Szagelszívó szigetelése

 ( wpeople | 2013. április 28., vasárnap - 11:07 )

Sziasztok!

Tudja-e valaki, hogyan lehetne egy standard konyhai szagelszívót profi módon beépíteni (pontosabban a légelvezetést megoldani) ?

Az lenne a problémám, hogy a szagelszívó kivezetéséhez fel lett szerelve (az amúgy elég jó szigeteléssel bíró házba) egy szimpla műanyag visszacsapószelep, a berendezés fölé.
A szelep annyira nem zár jól, hogy légnyomás-változáskor (pl amikor kint nagy szél van, vagy ablakot, ajtót nyitok) kattog párat, valamint télen szerintem elég sok meleg kimegy rajta feleslegesen (úgyértem, akkor, amikor nem üzemel a berendezés).
Van ennek valami tisztességes megoldása esetleg? Ha más nem, akkor olyan, ami (közel) légmentesen zár és motorral (v elektromágnessel) nyitható/zárható a szellőző aktiválásakor?

Köszönöm előre is a tippeket!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez nálam is aktuális, érdekelnének a tapasztalatok. (rejtett feliratkozás)

+1

Up

Én is csak egy műanyag visszacsapót szereltem fel a homlokzatra, ami egyrészt kevésbé hatékony, másrészt kattog az egész kürtő szeles időben :)

Hogy lehet ezt profin megoldani?

https://ventilatoraruhaz.unas.hu/KAK-100-Csobe-csusztathato-szilikonmembranos-buzza

Én egy ilyet szereltem be a társasházban ahol laktunk, mert a közösített szagelszívó csövén keresztül lejött hozzánk a felső szomszéd étel szaga, cigaretta füstje.
A szagelszívó függőleges csövébe be volt építve egy fém visszacsapó szelep ami gyakorlatilag semmit sem ért.

A fenti visszacsapó szelepet vízszintes csőszakaszba kell beépíteni, a szagelszívó légáramlata kinyitja, kikapcsolt állapotba visszatér alapállapotba ahol egy kis mágnes rögzíti. Beszerelése roppant egyszerű csak be kell tolni a csőbe.

Tökéletesen működött, egy szomszéd is berakta nála sem volt utána gond.

Amikor vettem felvettem a kapcsolatot a Helios képviseletével, hogy jó lesz-e ez a visszacsapó szelep erre a célra, mert ez eredetileg a Helios légtechnikai eszközeinek a része, miután rámondták, hogy igen vettem csak meg, mert nem olcsó. A Helios-nak van olyan visszacsapó szelepe is ami tűzgátló és a tűzriasztó, vagy a visszaáramló füst, tűz hoz működésbe és nem engedi a tűz továbbterjedését a légvezetéken keresztül.

sub

Az enyém sosem kattogott viszont sokkal hangosabb lett tőle az elszívó. Kihajítottam így ismét csend van. A meleg az szökik, de szerintem nem vészes. Ha lenne valami elektromos nyitású az engem is érdekelne. Az is megoldás lenne ha a készülék oldalára tennék ezt már a gyártáskor és akkor mindenki boldog lenne.

"a készülék oldalára tennék ezt már a gyártáskor és akkor mindenki boldog lenne."

+1

Közben máshonnan is kaptam tippeket:

Fém, csőre szerelhető visszacsapó, ha nincs a páraelszivóban:
https://ventilatoraruhaz.unas.hu/spd/VCS002/Cso-koze-epitheto-fem-visszacsapo-szelep-NA100?fbclid=IwAR3AR_M6f2NZJnIczPh3DfVQWJ7tJ-0zxS_RuAwl6DDQRC0Qq1hbd2KgaDc

Nekem flexi alucső van, ezt érdemes müanyagra cserélni.