.NET

.Net Core alkalmazás nem működik

Fórumok

Sziasztok,

átvettem egy .Net Core webalkalmazás fejlesztését.

Frissíteni kellett CSS-t, JS-t, build működik, pipeline kitolja, teszt sikeres DEV, ACC rendszeren.

Prod release sikeresen kimegy, de az oldal nem működik egy JS-es táblázat rész nem jelenik meg. Backup visszarak, működik.

  • Fogtam a prod buildet, magáról a szerverről, áttettem DEV-re, kicseréltem a config fájlokat, működik.
  • Összehasonlítottam a config fájlokat prodon, release előtt után, megegyeznek.
  • Most nézem az összes IIS beállítást, nem találok semmit.
  • Leellenőriztem csak az én changsetem van benne.

Valakinek valami ötlete, hol lehet a hiba?

Előre is köszönöm a segítséget.

Csaba

Fejlesztői napidíjak

Fórumok

Sziasztok!

 

Jelenleg kb. a piacról milyen áron lehet találni fejlesztőt, aki kisebb appot megír C#-ban?

Átlag magyar, számlaképes napidíjra gondolok 3-4 napos munkára.

 

Csak érdekel, nem akarok rendelni semmit :)

 

Köszi!

Ősrégi .dll használata

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy probléma, melyben egy szerveren futó ősrégi programmal kellene kommunikálnom egy most készülő .NET-es programból. Ehhez biztosítva van egy szintén ősrégi C++-ban írt .dll, viszont a .dll függvényeinek hívásakor egyszerűen semmi sem történik. A .dll szerintem rendben van, mert van egy szintén ősrégi kliens program, ami ha betöltjük a .dll-t akkor nagyon szépen kommunikál a szerveren futó programmal. A .dll-hez van dokumentáció, ami nem túl részletes, és van hozzá egy header-fájl is, amivel egy kicsit többre jutottam.

Példa a header-ben lévő függvény deklarációra:

#ifdef DLL_EXPORTS
#define DLL_API __declspec(dllexport)
#else
#define DLL_API __declspec(dllimport)
#endif

extern "C" DLL_API void __stdcall foo(int, int, char*, char*, int);

A most készülő .NET-es programból a következő módon próbálom meghívni ezt a függvényt:
(Nyelv: C#)

[DllImport("DLL neve", EntryPoint="foo", CallingConvention=StdCall)]
public static extern void Foo(int param1, int param2, string param3, string param4, int param5);

Viszont ahogy az elején is említettem a függvény hívásakor nem történik semmi.

Már minden általam eddig ismert, és frissen megismert dolgot próbáltam, de a hívás akkor is "süket fülekre talál".

Van esetleg valaki aki találkozott már ilyen problémával és sikerült megoldania a dolgot?
Szívesen venném ha megosztaná velem a tapasztalatait.

A válaszokat és a jó tanácsokat előre is köszönöm.

Adott program lemezhasználata

Fórumok

Sziasztok!

Adott program lemezhasználatát hogyan tudom megnézni (Írás és olvasás Kb/sec) C#-ban? Rengeteg helyen néztem már megoldásokat (StackOverflow, Code Project, MSDN social, stb.) de az esetek döntő többségében az ottani fórumlakók még csak a kérdés lényegét sem tudták felfogni. A maradék esetekben pedig egy egyszerű package.függvénynév(paraméter) megadása helyett fontosnak tartották megosztani az univerzum minden kérdésére a választ.

Nem komplett megoldás, önmagában leforduló kód, vagy egy ész nélkül copy+paste-elhető kód az amire szükségem van, vagy egy belinkelt .ZIP hanem elég lenne egy package, és azon belül egy eljárás/függvény név a megfelelő paraméterekkel. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez ennyire megoldhatatlan dolog lenne.

Ameddig én eljutottam az a "PerformanceCounter". Ha írok egy ilyet, hogy PerformanceCounter EnPerformanszKaunterem = new PerformanceCounter("PhysicalDisk", "Disk Read Bytes/sec", "_Total"); az azért nem jó, mert ez az összes létező folyamat lemezolvasását kiírja.

[Megoldva]Azure DevOps Git tutorialt keresek

Fórumok

Sziasztok!

Azure DevOps (korábban VSTS) Git alapú team projectet indítanék, teszteléshez kellene. A master repository megvan, de a local branchből nem tudok a masterbe pusholni. Visual Studio alatt fejlesztek, de nem látom pontosan, hogyan lehetne új solution-t indítani. Valaki tudna segíteni benne. Ha lenne egy jó tutorial, az lenne a legjobb. Google keresésre csak irreleváns találatokat kapok vagy részmegoldást találok. Előre is köszönöm.

.NET CLR Memory performance counter probléma Windows 10 - en

Fórumok

Egy program, amit eddig Windows 7-en használtam, feltelepítettem Windows 10-re. Munkahelyemen előbb-utóbb sajnos kötelező az átállás Windows 10-re. Akorábbi rendszeren a program jól működött, de most az újabb rendszeren a logok szerint nem fér hozzá a .Net CLR Memory performance counterhez.
A program supportja javasolta a performance counterek rebuild-jét. Két microsoftos oldal leírását is végigcsináltam, de a helyzet nem változott. Ezen leírások az lodctr /R futtatását javasolták. lodctr /E:".NET CLR Memory" lefut, Q-kapcsolóval kiírja, hogy van ilyen counter, /R kapcsolóval viszont 5-ös hibakóddal kilép. Ezután a support benyögte, hogy tessék az újabb változatot használni az új rendszeren, ami komoly energiabefektetést igényelne. Találkozott mát itt valaki ilyesmivel, vagy esetleg lenne valami ötlet?

XML serialize xsd alapján

Fórumok

Sziasztok!

Az elmúlt években nem egy XML feldolgozót írtunk meg .NET-ben úgy, hogy az xsd.exe-nek - ami a Microsoft SDK része - odaadtuk az xsd fájlt és ami generált belőle egy C# osztályt, amit a projektbe behivatkozva, pofon egyszerűen tudtunk XML-ekkel dolgozni.
Legutóbb XML feldolgozásnál az egyik nagy IT cég által publikált séma definíciókat használtuk. Az egy dolog, hogy roskadásig volt szintaktikai (hiányzó lezáró > karakterek) és szemantikai (adott node gyermek node-ja a lezáró tag-en kívül volt) hibákkal, felvettük a kapcsolatot a releváns csapattal és eddig a mi javaslataink alapján javították a séma definíciót. Azonban azt tapasztaltuk, hogy néhány XML-t nem tud feldolgozni a programunk, a deserialize metódus hívásakor kivétel keletkezik. Nosza, riportáltuk a hibát, mint eddig, viszont ezt már nem tudták reprodukálni. Küldtünk példa kódot, majd visszaigazolták, hogy látják a hibát és dolgoznak rajta. Három hét elteltével a következőt írták: “...However, this document (az xsd a szerk.) isn’t designed with the purpose of being able to develop .Net xml de-serialization based application. In instances like this typically an implementer comes up with alternative ways to achieve the objective. You may investigate direct xml parsing as a mechanism...”. Nekem valahogy úgy tűnik, hogy nem tudnak mit kezdeni a hibával, ezért próbálnak lebeszélni erről az irányról. Már rengeteg mindent kipróbáltunk, de eddig az xsd alapú feldolgozás tűnt az egyetlen működő megoldásnak. Van még, aki így dolgozik XML-ekkel és tapasztalt esetleg hasonló hibát?

ASP.NET - kezdőnek való leírás

Fórumok

Üdv!

Végre rászántam magam,hogy utánanézzek a webes technológiáknak,és mivel a C# áll közelebb hozzám,ezért úgy gondoltam,hogy az ASP.NET jó választás lesz.
Csakhogy.
Nem igazán találtam olyan leírást,ami elég részletes és többé-kevésbé jól magyaráz.Amit eddig láttam,azok pár (2-3) példaprojekt volt,és annak a konkrét megvalósítása volt leírva,de semmi elméleti alap. Esetleg tudnátok ajánlani olyan leírást/könyvet/videót,ahol ha nem is teljesen a leges legalapvetőbb dolgokkal kezdik,de mégis egy magamfajtának jó segítség lenne?

.NET Windows applikacio Dockerben

Fórumok

Sziasztok,

Adott egy .NET alatt futo app, ami kulonbozo Citrix szervereken fut. Elv a Citrix szereverek egy templatebol keszulnek, de valamiert megis van hogy gond nelkul fut, maskor meg elszall...

Arra gondoltam, hogy megoldhato-e, hogy a program egy Docker image-bol fusson, igy teljesen egyseges lenne a kornyezet.

a kerdes az, hogy Windows server alatt, egy .NET alapu docker image-bol tud-e a egy GUI-s program futni?