iPhone 4S battery probléma

 ( pityulaman1983 | 2013. február 28., csütörtök - 11:39 )

Sziasztok,

Van egy kb 1 éves iPhone 4S készülékem (nem jailbreakelt). Jelenleg a legújabb 6.1.2-es iOS-t futtatja. Viszont 6.1.1 óta úgy vettem észre, mintha rövidebb ideig húzná egy feltöltéssel, igaz, a telefonon újabban folyamatosan adatkapcsolatot használok így vagy úgy (wifi/3G). Otthon utángyártott dokkolóban töltöm. Reggel elindulok 100%-ról, metrón zenehallgatás, közben 3G, egyébként standby mód. Délelőtt 11 órára az akku töltöttségi szintje mindössze 29%. Ez normálisnak tekinthető a leírt felhasználás mellett? Az oprendszer uptime-ja nem magas, a 6.1.2-re történő frissítéskor a telefon újraindult. Vagy nem zárogatnám be úgy az alkalmazásokat, mint korábban?

Az Android fanatikusokat kérném iPhonet becsmérlő hozzászólások mellőzésére.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

hat ez egy ilyen dolog, en 4s-em ha hasznalom (mondjuk allandoan nyomkodom, azert van) 4-5 ora max!!! Ha okostelod van tolto mindig legyen nalad. Ha nagyon nem tudsz ezzel meglenni, vegyel ilyen extra aksis tokot hozza az megduplazza az uzemidejet.

"Ha okostelod van tolto mindig legyen nalad."

Ez oké, ezért rendszeresítettem munkahelyre is töltőt.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

"Ha okostelod van tolto mindig legyen nalad"

Ugyan nem iPhone de van már 2 telefon, amiben 3600mAh-s akku van: Lenovo P770 és Motorola Razr Maxx. Ezek átlag 2x akkora kapacitásúak akkut tekintve, mint a többiek, remélem lassan veszi ezt az irányt a többi gyártó. Engem pl pont nem érdekel, hogy 110g vagy 190g a telefon, csak bírja az akkuja :)

Sokan a probléma forrásának az akkukat tekintik. De nemcsak az akkukon lehetne fejleszteni, hanem a gps, wifi vevőkön és a 3G modemen. Ha mindezt kikapcsoljuk, akkor a mai okostelefonok is bírják akár 1 hétig is. Ha el tudnák azt érni, hogy mondjuk 3-4 napig lehessen nélkülözni a töltőt átlagos használat mellett, én már azzal is elégedett volnék.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Néhány hónap óta van Androidos telefonom. Hiába próbáltam türtőztetni magam, az első dolgom volt, hogy root-oljam. Persze felteszek rá minden újabb firmware-t. Mivel új a modell, ezért december óta legalább 10 új firmware verzió volt rá. Ezek számottevő eltérést mutattak akkuidőben is. A múltkori például érezhetően jobban merítette. A battery alkalmazás rendszerint a képernyőt listázza, mint fő energia fogyasztót. A "rossz" firmware-nél a system megelőzte a screen-t. A mostani meg mondjuk jó. Extended battery-vel 92 óra alatt 12%-ra merült. Bár nem hajtottam túl. Kíváncsi vagyok milyen lesz a következő firmware. Nem kéne, de akkor sem tudom megállni... Get a life helyett.
Lehet, hogy az Apple persze jobban teszteli, mint a Samsung. De simán lehetnek különbségek fogyasztásban a firmware-ek között almán is.

Üdv:
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

bookmark

jo mondjuk most olvastam a tied hogy 11-re 29%. De mikor indulsz? :)

Kb 6 körül emelem ki a dokkolóból a telefont.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

az 5 ora es meg tobb mint a negyede megvan. Jobban birja mint az enyem :)

Hát 5 órányi 3G + zene az eszi az aksit. Tényleg azt nézd meg, hogy 3G nélkül is lemerül-e. Ha igen, akkor jó eséllyel aksi. A li-ion aksik néhány 100 feltöltés után már vesztenek láthatóan az erejükből és ha mondjuk fél éve megvan a telefonod az alaphangon 180 feltöltés. Napközben ha még rátöltesz, akkor duplája.

Nekem a 4S 2-3 napot kibír, de nem beszélek sokat rajta és ki csak a wifi van állandóan bekapcsolva és nagyrészt csatlakozik meg emailt szinkronizál. Zenét olyan bő fél órát hallgatok rajta munkába menet.

Ha a 3G nem létszükséglet, akkor hagyd csak a cellular data-t bekapcsolva. Érdemes még a bluetooth-t és a location szervicceket is kilőni, ha nem használod őket. A find my iphone-hoz kell a location, szóval ha az kell akkor ne kapcsold ki. Ha zenélsz, a metrón böngészel 3G-vel akkor simán elképzelhető, hogy ennyire esik a töltöttség.

Location és bluetooth ki van kapcsolva, ha nem használom ofkorz. Location amúgyis pikk-pakk lemeríti a telefont. De az a furcsa, hogy mire beérek dolgozni, addigra 96% marad.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

vagyis 4% csokken? az azert nem rossz :)

Igen, viszont utána rohamosan elkezd merülni :(

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Akksi megadta magat?

Bízom benne, hogy nem.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Nincs a gyárban valami alkalmazás, laptop, asztali gép amivel pl. syncel? Nekem a telefonom akkor merül egy ugrássszerűt amikor beérek a céghez és wifin keresztül lementődik. Olyankor - pláne egy hétfői full backup ha még fotók, filmek is rákerülnek a hétvégén - azért rendesen megrángatja, ezért bent általában helyből töltőre teszem :D

Nem, nincs ilyen, magántelefon. Arról ne nagyon mentegessen rajtam kívül senki adatot :D

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ügyes trükk szerintem 2G-re váltani mielőtt hosszabb időre suspendeled a telefont, így kapni fogod a maileket facebook és egyéb notify-okat, viszont az akksi idő nagyon meghálálja (alsóközepes androidos telóm 2G mellett 2-3 napig elviszi). Már ha lehet ilyet iphone -ban.

--
http://neurogadget.com/

Lehet. Sanszos, hogy ezt fogom csinálni.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Nem tűnik normálisnak. Szintén 4S, szintén 6.1.2. Reggel leszedtem a töltőről, majd edzés alatt folyamatosan bekapcsolt kijelző húsz percen át. Munkába jövet tölti a kocsi, vagy legalábbis nem merül, Waze miatt folyamatosan bekapcsolt kijelző. Most (14:54) ránézve a kijelzőre 56% a töltöttség, de közben rájöttem, hogy a CarTunes nem engedi kikapcsolni, szóval legalább egy órája folyamatosan megy a kijelző.
Normál hétköznapot általában 30-40% körüli akkutöltöttséggel zárok. Tény, hogy az autóban van töltő, ez ferdíti az eredményt.
WiFi-t, GPS-t, 3G-t sose kapcsolom ki, nem szarakodok ilyesmivel.

Ave, Saabi.

FYI: Ha vodafone-os vagy, akkor ingyen telepíthetsz egy Vodafone Navigation nevű alkalmazást, ami tkp egy iGo MyWay Mo. térképpel. Egyetlen probléma, hogy 6-os iOS óta navigáció közben nemes egyszerűséggel lezárja a kijelzőt a telefon.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

ha magentás vagy, akkor meg NAVIGON select T-Mobile Edition jár ingyen.

Másik T-s szolgáltatónál mit kapsz? Tomtom? :)

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ott érthetetlen okokból nincs iPhone :(

Már van.

van, de titokban, es dragan.
webjukon lehetetlen megtalalni, ha felhivod bevalljak hogy van de nem reklamozzak. amugy meg annyiert adjak mint az apple a fuggetlent, igy nincs sok ertelme...

A'rpi

Köszönöm, de ezt tudtam. Csak az iGO nem felel meg az igényeimnek, amikor utoljára néztem, semmilyen forgalmi helyzetről nem volt tudomása. Mivel amúgy eltalálok majdnem bárhova, a forgalmi helyzet ismerete nekem sokkal fontosabb, mint a célállomás holléte.

Ave, Saabi.

A fentiek közül kimaradt, hogy folyamatosan fut egy Moves nevű alkalmazás, ami egy lépésszámláló. Úgy tűnik, minimális energiaigénnyel. :-)

Nincs semmi IM notification, vagy egyéb, ami esetleg felvillantja a képernyőt? Nekem, ha Skype, Facebook chat be van kapcsolva és kapom az értesítéseket, akkor brutál hamar lemerül a cucc, fél napot se bír ki. Ha kikapcsolom a gyakori notoficationöket, de 3G ugyanúgy bekapcsolva marad, akkor akár a nap végéig is kibírja. Mindenesetre én is rendszeresítettem egy töltőt a melóhelyre (hajj, de jó lenne egy vezeték nélküli technológia ehhez is).

iPhone 4, iOS5-tel.

Csak azok a notificationök vannak bekapcsolva, amelyek hasznosak, minden más off. Szerintem leggyakoribb probléma, hogy elfelejtem reggel (hajnalban) kikapcsolni a wifit, az edzőteremben pedig automatikusan kapcsolódik is.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Szerintem valami gond van azzal a telefonnal vagy az aksival.
Nálam 4S: most éppen 7 órája megy töltés nélkül, felváltva wifi vagy 3G hálózaton (automata, sosem kapcsolok ki semmit), összesen kb. 10 percet beszéltem és minimálisat nyomkodtam, 90% a töltöttség.
Mondjuk ha jobban terhelem, tehát beszélek 2-3 órát egy nap és többet nyomkodom meg akár olvasok is rajta 1-2 órát, akkor van, hogy estére lemegy 30%-ra a töltöttség.

Este szerintem megpróbálom dokkoló nélkül feltölteni.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Mondjuk én megpróbálnék egy full wipe -ot, majd icloud backupról visszaállítást, az van hogy rejtélyes problémákat rendbetesz.
Amúgy ha "kb." 1 éves, és ezt inkább alulról közelíti, mintsem felülről, akkor megpróbálhatnád garanciális mederbe terelni a dolgot.

valami tényleg nem stimm ezzel a készülékkel
nekem ma viszonylag sok nyomkodás, sok beszélgetés és 60% kb 8tól 17:30 ig
4s 6.1.2

En nem vagom hogy en hasznalom extra sokat vagy tenyleg ilyen rossz az enyem is? Mondjuk 3 iPhone-bol mint harom ilyen volt nekem (sot plusz 3 htc is) el is fogadtam, hogy az okostelo ilyen mufaj 4-5 ora max. De ezek szerint akkor en hasznalom extrem modon :)

nekem 1.5-2 napot bir a 4S, hasznalom sokat, ahol sokat tartozkodom ott altalaban van wifi is (melohelyek, otthon), 3G on, sok notification is jon ra. naponta feldugom toltore a biztonsag kedveert, de este 60-40% korul szokott lenni csak. hetvegen siman viszi a 2 napot, szombaton nem toltom szinte sose.

A'rpi

ps: illetve (meg a 6.0-nal) azt vettem eszre, hogy az app store tudja elegge meriteni a hatterben ha nem zarom be (force-al). meg az igo is, de az koztudott...

nem

nekem iphone4s erőteljes használattal (kb. folymatosan telefonálok), rendszeresen emailezek, webezek rajta, sms, imessage minden megy, olyan délután 2-3 körülre (mondjuk reggel 8-tól) merül le 20-30% közé.

Androidon van llama meg tasker meg par hasonlo program.
Arra jo, hogy a mobiltorony ID-ja alapjan (ami plusz energiafelhasznalas nelkul ugyis rendelkezesre all) megtanulja, hogy hol vagy, es ezekhez kulonbozo eventeket meg actionoket rendelhetsz.
Pl.
-elindulsz otthonrol, magatol kikapcsolja a wifit
-megerkezel a munkahelyedre, magatol bekapcsolja
-ha ismert (es fedett) helyen vagy, kikapcsolhatja a GPS-t
stb..

Egy csomo hasznos dologra jo. Szerintem keress ra az almaboltban, hatha van hasonlo!

--
akkor most free tibet vagy delete tibet a jó?? - falu

bookmark

http://intelliborn.com/myprofiles.html
Ez van iphone-ra de közel sem tudja azt amit tasker androidon.

Köszönöm, mindenkinek a tapasztalatokat. Most egy darabig tesztelgetni fogok. Mind az appstore-os mind a többi hozzászólást figyelembe véve. Amint van új infó jelentkezem. Említettétek még a garanciális ügyintézést, megnézem, garanciális-e még a telefon (nem tudom fejből a vásárlás dátumát).

-----------
"640GB sokmindenre elég"

gariba vidd vissza.

------------------------
Jézus reset téged

Update:
Reggel megint elfelejtettem a wifit kikapcsolni. Metrón zenehallgatás. 6 óta merült 95%-ra.

Btw csinál olyat a telefon, hogy néha elfelejti, hogy be van kapcsolva a 3G mobilnet és/vagy nem talál hálózatot.
Két dolgot nem értek. Az egyik, hogy nem ezt az issuet fixálták a 6.1.1-gyel? Ezek szerint a 6.1.0-ból fejlesztették volna a 6.1.2-t? Másik pedig, hogy ez egy iphone. Állítólag azért ilyen drága, mert "it just works". Van olyan androidos telefon, ami ezt a mutatványt olcsóbban is tudja.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

i4-et nemrég frissítettem 5.1.1-ről 6.1.2-re pár napja. Eddig 5.1.1-gyel simán vitte az egy napot, reggel 6-kor le a töltőről, aztán este 9-10 körül vissza, mindig volt benne 10-40% attól függően mennyit nyüstöltem. 6.1.2-vel sokszor már du 4 felé kevés az energia. Használni ugyanannyit használom. Az új fw felrakása után mindent kézzel állítottam be, nem raktam vissza mentésből semmit.
Pl. ha ki van lőve az összes alkalmazás és csak egy zenelejátszót indítok, annál is minimum 2x olyan gyorsan merül mint a régi fw-rel.
Arra még nem volt időm, hogy játsszak vele hogy wifi kikapcs, egyebek kikapcs.....eddig vitte ugyanezekkel a beállításokkal, most sem ártana. Elvileg tényleg azért vesz az ember ilyen almás cuccokat hogy minimalizálja a szívást......

62%, mondjuk most 3G-ztem 10-15 percet :D

Szerk.: Lehet, hogy a 6.1.2-ben az akkuidőt is a nagyobb kijelzőhöz igazították? :D
-----------
"640GB sokmindenre elég"

33% egész nap bekapcsolt 3G-vel -> irány a töltő :)

-----------
"640GB sokmindenre elég"

"Az új fw felrakása után mindent kézzel állítottam be, nem raktam vissza mentésből semmit."
Fura, nekem a frissítés után semmit nem kellett kézzel beállítanom.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Márminthogy nem backupból toltam vissza a beállításokat, hanem tényleg mindent kézzel állítottam be amit lehet, ugyanis erről olvastam régebben, hogy néha ettől zabálja le az akkut. Próbáltam kivédeni ezt a problémát.

Oké, de nekem frissítés után megmaradnak a beállításaim. Vagy állítsam vissza a gyári beállításokat, majd mindent lapátoljak fel újra?

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Mivel nálam volt jb, így frissíteni nem akart. Szóval kezdtem nulláról, valamint fórumokon is azt írták, hogy nagyobb verzió váltásoknál előfordulhat gubanc ha nem alapról indulunk, így próbáltam a gondokat kiküszöbölni. Úgy tűnik nem sikerült.
Hát, mondjuk van Outlook syncem. Mondjuk megpróbálom éjjelre kikapcsolni, mert mondjuk egy éjjel eddig merült 5%-ot, most meg lazán tud 30%-ot is. Aztán semmit nem csinálok a telefonnal, csak alszok mellette.

az ügyfelek exchange 2003 szinkronizálás esetében tapasztaltak ilyet..2010-el semmi baja már :)

Update: újraindítottam a telefont. Holnap kiderül, hogy mennyit ért.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Tegnap lekapcsoltam 3G-ről 2G-re valamint az exchange syncet is kilőttem. Mondjuk nem telefonáltam 5 órát mint előtte nap, csak 1-et. Így olyan 70%-kal fejeztem be 16h környékén. Ma visszakapcsoltam az exchange syncet. Meglátjuk.

83% korábbihoz hasonló használat mellett.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

az javulas?

Határozottan. Most tartok 68%-nál.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

na akkor lecci ird le, pontosan mit es hogy csinaltal es hogy ennek mi az hatranya es nem kenyelmetlen e. Elonye ugye a hosszabb aksi ido.

Kikapcsoltam, majd bekapcsoltam a készüléket.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

ennyi? semmit nem kapcsolaltal ki rajta mint ahogy mondtatok?

Nope. Egész nap be volt kapcsolva a 3G és most állok 53%-on. Annyi, hogy nem Jailbreakelt a telefon.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

ez a hivatalos apple discussion thread a 6.1.2-t érintő akkuidő drasztikus lecsökkenéséről:
https://discussions.apple.com/thread/4825421?start=0&tstart=0
Azt írják többen is, hogy 6.1.1-re downgradelve megoldódik a probléma.
Valaki azt írta a mai napon, hogy a beállított e-mail fiókokat illetve icloud fiókot törölte, majd egy reboot után visszarakta őket és a probléma megoldódott.
vagy ez:
"Restore the phone as a New phone. Do not add any apps, or set up any email accounts. This should fix the battery drain problem. If it does not you either have a hardware problem or your phone is jailbroken and there is something running in background.
If it does fix the problem add your email accounts, one at a time, and test again. Then add your apps, again a few at a time."

Hivatalosan nem downgradeelheted a telefont. Mellesleg, aki abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy exchange-zsel kell szinkronizálnia, az mit csináljon?

Szerk.: Valahogy nem jött át az apple érzés. Mindenesetre írok majd egy commentet: "Android 4.1.2 installed on my iPhone 4S, battery problem has gone" :D

-----------
"640GB sokmindenre elég"

47%

Ezzel így azért már együtt tudok élni.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

"Hivatalosan nem downgradelheted" nemhivatalosan meg ott a redsn0w .
Én is exchangezek + pár privát fiók, reggel óta folyamatos 3G/wifi kapcsolat mellett, közel egy órányi telefonbeszélgetés, 25 percnyi zenehallgatás és kb 10 percnyi index app használat 3g-n, most áll az akkum 68%-on.
Ez estére, amikor majd töltőre rakom lemegy kb 45-50%-ra.
Mivel engem is idegesített a gyors akkumerülés, kíváncsi voltam mi van akkor, ha feltöltöm 100%-ra és kilövöm a 3G-t, a wifit és a helymeghatározást is.
5 napot bírt 1 feltöltéssel.
Fenti szentháromság visszakapcsolásával jó ha másfél napot kibír.
A készülékem lassan 2 éves lesz, megvettem már hozzá egy új akkut is.
Jailbreakelve nincs, nem is volt és nem is lesz, gyári független.
Néha idegesítő ez a lemerüléses probléma ( bár teljesen még sosem merült le), viszont pontosan emiatt adatkábel mindig nálam van, ahogyan laptop, vagy asztali gép a melóhelyen.
Évek óta iPhone felhasználó vagyok, első gen, 3gs, majd 4s, megszoktam, megszerettem a néha bosszantó bugokkal együtt is.

Szerk: Androidos okostelefonokat használó ismerőseim is napi szinten töltik a telefonjaikat, esténként töltőre fel, mert reggelre lemerülne. Ez inkább az okostelefonok általános problémája, az üzemidő.

i4, 55%, csak 2G, JB, exchange sync on. Ha bekapcsolom a 3G-t akkor zabálja.

"igaz, a telefonon újabban folyamatosan adatkapcsolatot használok..."

Akkor ne is csodálkozz!
Wifi kevésbé szívja az akkut mint a mobil(2-3g).