E3372 firmware - repair

Fórumok

Sziasztok,

Huawei e3372 USB 4g lte modem firmware frissítés közben poweroff volt, emiatt az eszköz nem működik.

Hogyan lehetne helyrehozni?

Köszi a válaszokat.

Hozzászólások

Szétszerelés utáni boot pin módszerrel sem indul?

Erről szerintem a gyártót kellene megkérdezni, nem minket. Már ez onnan jutott eszembe, hogy hamarosan lehet, hogy én is írok egy fejlesztés alatt álló műszerünkbe USB-n leküldött firmware upgrade lehetőséget, és ha azt kitalálom, hogyan fog működni, akkor azt én fogom tudni, aki kitalálta, nem pedig a HUP-on bárki. Szóval ezt a gyártó tudhatja, mi kevésbé.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

akkor azt én fogom tudni, aki kitalálta, nem pedig a HUP-on bárki.

Azért erre hosszú távon ne vegyél mérget!

És itt ne kizárólagosan a HUP-ra gondolj, hanem a nagyvilágra.

Mibe fogadunk, hogy, ha az egy érdekes cucc, akkor néhány hónapon/éven belül megjelenik az alternatív távol-keleti firmware, majd kis idővel maga a koppintott hardware is?

:) LOL Mondjuk vicces, mert az egész világon adunk el berendezéseket, de nem olyan mennyiségben, hogy emiatt kelljen aggódnom. Akkor számíthatok arra, hogy kijavítanak benne egy-két olyan bugot, amelyet észre sem vettem, de beleírtam? :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Haverom tulaja egy felfutott hazai hardverfejlesztő cégnek. Mesélte, hogy az indiaiak rendszeresen berendeltek kis példányszámú proof of concept hardvert mindenféle témában, azzal a lehetőséggel h. ha beválik, megrendelik a nagyobb volument is tőlük. Haver cége leszállította a demo darabokat, onnantól többet nem hallottak róluk. Reverse engineerelik a cuccot, aztán megcsinálják házon belül olcsóbban, és utána piacra dobják maguk. Mehetsz perelni tehénszaros indiába lopás miatt (csak a használati jogot kapják meg a demo eszközzel, a hardver levédett és az itteni cég szellemi tulajdona marad, direkt az ilyenek miatt, oszt mégis ellopják az "IP"-t).

Bár az nem technológiák megszerzésére irányul. Jobb példa lett volna az USA. Úgy hívják, cloud. Rémisztő, de európai cégek természetes dolognak tartják amerikai cégek felhőiben tartani a műszaki dokumentációikat, akár tervezés alatt lévő gépészeti, elektronikai rajzaikat, firmware és software kódjaikat, folyamatábráikat, mérési eredményeiket, céges kapcsolatrendzereiket, ütemterveiket, pénzügyi státuszukat, szerződéseiket. Továbbá ugyanezen cégek aztán üzletelnek amerikai cégekkel. Őszintén nem értem ezt a mentalitást, de az orosz energiafüggőség törpe minoritás az általam említett problémához képest.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az a szerencse, hogy a mi esetünkben nem csak az elektronika, firmware az érték, hanem egy nagy rakás gépészeti alkatrész, finommechanika, optika, folyadékáramlás, rengeteg olyan dolog, amit akkor is nehéz megcsinálni, ha érted, hogy hogyan működik az egész. Az ördög a részletekben lakik, kell hozzá tapasztalat, mérés, igazolása annak, hogy amit csinálsz, az valóban jó. Nem annyi, hogy végy egy nyákot, gyártsd le, tölts le neki egy lopott vagy újra megírt firmware-t, dobozold be és add el.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem "E5770s-320" tipusu cuccom van, ahhoz van egy "balong_flash" nevezetu tool, amivel az eredetit, vagy a hackolt firmwareket lehet telepitgetni. A 4pda.ru-n egesz jo huawei community van (legalabbis ehhez a 5770-hez).

Hát E3372 esetében nem ilyen egyszerű a dolog. Ha E3372h-153, akkor működhet a balong_flash, de 320-as esetében sajnos semmi. Firmware-t is csak a saját régiójában lehet frissíteni, már ha van hozzá. Nekem most van egy 153-as és 320-as is, Mikrotik routerhez vettem. A 320-as volt hamarabb, az most megy a fiókba, a 153-as meg csak firmware update után volt hajlandó működni.

Egy tipp:

Ha van rajta reset pin, akkor azt tartsd nyomva kb 30 masodpercig majd csatlakoztasd az usb-hez es vegul engedd el a reset pin-t

 

A szappantartok altalaban igy kerulnek firmware feltoltesi modba.

 

Udv,

Z

1-es láb az usb külső burkolatával rövidrezárva és bedugni.

Nem látja a win10 és nem tudom flashelni.

Ha simán bedugom villog a zöld led, de nincs com port és nem megy fel rá.

Most názem win7-el, hátha.

Köszi a linket.

Win10 alatt mindenki furulyázik bőszen ezzel a szutyokkal.

Van rá többféle firmware és sajnos nem mindegyik megy rá rendesen fel. Eddig 10 órát öltem bele. Pfsense mellé menne backup line-nak.

Ubuntu alatt sikerült a boot flash rátenni, és utána megimagelni pár fw-el, de pl a CD drive emuláció, ami a driveeket biztosítaná, nem működik windows alatt.

Én annó ezt a guide-ot követtem:

https://mobiprox.myviptuto.com/2019/12/unlock-huawei-e3372h-153-4g-lte-…

 

Nem sikerült elsőre, de sokadszorra már elértem a kívánt állapotot. Mivel nekem nem kellett az emulalt CD, és a usb-modeswitch-et is utáltam, így AT^SETPORT -tal ezt is sikerült megoldani.

https://gist.github.com/artizirk/20acc2ab07fe6cad9fcc

Sziasztok!

Tud valaki E3372H-153 firmware-ben segíteni? Szükségem lenne egy olyan verzióra, amely kezeli a 800MHz-es sávot. A történet az, hogy egy Telenoros stick-ben eredetileg HILINK-es 22.001.34.01.03 fw volt, azzal működött a mobil internet a 800MHz-es LTE frekvencián. Viszont én routerben akartam használni, ezért egy másik ("stick" üzemmódú) fw-t töltöttem bele. Addig nem is volt probléma, amíg más frekvencián is jött az LTE, de most már csak 800MHz-en jön. Így derült ki, hogy az általam beletöltött fw nem (vagy nem jól) kezeli a 800MHz-es sávot. A legjobb megoldás az lenne, ha sikerülne valahonnan letöltenem egy olyan "stick" üzemmódú fw-t, ami jó a 800MHz-re, de már annak is örülnék, ha az eredeti HILINK-es fw-hez hozzájutnék (22.001.34.01.03).

Szia !
Sajnos nemrég nekem is rá kellett jönnöm erre a hibára, hogy ez a betyár HUAWEI E3372 nem látja az LTE B20 frekvenciát, holott a tulajdonságai közt szerepel a B20 frekvencia .
Mit sikerült elérned ez ügyben ?
Képessé tudtad tenni a modemet, hogy tudja használni a B20 LTE frekvenciát ?
Üdv.
Astra

Szerkesztve: 2021. 09. 05., v – 13:00

Én is még mindig szívok ezzel. POnt most jó jött volna, a Digi elment kapálni nálunk, de nem csak egy lakásban. A sima telómon osztom a netemet. és nem lett volna rossz usb modem, működő. :(

Mit is találtam Win 10-re:

Solving the problem with the emergency boot port of the modem in Windows 8.1 and Windows 10

When using the "needle method", I found that the port created by the on-chip bootloader was not detected correctly by the system:

 # 

Screenshot

Found a solution to this problem.

It turned out that in the registry key HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ usbflags, you need to create a subkey 12D114430001, and in it the SkipBOSDescriptorQuery parameter of the REG_BINARY type with the value 01 00 00 00:

 # 

Screenshot

To make the necessary changes to the registry, just run the reg-file from the BOS_solution_2.rar archive (307 bytes)

In this case, the cumulative update KB2967917 must be installed on the system for Windows 8.1 .

Post has been editedAbbat1985 - 09.07.20, 21:13

Sziasztok!

Nálam is megjelent az a problem a HUAWEI E3372h esetében, hogy a lakhelyemen nem látja a Telekom 4G B20 frekvenciát, holott a modem tulajdonságlapja alapján tudnia kéne .
Néhány száz méterre lakom egy bázisállomástól, tehát térerő problem kizárt, de a modem csak a Digi 4G hálózatát látja, amivel én nem tudok semmit kezdeni .
Tehát a lakhelyemen nem tudom használni a 4G hálózatot, Telekom kártyával .
Én mászkálok vele az ország több más területén is (és külföldön is SLO, I), ahol sok esetben lát 4G hálózatot, és hibátlanul föl is tud csatlakozni, és az adatforgalmazás is hibátlanul megy .
Meg tudom én azt nézni, vagy lekérdezni valami módon a modemből, hogy épp milyen hálózaton, melyik LTE sávon/frekvencián van fönn ?
Így láthatnám, hogy mely 4G frekvenciák azok amelyeket hajlandó kezelni .
Az ügyfélszolgálat javaslatára történt egy kártyacsere, ami semmit sem javított a helyzeten .
Mit tudok esetleg még tenni a helyzet javítására, a hiba elhárítására ?

Valójában két E3372 USB modem van, az egyik E3372h-153, és E3372s-153 .
Mindkét modem azonos hibát produkál .
Nagyon jó az a procontrol link amit küldtél, ezen modem tulajdonságokat egy helyen összevethető módon még nem láttam .
Az én eszközeimre ez vonatkozik :
"Huawei E3372h-153 (same as Huawei E3370 or M150-2) Magyarországon használt minden frekvenciasávot kezel:
- 4G (LTE) Frequency Band 1/3/7/8/20 (800/900/1800/2100/2600 MHz)
- 3G UMTS: 900/2100 MHz
- 2G GSM: 850/900/1800/1900 MHz"

Tehát ezek az információk is azt erősítik, hogy a B20 frekvenciasávot is tudniuk kéne az eszközeimnek !

Hahó Szakik !

Meg tudom-e én azt valami módon nézni, hogy az én Huawei E3372h-153 USB modemem épp melyik LTE frekveciát/sávot használja, melyikre van felcsatlakozva ?

Üdv.

Astra

Ez miért érdekes kérdés? Néhány perces netes kereséssel nem láttam rá megoldást. Operátort, térerőt le lehet kérdezni, de frekvenciasávot nem láttam. Ha tudnád, mivel lennél előrébb?

https://www.emnify.com/developer-blog/at-command-cheat-sheet-for-iot-co…

https://www.emnify.com/developer-blog/at-commands-for-cellular-modules

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tudnám valamilyen szinten diagnosztizálni, hogy tudja-e a modemem az LTE B20 frekvenciát/sávot .
Vannak területek amerre járok, és a modem lát 4G hálózatot, és tudja is használni .
Lakhelyemen a bázisállomástól 475m-re meg nem lát 4G hálózatot, csak a Digiét amit nem is tudok, hogy honnan jön, de nem a 475m-re lévő toronytól .
Kajászónál meg lát Telekom 4G-t, föl lehet csatlakozni rá, de lelépeget a térerő, majd átlép 2G+-ra, és használhatatlan normális adatforgalmazásra .
Bizonyos helyeken meg jó, például külföldön is . ( I, SLO )
Képtelen vagyok diagnosztizálni, hogy mi lehet a hiba .
Hiába jelentem be a hibát a Telekomnak, állandóan visszadobják, hogy ők semmi hibát nem találnak a rendszerükben, magasról tojnak a problémámra ! :(
Üdv.
Astra

Sziasztok !

Keresek olyan embert aki a két Huawei E3372 modememet alkalmassá tenné a LTE B20 frekvencia használatára !
Amit elvileg alap tulajdonságként tudnia kéne, de mégsem tudja .

Köszönöm !

Üdv.

Astra