CSOA OK :) + ?épület tervhez nyílt forrású program?

Sziasztok,

A szabad kultúráért hálózat részéről a Creative Commons Magyarország Egyesület együttműködve a KÉK-kel és a folyamatosan becsatlakozókkal, azt tervezi, hogy elindít egy CSOA-t (kultúrközösségi központ) benne egy szabad szoftveres Hacklabbal (sőt igazából 2-vel).

A feladatunk ezen a héten egy 5 perces bemutatóval készülni a tervezett helyről, van egy mondhatni vázlatszintű rajzunk az épületről és ezúton keresünk szakértőket, akár szervezeteket, mindenek előtt egy 3D-s embert, akár civil, akár üzleti szervezetnél, aki segítene nekünk ezt vizualizálni és később is esetleg részt venne, akár profit-alapon is a CSOA/HackLab üzemeltetésében.

Kérlek, 3d-s emberek, jelentkezzetek itt preferáltan nyilvános hozzászólásban, de akár üzenetben! Köszönjük, a hálózat és az Egyesület nevében: SZERVÁC Attila (aka: sas)

Hozzászólások

Szia,
Bocsáss meg, de eleve kicsit furcsa a kiírás, és félrevezető( 3D-ben létező (3d-s) embert kerestek? ). Gondolom 3d grafikust kerestek, nem pedig a klasszikus tér (ha a fizikusok nem tévednek) szűkített körében (is) létező lényt.
Ha kicsit specifikáltabban, kevésbé a távlati terveket, a jelenlegi feladatra koncentrálva írnád ki, több esélyed lenne szerintem...
Például, mit is kellene egyáltalán, a szavaiddal élve, 3d-zni? Egy épület látványtervét készítse el (Az eleve nem Blender, és nem is mondanám, hogy grafikusi meló, de fixme), egy szép textúrázott objektumot, egy 3d-s logót? Csak azért fejtem ki, mert ezekből mind három más irányultságú feladatkör :)
Amíg ezeket nem írod le, szerintem ne számíts túl sok jelentkezőre, bármily nemes is a cél...
Üdv,
LuiseX

Kortárs Építészeti Központ, az ő pályázatán megyünk tovább

http://toltsdujra.hu

az ő segítségükkel indítjuk a HackLab-et is, és amit kézzel rajzoltunk, pár vonal, a leendő épületünk szerkezetét, azt meg kéne rajzolni géppel és pár nézőpontból megmutatni

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Sziasztok, elindult a projekt ezen része, Hegyi Gyula és Szógrádi Tibor csodálatos képeket készített a Blender3D progi segítségével.

Közben felmerült, hogy van-e épülettervezésre nyílt forrású program, tudtok ilyet?

Szervác Attila - http://321.hu/sas

https://plus.google.com/112351422135153963078/posts/bQCBMKaTcSy

jah, itt van a 2 művész 2 rajza, ebből tudunk most indulni tovább, jövő szerdán kell tartanom egy 5 perces prezentációt a KÉK-nek, amit most próbálok egyelőre fejben összerakni, és ahhoz kell majd egy "végleges" terv, arról kb. 10-12 kép minimum összerakva és lehetőleg 1-2 kis animációval bemutatva, amit küldtél, Oregon :)

Szervác Attila - http://321.hu/sas