Bigbluebutton telepítése webhostingra.

Sziasztok,

a kérdés az, hogy mekkora munka lenne megcsinálni? Milyen embert keressek rá - programozót, rendszergazdát?
Nem kellene automatikus telepítő mint mondjuk a wordpress esetében és egyszerű felhasználók sem fogják telepíteni, az viszont fontos lenne, hogy ninja skill nélküli informatikai tudás birtokában is lehessen a későbbiekben telepíteni. Ehhez a projekt-részfeladathoz közreműködő(k) jelentkezését is várjuk.

P.s. Ez nem álláshirdetés.

Hozzászólások

Ideznek a szoftver FAQ-jabol:

Can I install BigBlueButton on a shared hosting server, such as GoDaddy?
Likely not. First, you need root access to install BigBluebutton. [...]

Az ilyen cuccok jellemzoen nem arra keszultek, hogy keves eroforrassal, osztott gepen fussanak. Az FAQ-ban a rendszerigenyekrol is irnak:

As a minimum, we recommend you run BigBlueButton on a dedicated quad-core machine with at least 4 GB of memory and a 2.6+ Ghz processor. [...]

Ha tehat szolgaltataskent akarod arusitani, akkor adjal hozza dedikalt gepet is es kalkulald bele a rendszergazda folyamatos uzemeltetesi munkajat is. :) Remelem, ezzel megkimeltelek a folosleges koroktol. Az FAQ-t azert elolvashattad volna mielott folteszed a kerdesedet.

Ajjajajajajaj... kb 2 éve foglalkoztam ezzel a csodával, és az volt a konklúzió, hogy inkább beruházunk valami fizetős cuccba.

Feltelepíteni sem volt egyszerű, belőni sem, és igencsak komoly számításigény kell neki. Ha sokszereplős videokonferenciát akartok, nincs az a vas, ami elvinné rendesen. A hangja is eléggé szar volt anno. Ha távoktatni akarsz nagyobb volumenben, szerintem el fog vérezni a dolog: nem véletlenül olyan drágák a cisco és az adobe hasonló szolgáltatásai (és csak szolgáltatás, szoftvert/hardvert nem kapsz)

Persze nem tudom, mennyit fejlődtek 2 év alatt, illetve a mai vasak mennyivel combosabban bírják az ilyesmit, 2 éve valami ilyesmi volt az arány, hogy 4 szereplős videokonf felett (1 szerveren 1 csatorna 4 júzerrel) már csak hardveres rásegítéssel megy a dolog (hardveres h264 és aac codec és multiplexerek), különben nagyon rossz lesz a minőség és nagy a késleltetés.