.NET

Moq

Fórumok

.NET-esek elonyben.

Van ez a Moq nevu library, alig felmilliard letoltessel, amit olyan garazscegek is hasznalnak a .NET-es unit tesztjeik mockolasara, mint a Microsoft vagy az Amazon. Elobbinek meg a hivatalos doksijaban is benne van (pl.), utobbi pedig penzzel tamogatja. Ezek szerint nem mondjuk nem elegge, mert a library maintainere ugy dontott egy felresikerult lobotomia utan, hogy egy obfuscated .dll-t kellene elhelyezni benne, ami osszeszedi a geprol a Gitben beallitott email cimet (cserkesz becs'szo, hogy csak azt, de ez ugye konnyen kideritheto azert), majd elkuldi valahova, hogy megnezze, perkaltal-e a fejleszto urnak, vagy amolyan ingyenelo putto geci vagy, aki meg egy Nespresso-kapszula arat sem kepes felkohogni egy ilyen remek library-ert. Ahol meg ugye a ceg mar adakozott, vagy uram bocsa' ket email cime van, az amugy is menjen a kurva anyjaba.

A fun-factor mar ennyitol is csucsra lenne jaratva peldaul azzal, hogy a bekuldott sha256 mindenfele jelentektelen EU-tagallam (pl. Nemetorszag) birosaga szerint sem kompatibilis valami informacioszabadsagi jogszaballyal (un. tagallami GDPR ratifikacio), de akit a jogaszkodas nem erdekel, az olyan csemegekkel is szembesulhet, mint a build warningok kozott megjeleno tarhalas, vagy a build lelassitasa szandekos pause-okkal.

Szerencsere kiderult, hogy a kerdeses verzio veletlenul bugos macOS alatt, igy mar megvolt a revert, illetve a Snyk is mar pl. a megfelelo helyere teszi a 4.20-as verziot.

Blazor WASM az iparban, 2022-ben (?)

Fórumok

Sziasztok!

Több C#-os kollegám is azon a véleményen van, hogy mennyire jó lesz, ha majd a Blazor (meg úgy általánosságban a WebAssembly) kiváltja végre a JavaScriptben való kódolást egy fullstack fejlesztő életében.
Mivel még csak dummy alkalmazásokat láttam csak, ezért roppant kíváncsi vagyok, közületek hányan fejlesztettek élesben kliensoldali Blazor frontendet, és hogy mik a tapasztalataitok például egy Angular/TypeScriptes SPA megtervezéséhez és karbantartásához képest.

Egy e-mail fiók - több tulajdonos

Fórumok

Sziasztok!

Van egy csapat ember, akik bizonyos tevékenységét ketten szervezzük, ketten készítjük a hozzá szükséges beosztást.
Jó volna, ha a kommunikáció egyetlen e-mail címről menne, erre a legjobb módszer természetesen az, ha készítek egy email címet, majd megadom a belépési adatait a társamnak.
Legkézenfekvőbb gmail.com címet készíteni, de a G most kezdi kötelezővé tenni a kétfaktoros azonosítást, így az eléggé el fogja nehezíteni, hogy ketten használjuk ugyanazt a címet.

A csoport tagjai egy googlegroups listán keresztül tartják a kapcsolatot. Ott beállítható esetleg, hogy ha az adminnak akarnak írni (tehát nem a listára közvetlenül), akkor azt mindkettőnk kapja meg?

Ti hogyan csinálnátok?

Gábor

Ui: Durva kerülő megoldás: egy másik gouglegroups lista, csak az adminoknak

SQL DB és GDI+ grafika

Fórumok

Sziasztok!

 

WinForms App-hoz milyen DB-t ajánlanátok SQLite vagy az MS LocalDB ?

GDI-hoz tudtok esetleg olyan netes könyvtárat ajánlani, ahol vannak előre elkészített ábrák: Szék, asztal, sakkfigura ilyesmik ?

Allasinterjus kerdesek

Fórumok

Sziasztok,

Interjuztatunk magunkhoz embereket, elsosorban C#/Angularjs-React/Microsoft SQL Server/CSS/valamennyi linux ismeret lenne az elvart, amit a versenyzoktol varunk.

Szoban interjuztatunk, egyikonknek sincs turelme a papirra leirt akombakomokat ertelmezni; es mind egyetertunk abban, hogy a codingame-szintu teszteket meg keszsegszinten be lehet gyakorolni ugy, hogy problema nelkul 95%-okat lehessen veluk elerni masodik-harmadik probalkozasokra.

A kovetkezo kerdessort tesszuk fel a versenyzoknek:

 

C#:

- Mi a legutoljara publikalt .NET verzio szama?

- Hogyan tudok tobbszoros oroklodest kesziteni? -- itt idealis esetben annyit tud, hogy tobb interfesszel lehet babralni, de nincs C++-szeru tobbszoros oroklodes a nyelvben

- Tudok-e interfeszben propertyket definialni?

- Mi a kulonbseg a singleton es a statikus osztaly kozott? Nevrol milyen mas design patterneket ismer?

 

CSS:

- Mit csinal a 'position' property? Milyen ertekei lehetnek? Mi az osszefugges az 'absolute' es a 'relative' pozicionalt elemek kozott? -- nyilvan nem definicioszinten varjuk el a valaszt, de ha 3 majdnem ertelmes mondatban el tudja mondani, hogy ezek kozott mi az osszefugges, akkor feltetelezzuk, hogy nagyjabol kepben van CSSbol

- Hogyan igazitunk kozepre egy divet?

 

JS:

Mi a kulonbseg a == es a === kozott?

Hogyan deep clone-ozunk egy objektumot?

 

DB:

Hogyan kapcsolunk ossze ket tablat?

Van egy querym, amiben van egy aggregalt mezo (pl. SELECT CountryName, COUNT(*) from Cities group by CountryName ), hogyan tehetek az aggregalt mezore feltetelt? (pl. COUNT(*) > 5)

 

Linux:

Mit muvel az uname?

Szkriptemnek stdout-stderr kimenetet hogyan tudom fajlban rogziteni?

 

Miket modositanatok a kerdeseken? Miket adnatok-vennetek el a listabol?

(Elore is elnezest, ha valamelyik kerdes nem pontosan-szepen van megfogalmazva, kulfoldi nyelvteruleten elo kulfoldi ember vagyok.)

.Net Core alkalmazás nem működik

Fórumok

Sziasztok,

átvettem egy .Net Core webalkalmazás fejlesztését.

Frissíteni kellett CSS-t, JS-t, build működik, pipeline kitolja, teszt sikeres DEV, ACC rendszeren.

Prod release sikeresen kimegy, de az oldal nem működik egy JS-es táblázat rész nem jelenik meg. Backup visszarak, működik.

  • Fogtam a prod buildet, magáról a szerverről, áttettem DEV-re, kicseréltem a config fájlokat, működik.
  • Összehasonlítottam a config fájlokat prodon, release előtt után, megegyeznek.
  • Most nézem az összes IIS beállítást, nem találok semmit.
  • Leellenőriztem csak az én changsetem van benne.

Valakinek valami ötlete, hol lehet a hiba?

Előre is köszönöm a segítséget.

Csaba