Tudtok jobb ASP.NET tárhelyet, vagy közepes windows-os VPS-t?

Fórumok

Na szóval. Adott egy pár (nagyon nonprofit) projekt. Főleg hobbi cuccok, amit pár ember használ. Ezekhez keresek új tárhelyet, viszonylag kevés feltétellel. A dologról azt kell tudni, hogy egyik alkalmazás sem kritikus, de azért jobb, ha működnek, mintha nem.

- Vagy egy normális ASP.NET tárhelyre lenne szükség, vagy windowsos VPS-re (... szerverbérletre, akármi)
- de inkább VPS, mert az egyik projekthez pl. van p/invoke-olt natív DLL, amit a legtöbb shared hoszting nem annyira kedvel :)
- Mivel licenc van mindenhez, ezért egy bring your own license konstrukció nem jönne rosszul VPS, ne adj' Isten dedikált szerver esetén, mert nincs kedvem ahhoz, hogy rám terheljenek havi +25 eurót olyan dologért, ami már van
- mint mondtam, főleg hobbiprojektek, tehát nem kell ötkilences SLA, de szeretném megúszni havi max egy tízesből
- Most az "okos" megoldások sem játszanak, mert ezek között van olyan projekt, aminek (egyelőre) nem tolnám ki a forrását a vakvilágba. Jó, ha van mögötte legalább valami ismertebb cég. (False sense of security, de legalább nem izgulok annyira ;) )

Az Azure-t ismerem, nagyon jó ár-érték arányú dolog, de (nekem) túl "jó", ezért drágának találom (_ehhez_ a projekthez, amúgy vannak Azure-os cuccaim). Illetve ha egy mód van rá, ne magyar szolgáltató -- igen, előítéletes vagyok, tudom, de eddig hoszting témában csak a baj volt velük (a pontosság kedvéért a 20+ ezres kategóriával már semmi baj nincs, de lásd az Azure-os megjegyzést)

Ha valakinek van ötlete tapasztalata valamivel, legyen oly kedves, és ossza meg! :) Google-ből már összevadásztam egy csomó alternatívát, de jobban hinnék a személyes tapasztalatoknak.

Köszi!

szerk: Menet közben az OVH lowend hülyeségét nézegettem, illetve (újra) megtaláltam a TransIP nevű csodát, ahol ugyan van licencdíj, de így is kb 10k-ra jön ki, és egész korrektek voltak, addig a rövid ideig, amíg náluk voltam.

Hozzászólások

En itt szoktam szetnezni, de kezdek leszokni rola. Inkabb rakok at minden projectemet Azure-re.

Azure-ön mennyiből jön ki egy weboldal?

--

Egy VM, amiben van 1.6GHz CPU, 1.75GB RAM az kb. 50 euró, plusz storage és bandwidth

Csak ez gyanús, hogy nem lenne elég, mert el kéne futnia rajta egy Windows Servernek és egy SQL Servernek, még ha a terhelés nem is nagy. Mondom, az Azure-t szeretem, de ebben az esetben kicsit túl jó, túl drága.

Egyrészt, másrészt meg a pricing calculator szerint itt is hamar megütöm az 50 eurót, ha több site-om van. Plusz ugye itt külön fizetem a MSSQL-t, amit VM-ben akár Express-szel is meg lehetne oldani, ha nem lenne licenc. Ennek a játszós szervernek pedig pont az lenne a lényege, hogy a random elkezdett/félbehagyott projekteket oda feltolom (-juk, ez mondjuk 2-3 ember agymenése) és kész.

Medium VM instance + saját SQL Server ugyanabban az instance-ben telepítve = 134 USD/m
Small VM instance + Small SQL Server Standard instance = 543 USD/m

#define olcsobb 409

A baj pont az, hogy pont nem kell nagyobb VPS, mert kb. projekttemetőnek kellett volna / kéne; olyan cuccoknak, amire mondjuk havonta öten kattintanak, ebből kettő a google.

Igen, de ha mar csak egy projektet is elkezdenek aktivan hasznalni az instance-n, akkkor rogton keves lesz a gep hozza.

Amugy nincs azure eleresem, igy nem lattam a pontos arakat. Az amazonnal sokkal jobb arak vannak, ez igy akkor nagyon necces.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

A kevés tárhely mit takar, valamint hány domainnel szertnéd használni?

Eszembe jutott, hogy anno az OVH-nál voltak _nagyon_ olcsó szerverek, amik kb. sandboxnak voltak jók. Most úgy látom, különvált a két üzletág: http://www.kimsufi.com/

Ezzel van valakinek tapasztalata?

en iwStack-et javaslom, sztem minden feltetelnek megfelel.

Nekem a https://asphostpage.com/ töké
letesen bevált.

Asure mellet érdemes megnézni az Amazon EC-t, ott is lehet windowst hosztolni, nyilván picivel drágább, mint az Ubuntu.

Fuszenecker_Róbert