E3372 firmware - repair

Fórumok

Sziasztok,

Huawei e3372 USB 4g lte modem firmware frissítés közben poweroff volt, emiatt az eszköz nem működik.

Hogyan lehetne helyrehozni?

Köszi a válaszokat.

Hozzászólások

Szétszerelés utáni boot pin módszerrel sem indul?

Erről szerintem a gyártót kellene megkérdezni, nem minket. Már ez onnan jutott eszembe, hogy hamarosan lehet, hogy én is írok egy fejlesztés alatt álló műszerünkbe USB-n leküldött firmware upgrade lehetőséget, és ha azt kitalálom, hogyan fog működni, akkor azt én fogom tudni, aki kitalálta, nem pedig a HUP-on bárki. Szóval ezt a gyártó tudhatja, mi kevésbé.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

akkor azt én fogom tudni, aki kitalálta, nem pedig a HUP-on bárki.

Azért erre hosszú távon ne vegyél mérget!

És itt ne kizárólagosan a HUP-ra gondolj, hanem a nagyvilágra.

Mibe fogadunk, hogy, ha az egy érdekes cucc, akkor néhány hónapon/éven belül megjelenik az alternatív távol-keleti firmware, majd kis idővel maga a koppintott hardware is?

:) LOL Mondjuk vicces, mert az egész világon adunk el berendezéseket, de nem olyan mennyiségben, hogy emiatt kelljen aggódnom. Akkor számíthatok arra, hogy kijavítanak benne egy-két olyan bugot, amelyet észre sem vettem, de beleírtam? :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem "E5770s-320" tipusu cuccom van, ahhoz van egy "balong_flash" nevezetu tool, amivel az eredetit, vagy a hackolt firmwareket lehet telepitgetni. A 4pda.ru-n egesz jo huawei community van (legalabbis ehhez a 5770-hez).

Hát E3372 esetében nem ilyen egyszerű a dolog. Ha E3372h-153, akkor működhet a balong_flash, de 320-as esetében sajnos semmi. Firmware-t is csak a saját régiójában lehet frissíteni, már ha van hozzá. Nekem most van egy 153-as és 320-as is, Mikrotik routerhez vettem. A 320-as volt hamarabb, az most megy a fiókba, a 153-as meg csak firmware update után volt hajlandó működni.

Egy tipp:

Ha van rajta reset pin, akkor azt tartsd nyomva kb 30 masodpercig majd csatlakoztasd az usb-hez es vegul engedd el a reset pin-t

 

A szappantartok altalaban igy kerulnek firmware feltoltesi modba.

 

Udv,

Z

1-es láb az usb külső burkolatával rövidrezárva és bedugni.

Nem látja a win10 és nem tudom flashelni.

Ha simán bedugom villog a zöld led, de nincs com port és nem megy fel rá.

Most názem win7-el, hátha.

Köszi a linket.

Win10 alatt mindenki furulyázik bőszen ezzel a szutyokkal.

Van rá többféle firmware és sajnos nem mindegyik megy rá rendesen fel. Eddig 10 órát öltem bele. Pfsense mellé menne backup line-nak.

Ubuntu alatt sikerült a boot flash rátenni, és utána megimagelni pár fw-el, de pl a CD drive emuláció, ami a driveeket biztosítaná, nem működik windows alatt.

Én annó ezt a guide-ot követtem:

https://mobiprox.myviptuto.com/2019/12/unlock-huawei-e3372h-153-4g-lte-…

 

Nem sikerült elsőre, de sokadszorra már elértem a kívánt állapotot. Mivel nekem nem kellett az emulalt CD, és a usb-modeswitch-et is utáltam, így AT^SETPORT -tal ezt is sikerült megoldani.

https://gist.github.com/artizirk/20acc2ab07fe6cad9fcc

Sziasztok!

Tud valaki E3372H-153 firmware-ben segíteni? Szükségem lenne egy olyan verzióra, amely kezeli a 800MHz-es sávot. A történet az, hogy egy Telenoros stick-ben eredetileg HILINK-es 22.001.34.01.03 fw volt, azzal működött a mobil internet a 800MHz-es LTE frekvencián. Viszont én routerben akartam használni, ezért egy másik ("stick" üzemmódú) fw-t töltöttem bele. Addig nem is volt probléma, amíg más frekvencián is jött az LTE, de most már csak 800MHz-en jön. Így derült ki, hogy az általam beletöltött fw nem (vagy nem jól) kezeli a 800MHz-es sávot. A legjobb megoldás az lenne, ha sikerülne valahonnan letöltenem egy olyan "stick" üzemmódú fw-t, ami jó a 800MHz-re, de már annak is örülnék, ha az eredeti HILINK-es fw-hez hozzájutnék (22.001.34.01.03).

Szerkesztve: 2021. 09. 05., v – 13:00

Én is még mindig szívok ezzel. POnt most jó jött volna, a Digi elment kapálni nálunk, de nem csak egy lakásban. A sima telómon osztom a netemet. és nem lett volna rossz usb modem, működő. :(

Mit is találtam Win 10-re:

Solving the problem with the emergency boot port of the modem in Windows 8.1 and Windows 10

When using the "needle method", I found that the port created by the on-chip bootloader was not detected correctly by the system:

 # 

Screenshot

Found a solution to this problem.

It turned out that in the registry key HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ usbflags, you need to create a subkey 12D114430001, and in it the SkipBOSDescriptorQuery parameter of the REG_BINARY type with the value 01 00 00 00:

 # 

Screenshot

To make the necessary changes to the registry, just run the reg-file from the BOS_solution_2.rar archive (307 bytes)

In this case, the cumulative update KB2967917 must be installed on the system for Windows 8.1 .

Post has been editedAbbat1985 - 09.07.20, 21:13