)

Feltételezem, ha Xubuntu-n működik a modem, akkor openSUSE-n is működnie kell. A Telenor Huawei E3276 modemjével nincs ilyen gond.

Amivel eddig próbálkoztam:

  • frissítettem a rendszert (4.12.14-lp151.28.36.1 default kernel)
  • telepítettem a huawei_umtsmodem-1.0.0-lp151.3.1 csomagot
  • az (egy fórumban javasolt) usb_modeswitch-2.5.1-lp151.2.3 már fel volt telepítve

De mostanra kifogytam az ötletekből.

Ha van valami tippetek, előre is köszönöm!

c

Adat SIM usb stick-ben kapcsolódik netre, de telefonban és ipari modemben nem

Fórumok

Találkoztatok már olyannal, hogy adatkártya (sms küldés megy mindenhonnan) ipari modemben és telefonban nem csatlakozik netre, de sima usb stick-ben igen? Mi lehet a gond?

Akár AT paranccsal, akár qmi interfészen keresztül, akár android telefonnal próbálkozom, nincs net.

Sima huawei stick-ben pedig szépen felcsatlakozik, azonos beállítások mellett. Mit nézek be?