Szeretlek YouTube

Elképesztőnek tartom, hogy 2014-ben egyszerűen nem lehet megszüntetni egy YouTube fiókot és újat regisztrálni a helyére. Korábban ezt meg lehetett tenni. Most szépen rám rohad egy sok évvel ezelőtt beregisztrált felhasználónév, amivel én nem akarom használni a YouTube-ot. Mivel az email címemhez van kötve, ezért újat sem tudok regisztrálni a helyére. Egyetlen módszer az lenne, hogy törlöm a teljes, ismétlem a teljes Google fiókomat az összes használt szolgáltatásukkal együtt és újra kezdek mindent a nulláról. - Már ha ezt egyáltalán meg lehet náluk tenni, mert van egy olyan gyanúm, hogy ebben az esetben zárolná az email címemet, hogy ne tudjak vele újraregisztrálni a rendszerükbe... Meg persze ott van az Apps is, amit már nem tudnék ingyenesen igénybe venni.

De ha már a Google háza táján mérgelődök, akkor megemlíteném a Gmail-es android appjukat is... Egész konkrétan ha belépek vele egy fiókba, akkor nem lehet belőle kilépni. Faszán megcsinálták azt is. Itt és most ígéretet teszek arra, hogy a következő telefonom BlackBerry lesz. Remélem nem tűnnek el a süllyesztőben.

És most, hogy megnyugodjak és totális béke uralkodjon a fejemben, megyek és meghallgatom két kedvenc zenémet, s olvasok mellé egy kis szétszedtemet:

https://www.youtube.com/watch?v=SLgKNK4JrHo
https://www.youtube.com/watch?v=PbyagKSC0S8

Hozzászólások

Fix me, de szerintem ezzel kapcsolatban figyelmeztet is hasonlóra. Nem tudom pontosan felidézni, de szerintem pont írták, hogy de. Másképp hogy tudnák ők letölteni szerver oldalon a weboldalt, majd összecsomagolni és képként (vagy egyéb formátumban) letolni a kliens böngészőre?

Lehet, hogy mégis. Pl. a voda mobilhálózatán nem megy át a ping. Gondolom, nem véletlenül.

A "nagy" operát nem ismerem, de a symbianos opera mini bizony úgy működött, hogy mindent az opera szerverei csináltak, csak a renderelt lap került át a mobilra. És ebben benne voltak az SSL-t használó oldalak is (pl. gmail). Az meg másképp nem működhetett, csak úgy, ha...

De szóljatok, ha valamit rosszul tudok!

Tudom, és azt is tudom, hogy mindegy, ki írja a saját "proxy"-hoz a klienst, az adatfolyam ott lesz náluk. Ami releváns különbség az Opera illetve a Google forgalomcsökkentő böngészős megoldásai között az "csak" annyi, hogy az utóbbi cég a teljes netes forgalmat hozzá tudja kötni a személyes/hozzád kapcsolódó adatokhoz (Google fiókban tárolt valamennyi adatod), az Opera viszont ez utóbbiakhoz alapból nem fér hozzá, csak akkor, ha a kliense a mobilon tárolt Google felé használatos authentikációs adatokhoz hozzáfér, és azt fel is használja - kérés és kérdés nélkül.

Okoskodas helyett, ha mar paran probalnak ramutatni a dologra, ranezhetnel te magad is a helyzetre.
1. Nem HTTP proxy-rol van szo ahogy mar irtam (elkuldod az url-t, cookie-t, etc., ok letoltik a weboldalt, csinalnak belole egy screenshotot, majd ezt kuldik a mobilra, mivel meretre kissebb).
2. Ok irjak a klienst (egyebkent se tudna mas kliens egy natur http proxyn keresztul ilyet csinalni)
3. Innentol kezdve igazabol minden lefossa a tanusitvanyokat

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Ez bizonyítja, hogy a magyar újságírók milyen szuperek. :-) Annak ellenére, hogy nem tették közzé, a magyar újságírók „kiszagolták”, hogy ugyanazt a módszert használja, mint az Opera. Erről 1–2 nappal ezelőtt olvastam egy magyar hírportálon.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Ez pontosan így igaz. Én konkrétan négy email fiókot használtam pár hónappal ezelőttig Google Apps-al és azokkal be voltam jelentkezve mobilon is a GMail-es appjukba. Aztán elköltöztettem az emailezést máshova, de androidon nem tudtam belőlük kilépni. Ebből az lett, hogy most az egyik Google Apps-os email címre érkező leveleket listázza ki alapból (amire nyilván nem fog már több email érkezni) és nem tudom átállítani, hogy legalább a @gmail.com-os címre érkező leveleket listázza a főképernyőn, mert egyébként külön nem jelzi, hogy érkezett-e új levél arra a címre.

Miért gondoltad hogy G a te érdekeidet fogja nézni olyan kérdésekben, ahol ütközik az övével úgy, hogy ő fekteti bele a pénzt, nem te? Szerintem 2014-ben az a meglepő, hogy ez valakinek még meglepő.

Hidd el, te még jobban is jártál, mint én...:)

Pedig Snowden megmondta...

Nézzük csak. Van 4 db Gmail címem, viszont sohasem használom a Gmailt belépve. Minek? Hogy azt is pontosan tudják, mikor van hasmenésem?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

amikor belepsz, ossze tudja kapcsolni az (aktualis) IP cimed a google fiokoddal. Amikor bongeszel, es van az oldalon g reklam, akkor tudja, hogy melyik oldalt milyen IP cimrol nezik (fixme). Szvsz pont nem erdekli a google-t, hogy te belepve, vagy kilepve netezel.amikor belepsz, ossze tudja kapcsolni az IP cimed a google fiokoddal. Amikor bongeszel, es van az oldalon g reklam, akkor tudja, hogy melyik oldalt milyen IP cimrol nezik (fixme). Szvsz pont nem erdekli a google-t, hogy te belepve, vagy kilepve netezel.

Nem értem a problémád. Az a felhasználónév jó a gmailre, más g szolgáltatásokra, csak youtube-ra nem, vagy mi a para?
Akkor csinálj egy új google accot, amivel csak a youtube-t használod.

Anno egy idétlen felhasználónevet adtam meg youtubera egy gyors feltöltés erejéig és most szerettem volna lecserélni normálisra. Új google accot csak a youtube miatt nem akarok csinálni... Így viszont most a fő email címemhez ragadt egy olyan felhasználónév, amit én szégyenlek használni. Persze az én hibám, hogy akkor azt adtam meg, de mentségemre szóljon, korábban még megengedték a fiók törlését, hogy újra lehessen regisztrálni (fixme, nem tudom zárolták-e az email címet is a fiókkal együtt).

Bármikor létrehozhatsz új csatornát is, és annak azt a nevet adod ami jól esik. (nekem is van pár) persze, a fő csatornát nem tudod törölni, de a külön létrehozottakat bármikor.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Természetesen, sőt kommentelésnél is azt a nevet adja, csak létre kell hozni hozzá G+-t azt hiszem.

Csak nézz meg egy "nagy" youtubeost. Akiről így hirtelen tudok, Herby, akinek 2 (vagy több) csatornája van, és mégis más-más névvel kommentel.

Szerk: Amikor belépsz, kikell választanod amúgy is, hogy melyik csatornádra lépsz be. Akkor azzal a névvel csinálsz mindent. Sőt fel is tudsz iratkozni a másik csatornádra, és számlálja is a nézettséget róla.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

+1 a szétszedtemre

Tetszik a „szétszedtem” projected! Írtam is neked privit.