Elfogytak a Gnome -projekt- helyett alapítvány tartalékai

Fórumok

""The GNOME Foundation is running out of money. The foundation no longer has any cash reserves so they have voted to freeze non-essential funding for running the foundation. They are also hunting down sponsors and unpaid invoices to regain some delayed revenue. Those wishing to support the GNOME Foundation can become a friend of GNOME.""
by Anonym writer @slashdot

https://wiki.gnome.org/FoundationBoard/CurrentBudgetFAQ
http://beta.slashdot.org/comments.pl?sid=5027049&cid=46740191

Szomorú szitu :/..

Gnome3 után egy darabig Mate Desktop-ra váltottam, de a nautilus fork(caja) irritáló bugjai miatt átálltam végül a 3-asra, megszoktam. azért néha fontos a gyorsaság is: van fennt egy openbox :).

Hozzászólások

Egy kis kiegészítéssel élnék, nem a projekt pénzei fogytak el, mert olyanok nincsenek.
Ezek az alapítvány pénzei, aminek egy része megy az alkamazottaknak, többi főleg rendezvényekre, reklámanyagokra, különböző programokra egyéb költségekre kerül elköltésre.
Mondjuk ettől még szomorú, hogy készpénz tartalékokat ennyire felélték...

Ha eddig sajnáltam volna őket, ezután a hozzáállás elsétálás után nem érdekel: https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=710904
Egy dolog a szép UI, és az egyszerűség, de hogy dconfba nem lehetett berakni egy opciót erre, azt nem tudom megérteni. Szintúgy nem lehet parancssorból lezárni a képernyőt, csak kattintgatva.
Phoronix-on is megjelent a hír, érdekes elolvasni a hozzászólásokat.

beírtam parancssorba hogy superl-l.....mit kellene látnom? Félreértetted a kérdezőt asszem...

amúgy a kérdezőnek meg javaslom a gnome-screensaver csomag felrakását és utána a "gnome-screensaver-command -l" parancsot parancssorból...sajna máshogy tényleg nem megy...because This IS GNOME... (a 300 után szabadon :D )

Most elvagyok i3-mal :P Nagyon szeretem, olyan jó hogy nem kell vele harcolni, csak egyszer beállítani.
Nekem tetszik a gnome, de így használhatatlan számomra. És úgy tűnt a bugzilla hozzászólások alapján másnak is. Az volt furcsa számomra, hogy egy darabig volt érdeklődés, majd amikor nem hatottak az észérvek, akkor fogták magukat és elcsöndesedtek. Pedig nem hiszem, hogy egy változót beletenni nagy dolog, annak aki benne van a kódban. (Sose nyúltam még nyílt forrású kódhoz, és most nincs időm emiatt beleásni magam. Szóval nem akarják, nem csinálják, én meg így jóval kevesebbet használom.)
Köszönöm, meg fogom nézni. Egy jó ideje nem néztem rá, lehet hogy régebben próbáltam, de nem emlékszem rá.

Úgy látszik, egyre kevesebben osztják a Gnome3 projekt vízióját... talán ezek után elgondolkodnak majd azon, hogy a felhasználók igényeit kellene kiszolgálni, és nem a saját elképzeléseiket erőltetni. Ha meghagyták volna a gnome-fallback-session-t, talán még jó is lehetne, de a nautilus-t már sikeresen kiherélték. Csak tudnám, miért?
A 12.04-es Ubuntu-ban levő 3.4-es Gnome még tudja, és itt még a nautilus is használható, az egész cucc megy compiz nélkül (metacity), teljesen oké. Emiatt nem merek frissíteni 14.04-re...

"talán ezek után elgondolkodnak majd azon, hogy a felhasználók igényeit kellene kiszolgálni, és nem a saját elképzeléseiket erőltetni. "

Ilyenkor hol maradnak a "de az opensource szandálos harcosai azt csinálnak a szabadidejükben, amit akarnak!!!" mantra? :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

DWM forever!
Ja bocs, ezt nem íde kéne írnom. :-)
Próbálgattam Gnome-t, de túl sok memóriát zabál, a kinézete sem jött be. Egy LXDE felület jobban bejön, habár a kde is tudna egész jó lenni, ha futna a laptopomon. Persze a legjobb számomra a DWM.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com