Modemek

Telefonvonal szimulátor vintage cuccokhoz

Fórumok

Helló,

A karácsonyi szünetben elővettem pár régi, vintage laptopot.

Szerettem volna modemes kapcsolatot felépíteni, de nem tudom miért, nem megy két modemet közvetlenül összedugva (mikor utoljára játszottam ilyennel, akkor még ment, letiltva a csengőhang figyelést, egyikkel tárcsázva, másikkal felvéve, szépen összesipoltak). Lehet, hogy most másik modem van a házi szerverben, az nem tudja a vonali feszültség nélküli kapcsolatot vagy passz?

Szóval, van olyan, lehetőleg plug and play jellegű dolog, ami emulálni tudja egy telefonvonalon lévő központot és isp-t? azaz előállítja a vonali feszültséget, ad tárcsahangot, ha tárcsáz a modem, felveszi stb.

A legjobb lenne ha ezt akár utp-vel közvetlenül a hálózatra,vagy  akár usb/soros porton szerverbe be lehetne dugni, aztán így tudna netet, hálózatot adni, mint régen a betárcsázós neteknél.

Létezik ilyesmi, így, vagy esetleg építeni kellene?

4G/LTE Router tapasztalatok

Fórumok

Sziasztok,

mivel a jelenlegi DSL (16 MBit fel 3 MBit le) sokszor a home office (nagy adatmennyiség mozgatása) és az időnkénti Netflix & Co. miatt kezd kevésnek bizonyulni alternatívák után nézelődtem. Németországban a kábel meg üvegszál a nagyvárosok kivételével egyelőre csak egy álom marad, de adott ez a mobilos router lehetőség, ami elméletileg 50 MBit fel és 10 Mbit le sebességet kínál ugyanannyi pénzért (még szolgáltatót sem kellene váltani).

Használ valaki ilyesmit? Mennyire stabil, hely-, antenna-, időjárás-, környezet-, stb. függő ez a technológia? Megéri váltani vagy csak magamat szopatnám vele?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Milyen hotspot+előfizetést?

Fórumok

Sziasztok!

Megbízható mobil hotspotot keresek távoli munkavégzéshez, ideiglenes jelleggel a nyári hónapokra. A hotspottól azt várom, hogy ne szakadozzon (ha le van téve egy helyben), mert ha megszakad, akkor a vpn-ek is szakadnak és velük együtt a bejelentkezéseim. Több kollégámmal dolgoztam már így és roppant bosszantó, ha a mobilszolgáltató által adott hulladék random eldobálja a netet.

Ami fontos, hogy leginkább csak nyáron használnám (nyaraló, ismerősök nyaralói), így egész évben nem szeretnék utána valamilyen díjat fizetni. Hacsak nem úgy a legkedvezőbb. Mivel több helyen is kellene, így ezt preferálnám egy darab nyaralóba behúzott net helyett, amit a helyi kiskirály szolgáltat 6500HUF/hóért. Maga a díj elfogadható lenne, ha csak három hónapig kellene fizetni és csak azt a helyet használnák. (Ha mégis nagyon tud valaki valami jó netet a Balaton dél-nyugati csücskében, akkor ne tartsa magában.)

A hotspotot ketten használnánk folyamatosan laptopról.

Mivel teams és egyéb mókák is vannak, így sajnos szükség van nagyobb keretre. Mérve azt, hogy mennyit eszik a teams, sajnos a 20GB-os keret kevés egy hónapra (ennyit ajánlottak múltkor a t-nél a boltban).

Digim sajnos nincsen, magenta 1-es duplázásom viszont van. A múltkor bejelentett telenoros cucc nem tűnik ideálisnak.

Melyik mobilszolgáltatónál kinek mi a tapasztlata/ajánlása? Még az se zavar, ha nekem kéne venni hardvert a hotspothoz, sőt.

Egyelőre telefonról osztom meg, ami videókonferenciát leszámítva (adatforgalom) elégséges, csak megszakad, ha fel kell vennem a telefont.

Telefon átirányítás + gomb nélkül, hogyan?

Fórumok

Van egy mobil routerem, amin egy telefon csatlakozó is van, amibe egy asztali készüléket bedugva, a SIM kártyán keresztül telefonálni is tudok.

Szeretném ezt a mobil számot átirányítani, de az asztali készüléken nincs + gomb, pedig az átirányításhoz ezzel kell megadni a telefonszámot.

Nem szeretném kivenni a routerből a SIM kártyát, mivel nem csak egyszer kell állítani az átirányítást.

Hogyan tudnám még átirányítani a SIM kártya hívásait?

Telekom mobilnet openSUSE alatt nem működik - Megoldva

Fórumok

Sziasztok!

Egy laptopra feltelepítettem az openSUSE Leap 15.1-et. A telekomos Huawei E3372 modemmel azonban nem tudok rá mobilnetet varázsolni.

A jelenség:

A rendszer felismeri a modemet. A (KDE-s) NetworkManagerrel beállítom a telekomos mobilnetet. Az asztali widgettel csatlakozok a mobilhálózatra, és még ip-címet is kapok. Az internet azonban nem elérhető (még a ping sem működik):

PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) 56(84) bytes of data
From 100.83.230.145 icmp_seq=100 Destination Host Unreachable

Ugyanez a modem Xubuntu 18.04.3 alatt simán működik / és itt le is szögezném, hogy én az openSUSE-t szeretném használni :-)

Feltételezem, ha Xubuntu-n működik a modem, akkor openSUSE-n is működnie kell. A Telenor Huawei E3276 modemjével nincs ilyen gond.

Amivel eddig próbálkoztam:

  • frissítettem a rendszert (4.12.14-lp151.28.36.1 default kernel)
  • telepítettem a huawei_umtsmodem-1.0.0-lp151.3.1 csomagot
  • az (egy fórumban javasolt) usb_modeswitch-2.5.1-lp151.2.3 már fel volt telepítve

De mostanra kifogytam az ötletekből.

Ha van valami tippetek, előre is köszönöm!

c

Adat SIM usb stick-ben kapcsolódik netre, de telefonban és ipari modemben nem

Fórumok

Találkoztatok már olyannal, hogy adatkártya (sms küldés megy mindenhonnan) ipari modemben és telefonban nem csatlakozik netre, de sima usb stick-ben igen? Mi lehet a gond?

Akár AT paranccsal, akár qmi interfészen keresztül, akár android telefonnal próbálkozom, nincs net.

Sima huawei stick-ben pedig szépen felcsatlakozik, azonos beállítások mellett. Mit nézek be?

GLOBAL LTE/UMTS 4g/3g modem vagy board típus USB csatlakozással kerestetik

Fórumok

Sziasztok!

 

4g és 3g GLOGAL (azsia, amerika, europa, afrika, ...) modemre/devkitre van szükségem külső antenna csatlakozással, USB interfésszel, lehetőleg linux támogatással.

SIM7600G jo irany, de kene alternativa - TELIT LM940 es Sierra Wireless MC7455 jo, de dragak. Fibocom L850-GL mintha nem lenne tamogatott.

Elore is koszi a segitseget!

USB modem fizikai újraindítása, vagy új IP cím kérése (OrangePi/Linux)

Fórumok

Van itt egy Huawei 3372e és azt szeretném elérni, hogy az eszköz új IP-t kapjon, de az a baj, hogy ezt a fizikai kihúzás/visszadugás-t leszámítva semmivel sem sikerül.- Megpróbáltam kiadni power off/suspend parancsot az USB port

power/control

és tsai-nak, de nem történt semmi.
- A

/sys/bus/.../bind && unbind

szintén megvolt, nem csinált semmit.
-

AT+CFUN=4

és

AT+CFUN=1

, ha kimegy, elszáll az eszköz.
- Az

usb_modeswitch -v 12d1 -p 1506 -R

ugyan reseteli, de utána valami más módba vált, mint ahogy a rendszer magától felismerte és utána a

wvdial

már nem húzza fel többet. Ha adok neki

-H

vagy

-J

kapcsolót, akkor is ugyanaz a helyzet.
-

ATH

és

AT+CHUP

nem csinálnak semmit.
- A

/sys/bus/.../remove

ugyan kiszórta az eszközt a rendszerből, az

lsusb

sem látta többet, de nem bírtam újrahúzatni vele, hacsak fizikailag ki nem húztam az eszközt.
- Találtam egy

usbreset.c

mini C programot, ami ioctl-lel szórakozik, az sem működött.
-

dhclient -r ppp0 && rm /var/lib/dhcp/dhclient.* && dhclient -r ppp0 && dhclient -4 ppp0

sem működött.

Kiolvastam az egész netet, de semmi sem működött.
Van valakinek valami tippje, hogy hogyan lehet az eszközt arra rábírni, hogy új IP címet kapjon? Akár azzal, hogy szimulálunk egy fizikai fel-le csatlakoztatást, akár valami modem paranccsal (bár ilyet nem találtam a manualokban.), vagy igazából bármivel.

GSM modem, idő frissítése SMS-ben küldött paranccsal?

Fórumok

Sziasztok!

Van egy távmérlegünk ami egy előre beállított időpontban elküldi a mért súlyt.

Sajnos úgy néz ki, hogy elállítódott az órája, a készítője azt írta, hogy a mérlegen lehúzva a tápot, benyomva a gombot, visszaadva a tápot elindul az automatikus időszinkronizáció. Ez szép és jó, de a mérleg 160 km-re van jelenleg.

A GSM Modem nagy valószínűséggel egy SIM800L.

Van-e olyan univerzális parancs amit SMS-ben elküldve a modem leszinkronizálja az időt.

A válaszokat köszönöm.

Üdv