VirtualBox 4.2.8

 ( traktor | 2013. február 28., csütörtök - 16:57 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha VB 4.2-ben létrehoztam egy fix méretű 4GB-os file-t egy XP-s virtuális gépnek, meg lehet valahogy növelni a tároló méretét? A vboxmanage modifyhd vhd_file_helye --resize parancs azt a hibát dobja vissza, hogy function not implemented

Létrehozol egy másolatot az eredeti diszkről, csak az dinamikus legyen, és azt már tudod méretezni.

és azt hogyan? virtualboxban csak egy az egyben lehet klónozni :(

Pl. Clonezilla. Persze azt nem tudom, hogy ha a dinamikus diszkhez később hozzápattintasz mondjuk +10G-t, akkor azt fogja-e tudni követni az XP. Az XP is tud valami dinamikus kötetet, de azzal kapcsolatban meg az rémlik, hogy arról meg nem tud bootolni - de lehet hogy tévedek.

Az XP-nél ha jól rémlik, kell némi dll-hákolás a normális kötetkezeléshez, aminek az eredménye az is, hogy lesz sw-raidje is :-P

Másik mellékhatás, hogy a Google Chrome nem tud semmi add-ont telepíteni, ha dinamikus köteten van a profilod. Workaround: a telepítés idejére átmásolni egy nem dinamikus köteten lévő könyvtárba, rávenni a krómot, hogy azt használja (parancssorban meg lehet adni), felrakni a szükséges kiegészítőket, aztán visszamásolni, és öröm meg bódottá.

Kicsit elkeveredtetek. A virtualbox-ban a virtuális diszk lehet fix vagy dinamikus méretű. A fix az előre lefoglalja létrehozáskor a meghatározott méretű virtuális diszket, a dinamikus meg az adatmennyiségtől függően változik. Itt most az van, hogy létrehozott egy fix 4 Gb-os nagyságú diszket, de ezt nem lehet méretezni, ezért át kell alakítani dinamikussá, majd azt lehet már méretezni.

Az az első kör. A második meg az OS alatt átméretezni a partíciót - ez a thread ez utóbbiról szól :)

Értem. De itt sem kell semmi bűvészkedés, mert van egy csomó, akár ingyenes partíció bizdergáló program xp-re. Mivel az eredeti rendszer úgy is megvan, lehet próbálgatni.

+1 a windows egyszerűen nagyobb winyót fog látni és kész.

Lehet.
Szóval indítsd el a virtuális média kezelőt és ott a másolásnál rákérdez, hogy milyen legyen a másolat, fix vagy dinamikus. Parancssorból is biztos lehet, de ez a te feladatod marad.

már megtaláltam, köszi, így már dinamikus, de még mindig 4GB a mérete :( Ezt totál automatikusan méretezi át, vagy nekem kell beállítanom?

Ez nem átméretez hanem másol, klónoz ha úgy tetszik. Viszont ezt már át tudod méretezni.

sikerült, köszönöm :)

na egye fene:
vboxmanage clonehd régivdi újvdi --variant standard