SOLVED - Zimbra - Imap - mail törlés

 ( vajtsz | 2013. június 14., péntek - 7:48 )

Zimbrát használunk 3 éve lassan, mivel ez a community verzió, ezért a beépített extra archiválási funkciók nincsenek, így a napi mentést snapshot+zip modszerrel csinálom. Viszont már olyan nagy lett a zimbra mappa, hogy jobbnak láttam ha a régi maileket valahogy mégiscsak archiválom.
Ezt úgy csináltam, hogy van egy másik IMAP server, arra szépen átmásoltam a zimbrából a 2 évnél régebbi emaileket egy kis programmal.(imapsync el is lehetne talán, de én sajátot gyártottam...) Az archiv mail szerveren ugyanazt a imapdir struktúrát csináltam mint zimbrán, szóval rendszerezettség is megmaradt.

Az archiválással igaz még csak egy napja végeztem, de sajna a Zimbra tároló mappa mérete szinte egyáltalán nem változott, pedig 28G mailt kimásoltam belőle, Zimbra admin felületen a Postafiókkvóta méreteknél látszik is a csökkenés, de fájl szinten a /opt/zimbra mégsem csökkent. Persze megnéztem Zimbra fiókok webes felületén a törölt mappát, meg ugyanott a törölt elemek visszaállítása reszt is, egyik helyen sincsenek már benne a torolt emailek.

Zimbra - 7.1.3_GA_3346.DEBIAN5_64 DEBIAN5_64

Tudja valaki mitől lehet ez ?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A problema megoldodott, leirom hatha mas is belefut.

Szoval megiscsak a zimbra Dumpster taroloja okozta a fenti jelenseget, annak ellenere hogy a Visszaallithato torolt emailek kozott nem mutatott egyetlen archivalt emailt sem.
Azert biztos hogy megis dumpster be kerult az IMAP torles utan minden email, mivel pontosan 30 nap utan szabadult fel a fent emlitett 28-30Gb hely a taroloban.

Megoldas az lehetett volna hogy az archivalas utan a dumpster elevules napjat kisebbre veszem ideiglenesen par napra, es akkor azonnal letorli, majd visszallitom 30 ra...