Kép szétválogató tool

Történt, hogy beállítottam a telefonomon különféle szinkronizációkat, amelyek a fotóimat feltöltik az úgynevezett felhőbe.

Igen ám, de így össze van hányva az összes fotó egy-egy mappába, én meg persze sose raktam őket rendbe, ráadásul olyan is történt, hogy megszakadt a kézi feltöltés, illetve lemaradtak fájlok, aztán újra lett kezdve, arról nem is beszélve mikor csak unalmamban kattogtattam, szóval nagy volt a káosz.

Egérrel borzalmas volt rendezgetni őket, és elképzeltem, hogy milyen jó lenne, ha megadhatnék pár mappanevet, és előnézet után egyetlen billentyűzetleütéssel áthelyezhetném az aktuális képet valamelyikbe.

Aztán rájöttem, hogy túl sok mappával úgyse tudnék gördülékenyen dolgozni, szóval nekem igaziból 3, de max. 4 db lenne jó, mivel egy kezemen ennyi ujjam van a hüvelyken kívül. Ezen kívül még egy gomb kell, legyen az enter, amivel át tudok ugrani egy-egy képet (bár a space is lehetett volna, lehet hogy természetesebb lenne). Amúgy is szerettem volna már kipróbálni a gtk-t, meg újra ruby-zni kicsit, szóval nem is keresgéltem kész megoldást.

Így néz ki:

Így indul:
ruby image_sorter.rb [mappanév]

Jelenleg csak jpg és jpeg fájlokkal működik.

A 4 textbox-ba lehet beírni a 4 mappát. Az escape gomb megnyomására a fókusz átkerül a gombokra, innentől a 0, 1, 2, 3 billentyűk nyomkodhatók, és megtörténik az áthelyezés.

Ja, a githubot is régóta ki akartam próbálni. Ha valakit érdekel, itt van. :)

Hozzászólások

Miért kellett bele az a korlátozás, hogy csak 4 könyvtárral működik?
Lehetne az egyes könyvtárakhoz egyéni gyorsgombot definiálni?

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Mert nekem annyival megy, nem láttam értelmét többnek. Nem tudok megjegyezni többet, exponenciálisan lassulok 3 fölött.
Sok mindent lehetne, pl. grafikusan választani mappát, vagy egyéni gombok, stb., de ez csak ilyen egyszerű kis cuccnak készült egyelőre, félig szórakozási céllal.

Naja, majd lehet hogy fejlesztek még rajta :)

A 4 gombos dolgot úgy értem, hogy nem vagyok képes gyorsan ÉS pontosan megnyomni az ujjammal a megfelelő gombot, ha a szemem elé kerül egy tájkép, amiről eldöntöm hogy ez mondjuk olyan sárgás, menjen a sárgák közé, a sárga az pedig a 3-as. Ha ilyen mappákból 10 van, akkor a szememmel előbb ki kell keresni a megfelelő mappát, a hozzá tartozó számot, aztán nyomni meg a gombot... és az úgy már nem tetszik, mert inkább végigszaladok gyorsan 3-szor a képeken, mint hogy minden döntés ilyen lassú legyen. De igaziból tényleg 3-mal a jó nekem, csak gondoltam 4 ujjam van és így még pont kézre áll.

Biztos jo jatek egy ilyet osszerakni. Nekem kb. ugyanezt a qiv-vel sikerult megoldani. Letre kell hozni egy file-t a ~/bin/qiv-command nevvel, es meghivja a lenyomott szammal meg az aktualis keppel.

pl:

nyos@hex:~$ cat bin/qiv-command
#!/bin/bash

case $1 in
0|3|4|5|6|7|8|9)
exit 0;
;;
1)
echo "$2" >>./egyik.list
;;
2)
echo "$2" >>./masik.list
;;
*)
echo "unrecognized command"; exit
;;
esac

--
The programmers of tomorrow are the wizards of the future. You know, you're going to look like you have magic powers compared to everybody else. -Gabe Newell

A Gtk::Table attach metodusat el tudod nekem magyarazni erthetoen? Haromszor elolvastam angolul, es meg mindig nem tiszta a dolog.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

attach(widget, balról-tól, balról-ig, fentről-től, fentről-ig)

A Table konstruktorában viszont nem veszi szigorúan hogy hányszor hány cellásnak adod meg, először 4x12-es volt, de aztán 1x1-esnek hagytam ha mindegy.

Szerk.: több helyen olvastam én is hogy bal-jobb, fent-jobb, illetve most már olyat is találtam hogy balról bal-jobb, fentről bal-jobb. Ezekre gondolsz?

Igen, teljesen osszekavarodtam, hogy mit jelentenek az attach parameterei. De igy mar vilagos. Meg egy kerdes: a tol-ig ertekeknel az 'ig' az a mondott cella kozelebbi vagy tavolabbi oldalat jelenti? Tehat, ha mondjuk azt mondom, hogy a masodik paros 1, 5 akkor egy 4 vagy egy 5 cella magas widgetet szultem?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.