[megoldva]tightvnc windows felől

 ( tovis | 2013. április 1., hétfő - 16:01 )

Squeeze alapon fut egy xfce ablakkezelő (jobban szeretem mint a KDE vagy gnome) és megy rajta a tightvnc szerver. A másik oldalon egy XP -vel próbálkozom elérni, kapcsolódik is, viszont csak egy nagy szürke semmit kapok :( Egérként egy "célkereszt szerűség" van. Jobb egér gombra nincs menü, nincs tálca semmi, olyan mintha az xfce nem is futna, hanem csak az X szerver.
Mit kéne még ezen beállítani?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha simán elindítottad a vnc szervert, akkor az egy teljesen új sessiont jelent, hogy hogyan kell azt beállítani, keresd meg a leírásában, ha viszont egy meglévő sessiont szeretnél látni a távolban (mint a VNC windowson), akkor az x11vnc kell neked.

Kösz a tippet!
Tudogatok angolul, de ez, így fel sem merült bennem, hogy a tightvnc - vcnserver egy teljesen új sessiont nyit - mintha még egy gépem lenne (talán). Először windows -on használtam - ott ilyesmire esély sincs.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Még egy apróság - "egy újszülöttnek minden vicc új" jegyében - egy harmadik (szintén windows) gépről a már előzőleg általam egy másik gépről megnyitott session -be kerültem - mókás. Gondolom, ha egy másik user nevében indítom el a vncservert, és arra jelentkezem be akkor egy másik session lesz a jutalmam?
Nagyon tetszik!

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Némi googlizás és töprengés (man, /urs/share/doc) után a következő, működő konfiguráció született /home/tovis/.vnc/xstartup


xrdb $/HOME/.Xresources
xsetroot -solid grey
export XKL_XMODMAP_DISABLE=1
unset SESSION MANAGER
/etc/X11/Xsession &

Mivel ilyen "$HOME/.Xresources" -em nem volt egy "touch" -al csináltam egy üreset - így már nem "zörög" a naplóba :)

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.