Windows 8 és az Intel USB 3.0 Host Controller

Az előző poszthoz kapcsolódik az újabb csodálatos megoldás az Intézet és a másik csodálatos Vállalat áldozatos fáradozásának eredményeképpen.

Na szóval, W8-al alapértelmezetten jön egy official MS által aláírt, fossá tesztelt - hahaha - driver aminek hála már nem kell az Intelnek nagy mennyiségű energiát fektetni a világhálón kifele, hogy egyedi - értsd aktuál win - driver megoldásokkal álljon elő az általuk összetákolt vezérlőhöz, mivel a Lausiv Cisab csapat - emlékeztek erre blogra egyébként ? :D - magára vállallta e-nemes feladatot. Persze egyértelmű, hogy önmagában az Intézet által készített/szállított driver minden teszten át kellett, hogy menjen valószínű, hogy itt is olyan puruttya cégek állhatnak a problémák mögött mint az Intel vagy esetünk szereplője: egy fél terás Iomega EGO külső harddisk.

A csodálatosan kitalált PNP persze működik, ahogy kell a rendszer felismeri, beazonosítja, mountolja egy probléma van csak vele: nem ajánlott használni - értsd írni rá - mivel mint a sok kussolás után kiderült - nem is beszélnék róla miket hányt csendben az esemény naplóba - valami nem tűnt kósernak ezzel az MS féle driverrel. Na, de mennyi hibaüzenetet is kaptunk? Némán agonizált a rendszer, majd mikor összerogyott írás közben utolsó leheletével kinyögte, hogy van VALAMI probléma az eszközzel, meg kéne javítani...

Miután a javításba is belehalt, megmutattuk a googlenak majd teveszarral kenegettük - igen ez is abból a blogból van :) - míg végre összeállt (első megérzésünk alapján helyesen) mi is tényleg a probléma, így már elég hamar meglett a megoldás (Igen, az Intel drivert KELL használni az előző verzióból, csak mókolni - ez egy csodálatos éra! - kell hogy menjen W8 alatt.)

Én nagyon örülök a windows tabletnek, a telefonnak, az áruháznak meg a többi felesleges faszságnak amivel mostanában az Intézet önfeledten múlatja az időt, de örömmel venném ha kicsit több energiát fektetnének bizonyos más dolgokba. Bár még nincs egészen itt, de ezúton kívánok a vállalat valamennyi női munkatársának illetve a munkatársak nőismerőseinek boldog nőnapot, rengeteget gondoltam rájuk az elmúlt órában.

Hozzászólások

Arra a blogra gondolsz, ahol sűrű említése történt az Intézet Átnevező Kommandójának is?

A Store is meg a Jatekok is ugy el vannak b... ehm-khm. Na mindegy, szoval el vannak. Ugye arra a billinges tortenetre is rament vagy harom napom, ezen felul neha mocskos lassan jonnek be a kihivasok, nem valt ejfelkor napot a jatek, meg ilyen kedvessegek tarkitjak az eletemet. Az, hogy a kihivas kellos kozepen kidoglik a jatek, tizenharom masodpercre es egy kattintasra a megoldastol, mar fel sem veszem. Ujabban a kihivas feltetel-erzekeloje doglodik, mondjuk az a kihivas, hogy tegyem fel a karo harmast a helyere (admiralis), de a jatek csak akkor szamol el, amikor befejeztem a _komplett_ jatekot. Ez pedig sokszor nem is olyan egyszeru a megadott idon belul.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

"intézet" :)
ezt így még nem hallottam de nagyon jó :D