APC 1000 ups+ hp proliant ml310E gen8 server , automatikus reboot időközönként

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy HP Proliant ml310E gen8-as tipusu szerver , ami egy APC 1000 tipusu UPS-re van kapcsolva!

A server 4 hónapja van meg , addig gond nélkül üzemelt , viszont kb. 1 hónapja volt egy hét, amikor napi szinten 10-15 alkalommal - 1-2 perces áramszünet is volt az e-on jóvoltából , persze bejelentés nélküli karbantartásból adódóan! Itt kezdődött az , hogy a server automatikusan ujraindult magától , az UPS-en pedig bevillan a Battery Replacement lampa! Mult heten megjött az akkumulátor , ami nem APC ugyan, hanem utángyártott akku , de ugyanugy bírnia kellene legalább 10 percig áramszünet esetén!

A servert rákötöttem , és nem is villant be a Battery Replacement lampa , tehat befogadta az akkut az UPS , de azota mar egyszer megint ujraindult....

Most közvetlen UPS nelkul megy a szerver , hogy teszteljem , az UPS a rossz , vagy a szerverrel van valami gond.

Esetleg van valami ötletetek , hogy mi lehet a problema? Minden velemeny erdekel, mert nem igazan vagyok tapasztalt ezen a teren sajnos:S

Köszönöm előre is a segítséget!

Hozzászólások

Szia!

Nekem tavaly volt hasonló esetem, sajnos kiderült, hogy az APC elektronikája kezdett meghalni. A vége az lett, hogy vettem egy felújított APC 1000-t.

Az újraindulással kapcsolatban csak azt tudom javasolni, hogy kösd rá a servert az UPS-re, nézd a logokat és idézz elő "áramszünetet". Az nem lehetséges, hogy 1-2 perceket se bírjon akkor, ha az aksi rendben van és működik az elektronika.

Érdemes lehet megnézned az apcupsd-hez tartozó webes felületet. Nálam 17,6%-os terheltség mellett 77 percet mond.

Az apcupsd meglehetősen bőbeszédű tud lenni a logban. Mi van a powerfail scriptekben? (onbattery, offbattery, ...) Szívesen megnéznék egy apcupsd.conf-ot.

Vaaaagy... nincs is apcupsd?

Szerintem be kéne kalibrálni azt az ups-t, hiába nem világit a lámpa. Az utángyártott akkuk néha elég mások mint a gyári. A teljes kalibráláshoz egy 100w-os égőt kell rákötni és hagyni, hogy teljesen lemeritse. Más ne legyen a tápon. A szoftverből inditott kalibrálás van, hogy nem elég, a 100w-os merüléssel "megtanulja" az ups, hogy hogyan viselkedik az akku a teljes lemerülési folyamatban.